IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
    Другари нали знаете, че когато се ебЪт два слона, тревата около тях е измачкана?
    че то при всички живи твари е така бе Греъме, слоновете защо да са изключение ?! :
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Другари нали знаете, че когато се ебЪт два слона, тревата около тях е измачкана?
      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
        Продавачът не е толкова интересен според мен. Там е ясно - един от двамата. Интересното е кой хвърли 100 млн. за дела.
        И в двата варианта според мен купувачът е странно звучащо дружество, което не можеш да обвържеш със Събев и/или Цветан Василев.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
          Ако се обезсилят - да, ама аз не говоря за това, аз казвам в моя пост - ако Нафтекс Петрол е продавача от онзиден. Реално никой от нас не знае все още Нафкекс Петрол ли е продавача или Петрол Холдинг. Или поне аз не знам де, за теб - няма как да имам информация.
          Според мен в Нафтекс ги отчитат като финансови активи, държани за търгуване.

Коментар

Ако се обезсилят - да, ама аз не говоря за това, аз казвам в моя пост - ако Нафтекс Петрол е продавача от онзиден. Реално никой от нас не знае все още Нафкекс Петрол ли е продавача или Петрол Холдинг. Или поне аз не знам де, за теб - няма как да имам информация.
            Продавачът не е толкова интересен според мен. Там е ясно - един от двамата. Интересното е кой хвърли 100 млн. за дела.

Коментар

• Първоначално изпратено от scandy Разгледай мнение
              При обезсилване на акции се запазва капиталът на Петрол АД, просто се преразпределя между останалите акции ( общия брой - обезсилените). Само ОСА на Петрол АД може да вземе решение за обезсилване.

Коментар

Някой спец по счетоводство ще ти обясни по-добре, но с две думи - акциите на Петрол притежавани от дъщерното Нафтекс Петрол ги осчетоводяват като обратно изкупени акции според мен, което е записване на сумата за покупката на тия акции със знак минус в собствения капитал. Не знам на колко са придобивани акциите, но затова бях казал че ако са ги продали на 2 лв няма да е много радващо за дребните акционери в Петрол, щото ще влязат само 100млн, което ще означава че собствения капитал ще е -85+100=15млн лв.
                Ако бъркам някой да ме поправи!
                При обезсилване на акции се запазва капиталът на Петрол АД, просто се преразпределя между останалите акции ( общия брой - обезсилените). Само ОСА на Петрол АД може да вземе решение за обезсилване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  Както може и ОЦК със собствен капитал над 50-60 млн. лв. реално да струва под нулата!
                  Да не говорим че при Петрол никой не обясни как се получава отрицателния СК. Индивидуалния е на + с над 370 млн., всички дъщерни са на +, а накрая консолидирания на минус... Дали пък акциите на Нафтекс в Петрол не се нулират по грешен начин при консолидацията и от там да се губят едни 300-400 млн. лв.!?!?
                  Казва ли ти някой, пък и смееш ли да питаш...

Всеки да се страхува на воля. Парите са си негови, има си правото.
                  Аз лично не съм продал и една акция от купените на 2 лв., даже днес купих на свои хора още 3Т

И после пак ще има изненадани ... и аз пак ще бъда лош и вътрешар..
                  Някой спец по счетоводство ще ти обясни по-добре, но с две думи - акциите на Петрол притежавани от дъщерното Нафтекс Петрол ги осчетоводяват като обратно изкупени акции според мен, което е записване на сумата за покупката на тия акции със знак минус в собствения капитал. Не знам на колко са придобивани акциите, но затова бях казал че ако са ги продали на 2 лв няма да е много радващо за дребните акционери в Петрол, щото ще влязат само 100млн, което ще означава че собствения капитал ще е -85+100=15млн лв.
                  Ако бъркам някой да ме поправи!

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Уорън Разгледай мнение
                    Прав си разбира се - защо нещо с отрицателен собствен капитал от 80 млн. лв. да няма пазарна капитализация от 800 млн лева ...

Щото е отчет, щото сме made in Bulgaria, щото мисля го заявих ясно.
                    Не е с лошо.

Коментар

Прав си разбира се - защо нещо с отрицателен собствен капитал от 80 млн. лв. да няма пазарна капитализация от 800 млн лева ...
                      Както може и ОЦК със собствен капитал над 50-60 млн. лв. реално да струва под нулата!
                      Да не говорим че при Петрол никой не обясни как се получава отрицателния СК. Индивидуалния е на + с над 370 млн., всички дъщерни са на +, а накрая консолидирания на минус... Дали пък акциите на Нафтекс в Петрол не се нулират по грешен начин при консолидацията и от там да се губят едни 300-400 млн. лв.!?!?
                      Казва ли ти някой, пък и смееш ли да питаш...

Всеки да се страхува на воля. Парите са си негови, има си правото.
                      Аз лично не съм продал и една акция от купените на 2 лв., даже днес купих на свои хора още 3Т

И после пак ще има изненадани ... и аз пак ще бъда лош и вътрешар..

Коментар

Ами нещо което оценено на на най малко 500-600 милиона да се продадена 200 ...
                        как го виждаш...
                        Шахматиста ,плюс цената ,която е казал 140 милиона долара ще влага 100 милиона евро...
                        та какво каза....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          затова има и риск хазарт в тази позиция...
                          за мен тук положението е или 2 лв или 8 лв..
                          Не е препоръка.....

Коментар

• Първоначално изпратено от шапка невидимка Разгледай мнение
                            Без време увеличиха ликвидността.Сега тия 2млн дето попаднаха в дребните ще блуждаят известно време на ниска цена. Кво беше то - направиха увеличение на капитала
                            шегувам се
                            да не е следващото дружество на БФБ само на което казваме "Довиждане"
                            Единствен плюс от цената е именно това - ликвидността.
                            Видно вчера, а и днес се очиства от бързите спекуланти, 20 % са си 20 %.
                            Пък дано има пари и за по-търпеливите, дай Боже и по-скоро.
                            Минаха 370 678 акции на 2 лв. освен пакета, още 80 001 след пакета същия ден и 176 227 по пътя от 5 до 2 или общо в ситните от онзи ден са влезли 546 905 бр. акции. Превъртели са се поне тия 80 хил. и още 23 276 вчера., тотал ги кажи 104 хил. над 2 лв.
                            Въпроса е колко от тях са отново в дребни, както и съдбата на тоя оставащ половин млн.
                            Ти кои 2 млн. имаш предвид?
                            Last edited by Jekata; 04.12.2013, 11:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от шапка невидимка Разгледай мнение
                              само да не е по пътя на ПАТКАТА
                              затова има и риск хазарт в тази позиция...
                              за мен тук положението е или 2 лв или 8 лв..
                              Не е препоръка.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Какви 2 милиона ..
                                В оборот са около 60 К..
                                След вчеращното изпълнение ,станаха не повече от 500 К...даже и да не смятаме двойни и тройни врътки....

Хората са казали ...Купувай ,когато пада дадена акция и продавай когато се вдига...
                                защото в момента и спекулантите не са ни като хората ,продават ниско и купуват високо....
                                само да не е по пътя на ПАТКАТА

Коментар

Working...
                                X