IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
    да, и тези 3 работи

с тебе сме се разбрали ,черна птица ,да не обиждам маймуните.....

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
      Що! Има и друг начин.
      Говорим тук бодряшки и окуражително, а иначе продаваме.
      Не е нещо ново и непознато, нали!
      Има случаи така да се изгражда професионална биография на успял инвеститор.

Не е за майтап работата и по тази причина аз просто споделям (без задни мисли) разни субективни размишления.
      Иначе, до вчера се оглеждах и се стараех да купя нещо, може и малко.
      От днес спирам и започвам да се ослушвам.

Пълното мълчание е още по-изнервящо.
      Така ми се струва.
      Разбира се че е хубаво да се обсъждат нещата.....но когато може да имаш нещо да сложиш в полза на твойте идеи....а сега ккато каза черни птици....
      като го гледам на боб......нещата.....

тези в Корп ,може да ги метнат на колкото си искат/от лефче до три/.......ако е голяма дупката а понеже от тях нищо не зависи ,няма и да има търсене..... ....
      но играта е в мажоритара.....
      Василев ще загуби банката и банковия бизнес...
      мисля ,че може да се насочи в петролния бизнес....
      къде другаде може да просперира.....със свойте активи....
      Тогава ще имаме мажоритар ,но как ще се финансира ,затова му взеха май и другата банка...
      А и дали няма да сложат някой запор и на останалите му активи....
      затова пиша ,че няма нищо ясно.... .
      Не е препоръка...
      Може някой да ми отговори на това с червеното......

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
        В случай, че е вярно, че за седмица са дръпнати 25 % от вложенията, и то и с помощта на държавата - как очакваш да имаш ликвидност?
        Актива като го продадеш - 8.7 млн. придобити на 3.25 - на колко ще се продадат? А ако са по-малко? Колко ще попълниш в "липсващата ликвидност"? Колко ще е нужна ако както някой спомена вечерта на 21 се влеят изтекли масивни средства? Колко ще е нужна, ако все пак ББР налее и Фонда налеят? Кой ще продаде актива, КВЕСТОРА ли?
        Каруцата пред магарето, ние смятаме вече дали ще мине камък да я обърне.
        Нямам препоръки!
        Във времето което БНБ си даде точно това според мен ще правят.Продават ликвидни активи,дават възможност на големите акционери да намерят страничен кеш и останалото допълват от ББР и Фонда.А тези 25% от вложенията са били само заявени,а не изтеглени

Коментар

Така де, силна храна и спокоен сън.

да, и тези 3 работи

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
              Тази позиция в момента е за хора със здрави нерви и стабилна психика ...
              Така де, силна храна и спокоен сън.
              Ние на 2 лв. го видяхме, та сега ли...
              Без препоръки!

Коментар

• Първоначално изпратено от hoult
                ВИЕ СТЕ БОЛНИ МОЗЪЦИ ВСИЧКИ КОИТО ПИШЕТЕ ТУКА. ОТ ЖЪЛТИНИ,СЛУХОВЕ,ДОГАДКИ СТЕ СЕ ПОБЪРКАЛИ ТОТАЛНО. ХАЙДЕ ЧАО НО АЗ С ЛУДИ ХОРА НЕЩА ДА СЕ ЗАНИМАВАМ. ПРЕВЪРНАЛИ СМЕ СЕ В ДЪРЖАВА НА СЛУХОВЕТЕ И ДОГАДКИТЕ.
                че какво очакваш от Монти и Гросс?? Pump & Dump.

Нека се замисли човек, какво е конкурентнто предиство на дружеството и какви са тежестите? Всеки предвид своята риск настройка, да прецени за него ли е тази позиция или не!!

Тази позиция в момента е за хора със здрави нерви и стабилна психика ...

Коментар

• Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение
                  С дупка или без очевидното е че няма ликвидност и логично е да разпродадът активи за да я осигурят
                  В случай, че е вярно, че за седмица са дръпнати 25 % от вложенията, и то и с помощта на държавата - как очакваш да имаш ликвидност?
                  Актива като го продадеш - 8.7 млн. придобити на 3.25 - на колко ще се продадат? А ако са по-малко? Колко ще попълниш в "липсващата ликвидност"? Колко ще е нужна ако както някой спомена вечерта на 21 се влеят изтекли масивни средства? Колко ще е нужна, ако все пак ББР налее и Фонда налеят? Кой ще продаде актива, КВЕСТОРА ли?
                  Каруцата пред магарето, ние смятаме вече дали ще мине камък да я обърне.
                  Нямам препоръки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    докато не се разбере има ли дупка в банката и колко е голяма...
                    всяка написано изречение от нас ,ще сваля цената.....на Петрол...
                    С дупка или без очевидното е че няма ликвидност и логично е да разпродадът активи за да я осигурят

Коментар

Има и друг начин.Говорим тук бодряшки и окуражително, а иначе продаваме.Не е нещо ново и непознато, нали!
                      За мен поне е.
                      Замислям се за немислимото за мен поне в тая фаза - колко аджеба ще им се вземат на тия акции, които не съм сигурен, че са в пълния си обем.
                      Та те са купени на 3.25, по дяволите.
                      Нямам препоръки!

