If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз съм субективен в тази позиция и не претендирам за аналитичност.....
Но щом съм влязъл тук , значи съм предвидил и даден фалит....
Например ЧСИ.... е до там не вярвам да стигнем...но занеш ли какво му се мъти в главата на някой синдик.... на тези фиктивните фирми...
Според мен чак до фалит няма да се стигне. По - скоро ще се лакатушкаме на тия цени до момента, в който не се види светлина в тунела и няма импулс на БФБ. Тогава ще дръпнем и до 3 лв.
Монти, как я виждаш хартията, ще успее ли да удържи над зоната на чистите ...или ще плува под вода !??
Аз съм субективен в тази позиция и не претендирам за аналитичност.....
Но щом съм влязъл тук , значи съм предвидил и даден фалит....
Например ЧСИ.... е до там не вярвам да стигнем...но занеш ли какво му се мъти в главата на някой синдик.... на тези фиктивните фирми...
Ако съм попаднал на същата компания в ТР - в отчета за 2013г. пише, че от 2011г. не оперира, сега не знам как е, питам! Другата пък май от скоро е ..
Може и да бъркам, не е препоръка за търговия с акции и др. ЦК!
Хубав въпрос! Хвана ме. Не знам актуалното дередже, изхождам от предположението, че си работи. Вътре има и компютърна техника.
Купувач - от бранша, няма да купи котка в чувал.
Ако съм попаднал на същата компания в ТР - в отчета за 2013г. пише, че от 2011г. не оперира, сега не знам как е, питам! Другата пък май от скоро е .. Може и да бъркам, не е препоръка за търговия с акции и др. ЦК!
Хубав въпрос! Хвана ме. Не знам актуалното дередже, изхождам от предположението, че си работи. Вътре има и компютърна техника.
Купувач - от бранша, няма да купи котка в чувал.
..
Ако (мразя тази дума) Бг беше подредена държава и член на ЕЗ, то проблемът КТБ нямаше да съществува (щеше да си е жива и здрава), увеличението на 5 лв. при Петрол щеше да е минало и компанията да върви по пътя на оздравяване и някакъв потенциален екзит на мажоритаря.
...
Миналата година по това време се измъкнах сух от тук, бях вложил ~6800лв и излязах само с ~ +300 последно при нивата от 4,47. Три пъти от тогава залагам за вход от под двойката и се отказвам в последствие,- е сега взех 1/3 от това което имах от времето на разпродажбите на Ц. Василев. Дано не съм на карък !!!
Знам, че го разбираш този занаят и почелиш още повече уважението ми признавайки си, че и ти си пипал това дърво.
Ако (мразя тази дума) Бг беше подредена държава и член на ЕЗ, то проблемът КТБ нямаше да съществува (щеше да си е жива и здрава), увеличението на 5 лв. при Петрол щеше да е минало и компанията да върви по пътя на оздравяване и някакъв потенциален екзит на мажоритаря.
Омразната дума "ако" е излишна и ненужна, крахът на КТБ е факт и, поправете му ако греша, но не съм чул или станал свидетел на ни един факт или информация, че ФГД е предприел енергични и резултатни мерки да си гарантира интересите, а и държавата като директен собственик в Петрол, също видимо е безразлична.
Ден след ден около това дружество се случват неща, които будят въпроси и основателни съмнения.
Ето я и тази продажба. В първия момент не ми се стори толкова съмнителна като Петрол Запад, но доколкото е пореден акт, привлича внимание.
Това, че има оферти за големи парцели в този район не значи (не е гаранция) за нищо. Не знаем, кой на какъв зор е, кой какви маржове е сложил. Сега не е лесно да се продава, ясно е? Дори да се договориш, не е сигурно, че ще стигнеш до предварителен договор и аванс, пък и да стигнеш - няма гаранция, че ще се финализира договора и ще си вземеш парите.
Редно е, обаче да се посочат и фактори, който са козове на продавача.
Имотът е на около 2,5 км. права линия от идеален център на Пловдив. Това е вторият град на държава от ЕС. За какво говорим, Боже!
Перфектни документи. Разрешения и всичко по закон за търговия с горива, газ.
Промишлени Постройки,
Изградена подземна и надземна инфраструктура,
Обзаведана офис част,
Ограда,
И ласт бът нот лийст, Купувач от бранша, който ще изуе обувките и утре вече ще си опърдял на свое всичко наоколо.
