IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от iv_cho
    Първоначално изпратено от pesho777
    kak ochakvate da se izpravi borsta kato pri parvoto seriozno kupuvane se plashite i prodavate s 10 % pechalba vmesto da dopalvate ? Az pochnah da dopalvam pri parviq skok, shte prodalja pak utre .Ne preporachvam na nikoi nishto ne e preporaka!
    А защо трябва да допълваш на 6.4, като може да го направиш(и е по-печелившо) на 4?
    shte ti kaja zashto, v nachaloto na drugata sedmica

Коментар

• Първоначално изпратено от pesho777
      kak ochakvate da se izpravi borsta kato pri parvoto seriozno kupuvane se plashite i prodavate s 10 % pechalba vmesto da dopalvate ? Az pochnah da dopalvam pri parviq skok, shte prodalja pak utre .Ne preporachvam na nikoi nishto ne e preporaka!
      А защо трябва да допълваш на 6.4, като може да го направиш(и е по-печелившо) на 4?
      препоръки не давам

Коментар

• Тази оферта от 100к дали е отправена към някой който се двоуми или само подпира!
        Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!

Коментар

• kak ochakvate da se izpravi borsta kato pri parvoto seriozno kupuvane se plashite i prodavate s 10 % pechalba vmesto da dopalvate ? Az pochnah da dopalvam pri parviq skok, shte prodalja pak utre .Ne preporachvam na nikoi nishto ne e preporaka!

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
            Valuator и Батя според мен сте добри инвеститори , но на борсата не останаха хора , който да инвестират в акции според вашите анализи и не защото не са добри , а защото ситуацията е непредсказуема и парите са си наши ....а Петрол си е живо тото.... но пък при тези сривове се печели добре.... е също и се губи бързо, но ние вече свикнахме...
            Акцията ме кефиКато за първо влизане/излизане мисля, че 45% за 20 дни не е никак злеНо си е чист късмет да хванеш овреме на влакчето...
            препоръки не давам

Коментар

• Valuator и Батя според мен сте добри инвеститори , но на борсата не останаха хора , който да инвестират в акции според вашите анализи и не защото не са добри , а защото ситуацията е непредсказуема и парите са си наши ....а Петрол си е живо тото.... но пък при тези сривове се печели добре.... е също и се губи бързо, но ние вече свикнахме...

Сделката на "Петрол" и "Лукойл" може да ги сдобри
              * "Стандарт енд пуърс": Сделката на "Петрол" и "Лукойл" може да помири двете компании
              Автор: Дневник
              Една от трите големи международни агенции за кредитен рейтинг - "Стандарт енд Пуърс", запази оценката си за "Петрол" непроменена след информацията, че дистрибуторът на горива ще продаде свои бензиностанции и петролна база на конкурента си "Лукойл България". В момента двете компании изчакват становището за сделката на антимонополния орган в лицето на Комисията за защита на конкуренцията. В момента рейтингът на "Петрол" е В- с негативна перспектива.

По оценка на анализаторите на агенцията предстоящата продажба на активи не само ще донесе на компанията свежи постъпления, но и ще допринесе за прекратяване на съдебния иск, който "Лукойл" заведе срещу нея за неизплатени близо 90 млн. лв. по договори за доставка на горива. В края на март миналата година "Стандарт енд Пуърс" (Standard & Poor's) съобщи, че понижава перспективата по рейтинга В- на "Петрол" от стабилна на негативна, като основната причина са проблемите й с българското подразделение на руската нефтена корпорация.

Експертите на "Стандарт енд Пуърс" все пак предупреждават, че рисковете пред дистрибутора на горива остават. Сред тях са как "Петрол" ще използва приходите от продажбата на активите, какви изгоди ще донесат те на акционерите, доколко намаляването на броя на бензиностанциите на компанията ще стопи пазарния й дял в продажбите и как точно ще се развият взаимоотношенията й с "Лукойл".

Вчера акциите на "Петрол" на борсата бяха сред най-поскъпващите на пазара, като в рамките на сесията се изтъргуваха над 265 хил. книжа при средна цена 6.63 лв. за брой, или с 5.90% повече от вторнишката сесия.

По последни данни "Петрол" все още договаря броя на бензиностанциите, които ще продаде на "Лукойл". По непотвърдена информация обектите, които са предмет на преговорите на двете компании, са повече от 70, за които вече стана ясно. В момента 70 бензиностанции на "Петрол" работят с логото и доставките на "Лукойл" и още при първите информации за сделката анализатори посочиха, че те ще бъдат прехвърлени на втората компания.

Коментар

• от 3-4 дни е новото зареждане и не може с магическа пръчка да стане при положение че три седмици се връща стока.....а колкото до отношението ти към "петролките" винаги има недоволни!

