IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мажоритарят на Петрол е изкупил почти 1% от дружеството в един ден
    14.04.2008 17:26 ( PET )

Мажоритарният собственик на Петрол АД е увеличил участието си в петролния дистрибутор до 70,52% на 9 април спрямо 69,84% към 8 април. Увеличението с 0,68% е резултат от покупката на 740 хил. акции на 7 април, като продавач е клиент на ПФБК чрез посредничеството на Инвестбанк.

В 11:49:14 ч. на 7 април с оферта на Инвестбанк бяха изкупени 757 286 акции на Петрол на цени между 5,68 и 6 лв. за акция. Общо в тази секунда са се сключили 30 сделки, последната от които е тази за 740 хил. акции. Така излиза, че покупки на мажоритарния собственик са помогнали за възстановяването на цените на дружеството.

На 2 април дъщерното дружество на Петрол АД - Нафтекс Петрол АД, закупи 18,84% от капитала на дистрибутора при единична цена на акция 4,23 лв. В края на 2005 г. сегашният купувач продаде същия пакет при цена 3 лв. за акция.

Днес акциите на Петрол АД се търгуваха при средна цена за акция 7,02 лв., което е с 0,92% по-високо от вчера и с 20% по-високо от преди седмица.

Коментар

• PET - компанията за бърза печалба и бърза загуба. Не ти трябват НИКАКВИ знания и умения, а само да познаеш накъде ми сочи .... на мажоритаря!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Nice Man
        Първоначално изпратено от pesho777
        kak e nastroenieto tuk
        6
        ve4e 7

Коментар

• Първоначално изпратено от pesho777
          kak e nastroenieto tuk
          6

Коментар

• interesen vapros.Az li4no bih kupuval ako znaeh 4e 6te prodadat zqloto drujestvo i togava 30-40% up mi izglejdat realisti4niNo vsa6tnost nqmam nikakva ideq

Коментар

• kak e nastroenieto tuk

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                Valuator, къде си да ми обясниш как продавам на 7-7,30 като нямаше да се качи над 6 Не проумявам как се случва
                Ти хубаво продаваш на тия цени и в момента се обират големите печалби за последния месец. Сбърках като не купих на 5.40, а бая се чудех тогава. Обаче сега има ли някой тук, който да купува на тия цени, да го питам какви са му очакванията.

Коментар

• Има вероятност с тези прехвърляния на големи пакети бъдещата печалбата за 2008 вече да я няма . Иначе нищо не им пречи акцията и 20 лева да си я вдигнат. Ей това е най-големия проблем на наща борса, собственност над 50% и мажоритаря по 100 законни начина мести печалбата , а миноритарите чакат с протегната ръка за милостиня.

Коментар

• Нямам повече информация отколкото вие. Затова и се учудих на категоричното ти мнение че тавана е 6 лв. и че пак ще връща надолу.
                    Просто успях долу-горе да вникна в логиката на движенията. По този сценарий най-вероятно вече връщане надолу няма да има, поне не и до 4 лв (макар че много бих се зарадвал) Това беше излкючение за да се купят евтино някой големи пакети. Мисля че целта на отговорните фактори тук е поддържане на висока цена, поне 7 лв., но колко нагоре и аз не знам. Все още държа добро количество акции от пакета със средна 4,70 за да се възползвам и от евентуални по-високи нива

Коментар

• kons, тука не моделите не играят - други са факторите и за някои от тях Батя може да имал по-добра информация от мен

Коментар

• Батя едно време имахме малък спор по ИХЛБЛ - ама сега вече ще те слушам. Евала.
                        Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Поздравления - и за здравите нерви, и за това, че си разтоварил на добри нива :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                            Valuator, къде си да ми обясниш как продавам на 7-7,30 като нямаше да се качи над 6 Не проумявам как се случва
                            така показват моделите, той кво е виновен...момчето

Коментар

• Valuator, къде си да ми обясниш как продавам на 7-7,30 като нямаше да се качи над 6 Не проумявам как се случва

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                                Петрол кърти класациите.
                                Продължава да кърти

Коментар

Working...
                                X