Това прави сделката не проста продажба на някакви там активи.
Това за мен има по-скоро качеството на едно работещо предприятие, при което няма да правя обидни обяснения за разликата на едното от другото.
Най-долната мислима и изключително скромна цена като граница за продажна цена тук е 2 800 000, но не лв. както е описано в съобщението, а евро.
150 Е м2. бруто без ддс.
За изкушените - в нета има огромна информация за цени на голи терени, за терени със сгради, само за сгради и т.н.
Последният път като гледах книгата на акционерите, там продължаваха да стоят хиляди имена на дребни. По всичко личи, че още са си там. Гледам Ганчев миналото лято, не само интересите им е гарантирал, дори и за дивиденти говори.
От собственик у нас трудно можеш да чакаш отговори, но управителите и изп. директори - тези, които подписват отчуждителните сделки, е силно препоръчително да си изключително прецизни и неукорими в действията си.
С или без препоръки - всеки да си избира с главата.
Миналата година по това време се измъкнах сух от тук, бях вложил ~6800лв и излязах само с ~ +300 последно при нивата от 4,47. Три пъти от тогава залагам за вход от под двойката и се отказвам в последствие,- е сега взех 1/3 от това което имах от времето на разпродажбите на Ц. Василев. Дано не съм на карък !!!
Поредна продажба на важен актив, който дава възможност за реализиране на предмета на дейност.
Дори може да се каже стратегически актив на това дъщерно.
Та, защо го продават?!
На основание чл.114а, ал.7 от ЗППЦК, Ви уведомяваме, че на 20.02.2015г. дъщерното на "Петрол" АД дружество - "Петрол Газ" ЕООД, ЕИК 175296411, сключи с "Хекса Газ" ЕООД, ЕИК 203203381 договор за покупко-продажба, по силата на който "Петрол Газ" ЕООД продаде на "Хекса Газ" ЕООД следния собствен на дружеството недвижим имот: "Складова база за втечнен газ пропан-бутан", представляваща ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с идентификатор № 56784.536.70 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Пловдив с площ 18 670 кв.м. съгласно документ за собственост с адрес на имота гр. Пловдив, ул. "Кукленско шосе" № 19-В, заедно с построения в гореописания имот обект: "Склад за пропан-бутан с разтоварище, АГСС и пълначно за бутилки", ведно с всички подобрения и съоръжения, под и над кота нула, трайно прикрепени към имота, ведно с находящите се в него движими вещи: машини, оборудване, съоръжения, арматура, компютърна техника и офис обзавеждане, при обща продажна цена на недвижимия имот и намиращите се в него сгради и движими вещи в размер на 2 800 000 лева (два милиона и осемстотин хиляди лева) без ДДС.
в. Банкер: А ако не сте - как ще обясните интереса си да се включите в управлението на дружеството? Едва ли един договор за управление може да мотивира това Ваше решение?
Гриша Ганчев: Новите акционери на дружеството са инвеститори от източни, западни и български компании. Аз съм човекът, който ги представлява. Те са ми доверили това огромно предприятие и аз трябва да отговоря на очакванията им. Тези инвеститори трябва да си върнат парите през следващите години. А малките акционери да започнат да получават подобаващ дивидент за своите акции. А що се отнася до самия мен - след като съм там, значи, че имам и дялове. Да не се окаже, че западната компания е ШЕЛ (партнира с Литекс), източната да е някоя от Китай, а българската Литекс. А иначе за захарния му бизнес това е поредната интрига на Пеевските вестници. Д бяха проверили че заводите в Девня и Камено са продадени.
С други думи искаш да кажеш, че няма подобно нещо, че Гришата родава захарния си бизнес? Интересно. А ще има ли официално опровержение от негова страна?
При първия спад накупих и подадох на доста добра печалба като се вдигна пак акцията... Но сега се поопарих малко при втората вълна надоле, реших да затворя на загуба, че много мътна е водата тука... Е, сега се радвам, че го направих
Режете загубите момчета и момичета! Основно правило при спекулантите.
При първия спад накупих и подадох на доста добра печалба като се вдигна пак акцията... Но сега се поопарих малко при втората вълна надоле, реших да затворя на загуба, че много мътна е водата тука... Е, сега се радвам, че го направих
Режете загубите момчета и момичета! Основно правило при спекулантите.
Коментар