Коментар

• Хе-хе, Батя - виждам, че играта те е превъзбудила и си леко нервен, затова няма да споря с теб Съгласен съм, че "ниво на съпротива" не е добър термин точно за този случай Колкото до потенциала - нека да гледаме и ще видим може пък този път да не съм прав

Колкото играта - тази специално повече ми прилича на покер, отколкото на бридж, но щом ти се играе - играй Само не забравяй кои обикновено печелят след края на залаганията Аз нямам личен интерес и ми е все едно какво ще е развитието но на теб ти желая успех

Коментар

• vchera v edna lukoil-petrolka v dupnica raftovete bqha absolutno prazni ,nqmashe dori edno bezalkoholno, inache si raboteshe perfektno veroqtno za smqna na interiora i novo zarejdane neshto stava vapros.

Коментар

• предлагам всички да се наспим и утре да купуваме,защото Петрол АД има потенциал,е ако не за 10 лв. то поне около 8-8,30.Когато акцията взе да пада Петрол връщаше доста стоки към доставчици,поради "развода" им с Лукойл,но от 3-4 дни започна ново зареждане от същите доставчици(не говоря за петролни продукти),което ме навежда на мисълта за свежи пари и виждане за развитие....а колкото до доставки на горива от Лукойл,Петрол има ГОЛЕМИ цистерни,повярвайте и.... други доставчици!

Коментар

• По моя преценка потенциалът за ръст този път е доста по-малък от предходния
                        Не знам на какво се базират тези ти очаквания. Явно вижданията ни за ситуацията тук са много различни. "ниво на съпротива" също не се вписва в играта която аз виждам.

когато писах поста си, нямаше как да предвидя, че днес във в-к Пари ще излезе статия за най-богатите българи и че желаещите да станат "съдружници" на "най-богатия човек в БГ" Митко Събев ще са толкова много
                        Наистина ли вярваш че това е от значение за цената тук!? (въпроса е риторичен)

70-80% вероятност ми е напълно достатъчна
                        сега вече говориш за вероятности. Мисля че кагото се борави с такива се използват изрази като "предполагам", "според моето лично мнение", "очаквам че..." , докато твоя пост беше толкова категоричен и еднозначен че човек би си помислил "тоя пич е сериозно информиран, може пък дори той да стои зад кобоса на 104" (това вече е майтап)
                        Просто тази партия бридж е непредвидима, но затова пък много интересена и доходоносена ако си изиграеш добре картите разбира се

Коментар

• Батя, нищо лично, просто не следя активно тази тема и рядко влизам повече от веднъж на ден тук - за това и не съм ти отговорил. По моя преценка потенциалът за ръст този път е доста по-малък от предходния и аз лично очаквах за днес ниво на съпротива в диапазона 6 - 6.50 лв и след това изсипвания до към 5.50 и надолу.

Разбира се, вчера на обяд, когато писах поста си, нямаше как да предвидя, че днес във в-к Пари ще излезе статия за най-богатите българи и че желаещите да станат "съдружници" на "най-богатия човек в БГ" Митко Събев ще са толкова много, вследствие на което нивата на съпротива ще се преместят с около 10% по-нагоре.

Колкото до сериозното олекване - никой не е съвършен и аз нямам амбиции да съм безгрешен. На мен 70-80% вероятност ми е напълно достатъчна, а ако заради останалите 20-30% съм паднал на някого в очите - все някак си ще го преживея. И ти да си жив и здрав.

Коментар

• Много приказки се изприказваха тук, повечето лоши.
                            Аз пък си стискам здраво акцийките и не пускам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                              Първоначално изпратено от Valuator
                              Да поздравим продалите на и около 6 лв :wink: - ако са купили под 5 лв разбира се
                              Неуспелите да слязат на тази спирка ops: да затягат коланите и да се готвят за следващата обиколка :shock:
                              Защо си толкова убеден че това беше последна спирка. Въобще при тази акция как може да си толкова уверен за каквото и да е твърдение
                              Valuator, по принцип знам че си от сериозните форумци, които не говорят празни приказки. Затова и вчера ти зададох горния въпрос. Не ми отговори, твое решение. Не знам какви са мотивите ти за подобро изказване, но да знаеш че с подобни изхвърляния лично в моите очи доста олекваш. Жив, здрав!

Коментар

• Аз лично от тази позиция съм разочарован. Отварял съм я само веднъж и я затоврих на малка печалба, но това, което се случва не отговаря на реномето на една сериозна компания..А в несериозни компании не би трябвало да се инвестира..НЕ Е ПРЕПОРЪКА, естествено..

Коментар

Working...
                                X