IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hoult
    ........................
    не се ядосвай ,приеми ситуацията и измъкни най изгодното за теб......
    Иначе ,ако се залъгваме , оставаме св губеща позиция и най важното с висока средна цена...
    само виж на колко ги е купил Василев при играта между Събев и Ершов ,сега е същото....
    Виж и Артио как излиза при ХИМ и ССВ .....ще има подаръце за тези с здравите нерви , .....
    Не е препоръка.....
    Last edited by chronos; 25.06.2014, 10:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
      Монти, дали най накрая няма да се появи местен играч, близък до направилите КТБ-преврата. Май Петрол е "Не по зъбите" на ГГ
      за бъдещето на компанията не съм притеснен....
      по скоро се каня да купувам на ниски цени на възлови дружества....колкото по ниско , толкова по ниско....
      Не че го желая ,но така ни изиграха...
      танцувам както ни свирят......
      Смятам ,че играта ще бъде , дано не позная..... да се продадат пакетите на ниски цени уж заради вложителите..... и някой да ги купят без пари....

Кредитния пакет е вношителен....не ми се цитира.....за да разпалвам апокалипситиците.....
      Имат и ДФ там не знам как стоИ въпроса....
      Не е препоръка....

Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
      Ако кредита е обслужвван нямат правно основание , пък и не е в правомощията на квестора .

По ТЗ синдика може да ликвидира активи , но това е процедура по несъстоятелност .
      А квестора...
      За фиктивните фирми е ясно....
      Last edited by Монти; 25.06.2014, 09:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Лошото е че руснаците се отказаха....
        тогава можехме да правим анализ а сега ....
        Жеката зададе въпрос..
        може ли квесторите да разпродадат тези 9 милиона акции, както тези на Ершов..
        за фиктивните фирми ,още не ми се мисли...
        Не е препоръка...
        Монти, дали най накрая няма да се появи местен играч, близък до направилите КТБ-преврата. Май Петрол е "Не по зъбите" на ГГ

Коментар

Лошото е че руснаците се отказаха....
          тогава можехме да правим анализ а сега ....
          Жеката зададе въпрос..
          може ли квесторите да разпродадат тези 9 милиона акции, както тези на Ершов..
          за фиктивните фирми ,още не ми се мисли...
          Не е препоръка...
          Ако кредита е обслужвван нямат правно основание , пък и не е в правомощията на квестора .

По ТЗ синдика може да ликвидира активи , но това е процедура по несъстоятелност .

Коментар

• Много омаляха купувачите... Вчера натискаха чак до 3,73, а днес се излагат!
            Друго си беше преди със Събев... ако някой се изсухли надолу, той се намесва и възстановява справедливостта... Ама това му костваше всичко!

Коментар

• http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...javata,174932/

Орешарски уточни, че не знае какви са активите в кредитния портфейл на КТБ, но посочи, че на този етап не бива да се разгласява какво има в него и какво е качеството му.

Отива към държавата....

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
                Мнооого мерси
                То за препоръките е ясно...
                Няма проблем, не беше зле и за мен да ги изясня докрай кой зад кой е.
                То като видиш на ТЦ ИМЕ, да не се бърка с ТЦ ИМЕ Вест свързаността, както и на Петрол - ум да ти зайде.
                Най-накрая вписаха поканата за ОСА.
                За препоръките - в общи линии съм длъжен да го кажа, еле че може и като нищо да греша.

Пламен Орешарски каза: "Задачата на квесторите е да оценят активите и да преценят дали тази банка е декапитализирана или не. Това сигурно ще отнеме поне седмица. Ще изпълним ангажиментите си на 21 юли банката да бъде отворена. Банковата система се регулира и надзирава от БНБ. Ние активно я подкрепяме в нейните усилия да реши този въпрос”.
                Би ми била интересна оценката им, както и възможно ли е определени движения да имат връзка с подобна оценка.
                Нямам препоръки!

Коментар

• Мнооого мерси
                  То за препоръките е ясно...
                  Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
                    Нямам желание да търся, кои фирми държаха акциите на Петрол, ама е много вероятно и те да са дъщерни на горните.
                    Нямам желание за изчерпателност и достоверност, но това което мисля и съм намерил е следното:
                    Петрол:
                    1. Алфа Кепитъл
                    - Сентръл техно инвест-ТЦ Име Вест
                    * Вивес - Бисер Лазов, Александър Цветков
                    * Рема Трейд - Васил Дойчев
                    - Афлик-България - Афлик Лимитед Великобритания
                    2. Юлинор - Юлия Илиева, едноличен
                    3. Корект фарм - Костадин Каракостов, едноличен
                    4. ВИП Пропъртиз - Анна Христова, едноличен

Тук пропускаме и ония 2.7 млн. в каква посока поеха.