Коментар

Дай да си мълчим тогава.
                        Що! Има и друг начин.
                        Говорим тук бодряшки и окуражително, а иначе продаваме.
                        Не е нещо ново и непознато, нали!
                        Има случаи така да се изгражда професионална биография на успял инвеститор.

Не е за майтап работата и по тази причина аз просто споделям (без задни мисли) разни субективни размишления.
                        Иначе, до вчера се оглеждах и се стараех да купя нещо, може и малко.
                        От днес спирам и започвам да се ослушвам.

Пълното мълчание е още по-изнервящо.
                        Така ми се струва.

Коментар

Дай да си мълчим тогава.

Коментар

Руснаците днес се отказали, а утре?
                            КВЕСТОРИТЕ сами си отговорете дали могат да пипат акции на КТБ или на Алфа и ко, ако са обезпечени кредитите с акции. Съществено е и на какви нива са финансирани.
                            Както и кой каза, че са 9 млн. акции. Да, 8.7 млн. взеха на 3.25, но дали все още са толкова се питам аз, след като 2.7 млн. заминаха в някаква посока на 12.06.
                            Нямам препоръки!

Коментар

Лошото е че руснаците се отказаха....
                              тогава можехме да правим анализ а сега ....
                              Жеката зададе въпрос..
                              може ли квесторите да разпродадат тези 9 милиона акции, както тези на Ершов..
                              за фиктивните фирми ,още не ми се мисли...
                              Не е препоръка...
                              Руснаците днес се отказали, а утре?
                              КВЕСТОРИТЕ сами си отговорете дали могат да пипат акции на КТБ или на Алфа и ко, ако са обезпечени кредитите с акции. Съществено е и на какви нива са финансирани.
                              Както и кой каза, че са 9 млн. акции. Да, 8.7 млн. взеха на 3.25, но дали все още са толкова се питам аз, след като 2.7 млн. заминаха в някаква посока на 12.06.
                              Нямам препоръки!

Коментар

Как да подбере човек правилни думи след като ситуацията си е доста сложна, а да не говорим, че е и омазана (от мазало )

Вчера Капман ми продаде малко. Ако в тази връзка имате коментар/идея, споделете.

Юлинор, Алфа, Корект и сие, или както и да им бяха имената, продължават да са номинални собственици, но те и управителите им са сламени хора, това е ясно.
                                Те по подразбиране нямат своя собствена воля, а чакат да им се разпореди.
                                Сложно е, обаче.

Тези дружества са купили акциите на П . За да реализират тази покупка, в тези компании са наляти едни средства и ние не можем да знаем на какво точно основание са влезли средствата там. Най-вероятно е да става дума за заем/кредит. Ако това е вярно, веднага възниква и въпрос за обезпечаването на този заем/кредит. С какво и откъде?
                                Самите А на П?

Ами групата около ГГ. По-долу се направи опит за твърдение, че някаква инвестиция е била вече направена, въпреки още несъстоялото се УК.
                                Под каква форма се е случило това?
                                Нали усещате, че ако някой е дал просто пари напред, срещу някакви обещания, той в момента е на много силно течение. В началото на 90-те правехме такива сделки, но сега сме в съвсем различен етап, пък и ГГ не ми изглежда такъв човек.
                                Във всеки случай тези с "инвестицията" още не са придобили А на Петрол. За това щяхме да чуем.
                                Не мога да приема, че в суматохата, управителите на дружествата, които го играят мажоритар сега, биха прехвърлили А на новите инвеститори около ГГ, просто защото така е било действително договорено. Напомням, че вероятно тези А, или пък дяловете на самите ООД, са заложени като обезпечение на заемите, с които са купени самите А.

Горното са размисли, фантасмагории и по никакъв начин да не ангажират никого за извършване на каквото и да е, включително въздържане от извършване.

Тежка сянка от крилете на голяма черна птица ни е налегнала.
                                Лошото е че руснаците се отказаха....
                                тогава можехме да правим анализ а сега ....
                                Жеката зададе въпрос..
                                може ли квесторите да разпродадат тези 9 милиона акции, както тези на Ершов..
                                за фиктивните фирми ,още не ми се мисли...
                                Не е препоръка...

Коментар

Working...
                                X