If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако се обезсилят - да, ама аз не говоря за това, аз казвам в моя пост - ако Нафтекс Петрол е продавача от онзиден. Реално никой от нас не знае все още Нафкекс Петрол ли е продавача или Петрол Холдинг. Или поне аз не знам де, за теб - няма как да имам информация.
Според мен в Нафтекс ги отчитат като финансови активи, държани за търгуване.
Ако се обезсилят - да, ама аз не говоря за това, аз казвам в моя пост - ако Нафтекс Петрол е продавача от онзиден. Реално никой от нас не знае все още Нафкекс Петрол ли е продавача или Петрол Холдинг. Или поне аз не знам де, за теб - няма как да имам информация.
Продавачът не е толкова интересен според мен. Там е ясно - един от двамата. Интересното е кой хвърли 100 млн. за дела.
При обезсилване на акции се запазва капиталът на Петрол АД, просто се преразпределя между останалите акции ( общия брой - обезсилените). Само ОСА на Петрол АД може да вземе решение за обезсилване.
Някой спец по счетоводство ще ти обясни по-добре, но с две думи - акциите на Петрол притежавани от дъщерното Нафтекс Петрол ги осчетоводяват като обратно изкупени акции според мен, което е записване на сумата за покупката на тия акции със знак минус в собствения капитал. Не знам на колко са придобивани акциите, но затова бях казал че ако са ги продали на 2 лв няма да е много радващо за дребните акционери в Петрол, щото ще влязат само 100млн, което ще означава че собствения капитал ще е -85+100=15млн лв.
Ако бъркам някой да ме поправи!
При обезсилване на акции се запазва капиталът на Петрол АД, просто се преразпределя между останалите акции ( общия брой - обезсилените). Само ОСА на Петрол АД може да вземе решение за обезсилване.
Както може и ОЦК със собствен капитал над 50-60 млн. лв. реално да струва под нулата!
Да не говорим че при Петрол никой не обясни как се получава отрицателния СК. Индивидуалния е на + с над 370 млн., всички дъщерни са на +, а накрая консолидирания на минус... Дали пък акциите на Нафтекс в Петрол не се нулират по грешен начин при консолидацията и от там да се губят едни 300-400 млн. лв.!?!?
Казва ли ти някой, пък и смееш ли да питаш...
Всеки да се страхува на воля. Парите са си негови, има си правото.
Аз лично не съм продал и една акция от купените на 2 лв., даже днес купих на свои хора още 3Т
И после пак ще има изненадани ... и аз пак ще бъда лош и вътрешар..
Някой спец по счетоводство ще ти обясни по-добре, но с две думи - акциите на Петрол притежавани от дъщерното Нафтекс Петрол ги осчетоводяват като обратно изкупени акции според мен, което е записване на сумата за покупката на тия акции със знак минус в собствения капитал. Не знам на колко са придобивани акциите, но затова бях казал че ако са ги продали на 2 лв няма да е много радващо за дребните акционери в Петрол, щото ще влязат само 100млн, което ще означава че собствения капитал ще е -85+100=15млн лв.
Ако бъркам някой да ме поправи!
Прав си разбира се - защо нещо с отрицателен собствен капитал от 80 млн. лв. да няма пазарна капитализация от 800 млн лева ...
Както може и ОЦК със собствен капитал над 50-60 млн. лв. реално да струва под нулата!
Да не говорим че при Петрол никой не обясни как се получава отрицателния СК. Индивидуалния е на + с над 370 млн., всички дъщерни са на +, а накрая консолидирания на минус... Дали пък акциите на Нафтекс в Петрол не се нулират по грешен начин при консолидацията и от там да се губят едни 300-400 млн. лв.!?!?
Казва ли ти някой, пък и смееш ли да питаш...
Всеки да се страхува на воля. Парите са си негови, има си правото.
Аз лично не съм продал и една акция от купените на 2 лв., даже днес купих на свои хора още 3Т
И после пак ще има изненадани ... и аз пак ще бъда лош и вътрешар..
Прав си разбира се - защо нещо с отрицателен собствен капитал от 80 млн. лв. да няма пазарна капитализация от 800 млн лева ...
Ами нещо което оценено на на най малко 500-600 милиона да се продадена 200 ...
как го виждаш...
Шахматиста ,плюс цената ,която е казал 140 милиона долара ще влага 100 милиона евро...
та какво каза....
Без време увеличиха ликвидността.Сега тия 2млн дето попаднаха в дребните ще блуждаят известно време на ниска цена. Кво беше то - направиха увеличение на капитала
шегувам се
да не е следващото дружество на БФБ само на което казваме "Довиждане"
Единствен плюс от цената е именно това - ликвидността.
Видно вчера, а и днес се очиства от бързите спекуланти, 20 % са си 20 %.
Пък дано има пари и за по-търпеливите, дай Боже и по-скоро.
Минаха 370 678 акции на 2 лв. освен пакета, още 80 001 след пакета същия ден и 176 227 по пътя от 5 до 2 или общо в ситните от онзи ден са влезли 546 905 бр. акции. Превъртели са се поне тия 80 хил. и още 23 276 вчера., тотал ги кажи 104 хил. над 2 лв.
Въпроса е колко от тях са отново в дребни, както и съдбата на тоя оставащ половин млн.
Ти кои 2 млн. имаш предвид?
Какви 2 милиона ..
В оборот са около 60 К..
След вчеращното изпълнение ,станаха не повече от 500 К...даже и да не смятаме двойни и тройни врътки....
Хората са казали ...Купувай ,когато пада дадена акция и продавай когато се вдига...
защото в момента и спекулантите не са ни като хората ,продават ниско и купуват високо....
Коментар