Може и силно да греша, препоръки нямам!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                      С много големи правомощия и с никаква отговорност

Чл. 112. (1) Квесторът упражнява правомощията си с грижата на добър стопанин. Той носи отговорност само за вреди, причинени от него умишлено.

Така да, но може ли квестор да шитка активите?
                      Дори на говорим за справедливата им оценка, търсенето на купувач и т.н.

Коментар

...
                        къде другаде може да просперира.....със свойте активи...
                        .:.
                        Извинявай, но кои са неговите активи? На 17.06.2014 съдия Ченалова назначава синдици на ТЦ-ИМЕ и EFV International Financial Ventures . Май основните му фирми са ТЦ-ИМЕ и Бромак. Вероятно другите му дружества са собственост на горните две. Кое гарантира, че дяловете, които притежават ТЦ-ИМЕ и EFV от другите фирми няма да бъдат прехвърлени на 3-ти такива? Какво ще му остане, ако нещата се развият така?

Ако успее да овладее ТЦ-ИМЕ, Пеевски може да нанесе сериозни щети на Василев и КТБ. Според индивидуалния отчет на дружеството към края на първото тримесечие на 2014 г. то има 870 млн. лв. активи, а консолидирано те достигат 1.45 млрд. лв. А сред дъщерните дружества на ТЦ-ИМЕ са компании, които са сред големите акционери в стъкларските заводи "Рубин" - Плевен, и "Сръбска фабрика за стъкло" - Парачин, русенската корабостроителница, футболния клуб "Ботев" - Пловдив, и... БТК. EFV пък е мажоритарен акционер в "Хедж инвестмънт България", което има дял в дистрибуторите на Kia и Subaru за България, две лизингови компании, военния завод "Дунарит" - Русе и др. Определението предвижда незабавно изпълнение независимо дали се обжалва.
                        Горното е от Капитал
                        http://www.capital.bg/biznes/kompani..._drujestva_na/

Нямам желание да търся, кои фирми държаха акциите на Петрол, ама е много вероятно и те да са дъщерни на горните.
                        Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Монти,
                          Писали сме заедно, а без да знам какво си ме питал, нещо частично съм ти отговорил.

Аз паника не вдигам и гледам спокойно на нещата. Засега.

Просто исках да се приключи с шантавите приказки, които няколко дни (предимно уикенда) заливаха нета: БНБ трябвало да рефинансира Корп и други подобни.
                          Дето се вика - без коментар. Много хора не са чули вече 17 години, че има борд.

Банката има ликвиден проблем.
                          Това е всичко, което се знае със сигурност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                            Аз пак да питам - КВЕСТОРА с какви правомощия е?
                            С много големи правомощия и с никаква отговорност

Чл. 112. (1) Квесторът упражнява правомощията си с грижата на добър стопанин. Той носи отговорност само за вреди, причинени от него умишлено.

Коментар

• Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение
                              Във времето което БНБ си даде точно това според мен ще правят.Продават ликвидни активи,дават възможност на големите акционери да намерят страничен кеш и останалото допълват от ББР и Фонда.А тези 25% от вложенията са били само заявени,а не изтеглени
                              Аз пак да питам - КВЕСТОРА с какви правомощия е?

Коментар

• Все още не става дума някой някому да "вземе" нещо, да извърши принудителни продажби на активи и т.н.

Ще се огледат квесторите и ще преценят,
                                Ще има и външен, независим одит.

Онзи ден видях някъде по телевизиите Стоян Александров, който каза, че дори и банката по някакъв начин и поради нейни си причини, да е излъгала 10 пъти с размера на лошите кредити, пак ще е под средните стойности за лоши кредити на цялата система. Хора, 10 пъти.

Ако има нещо гнило тук, то на първо място това би значело, че въобще няма закони и банков надзор. Аз това не го вярвам!

Да, някои хора искаха да съборят Корп, но разчитам да не им се получи.
                                И резултатите от това да донесат правилните последици!

Това, което ще се провери със сигурност са и декларациите за свързаност и действителната свързаност.
                                Е, тук вече, при по-внимателно взиране, трудно ще се отговори на законовите изисквания. Кредитирането за свързани май беше разрешено 1/4 от уставиня капитал

Ама то няма Бг банка която да издържи истинска проверка по тази линия. То си има и причина за това.

Тук все пак е темата за Петрол. Не знам как са се развили във времето отношенията Съ--в, В----ев, но по-скоро корп трябва да бъде разбран и подкрепен в своите действия и съответно искаме и се надяваме да се изведе целия проект на добър край.

Коментар

Working...
                                X