If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мажоритарят на Петрол е изкупил почти 1% от дружеството в един ден
14.04.2008 17:26 ( PET )
Мажоритарният собственик на Петрол АД е увеличил участието си в петролния дистрибутор до 70,52% на 9 април спрямо 69,84% към 8 април. Увеличението с 0,68% е резултат от покупката на 740 хил. акции на 7 април, като продавач е клиент на ПФБК чрез посредничеството на Инвестбанк.
В 11:49:14 ч. на 7 април с оферта на Инвестбанк бяха изкупени 757 286 акции на Петрол на цени между 5,68 и 6 лв. за акция. Общо в тази секунда са се сключили 30 сделки, последната от които е тази за 740 хил. акции. Така излиза, че покупки на мажоритарния собственик са помогнали за възстановяването на цените на дружеството.
На 2 април дъщерното дружество на Петрол АД - Нафтекс Петрол АД, закупи 18,84% от капитала на дистрибутора при единична цена на акция 4,23 лв. В края на 2005 г. сегашният купувач продаде същия пакет при цена 3 лв. за акция.
Днес акциите на Петрол АД се търгуваха при средна цена за акция 7,02 лв., което е с 0,92% по-високо от вчера и с 20% по-високо от преди седмица.
interesen vapros.Az li4no bih kupuval ako znaeh 4e 6te prodadat zqloto drujestvo i togava 30-40% up mi izglejdat realisti4niNo vsa6tnost nqmam nikakva ideq
Valuator, къде си да ми обясниш как продавам на 7-7,30 като нямаше да се качи над 6 Не проумявам как се случва
Ти хубаво продаваш на тия цени и в момента се обират големите печалби за последния месец. Сбърках като не купих на 5.40, а бая се чудех тогава. Обаче сега има ли някой тук, който да купува на тия цени, да го питам какви са му очакванията.
Има вероятност с тези прехвърляния на големи пакети бъдещата печалбата за 2008 вече да я няма . Иначе нищо не им пречи акцията и 20 лева да си я вдигнат. Ей това е най-големия проблем на наща борса, собственност над 50% и мажоритаря по 100 законни начина мести печалбата , а миноритарите чакат с протегната ръка за милостиня.
Нямам повече информация отколкото вие. Затова и се учудих на категоричното ти мнение че тавана е 6 лв. и че пак ще връща надолу.
Просто успях долу-горе да вникна в логиката на движенията. По този сценарий най-вероятно вече връщане надолу няма да има, поне не и до 4 лв (макар че много бих се зарадвал) Това беше излкючение за да се купят евтино някой големи пакети. Мисля че целта на отговорните фактори тук е поддържане на висока цена, поне 7 лв., но колко нагоре и аз не знам. Все още държа добро количество акции от пакета със средна 4,70 за да се възползвам и от евентуални по-високи нива
Коментар