IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Отчет, кога?

Еврофинанс, ОТС:

21.02.2014 13:50 XS0271812447 A0G0NM Петрол АД 1 300 000 69.81 EUR
    21.02.2014 13:48 XS0271812447 A0G0NM Петрол АД 1 300 000 69.78 EUR

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      Ако си в основна позиция ..за мен си излязъл рано...ако си спекулативна позиция ,даже си се забавил....
      Поздрави!
      Чисто спекулативно, влязох на 2.90 при прехвърлянето на пакета.

В момента наистина се търгуват очаквания, това с увеличението ще приключи през лятото, а дотогава Трейс ще е на двуцифрени стойности.

Не съм забравил обаче и ще ходя на ОСА-то, като ще пиша оттам, както съм правил и други пъти

Коментар

• Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
        Аз продължавам с уискито и се гордея, че за момента съм продал на макс-а.

В момента съм без акции, но при по-ниски нива бих влязал отново. Стискам палци на всички акционери.
        Ако си в основна позиция ..за мен си излязъл рано...ако си спекулативна позиция ,даже си се забавил....
        Поздрави!

Коментар

Здравей,
          Купува се бъдещи очаквания....тук ми е основна позиция...
          Днес беше хубав ден ,но не можахме да прескочим 4,25.....предишния връх...
          Така ,че и аз разтоварих спекулативния пакет около 4,20-4,25...
          Сега ще купувам над 3,90... или по надолу ако има възможност......
          така че от мен имате подкрепа на акцията ...за 2 ,3 К .....над 3,9....,
          Това дето пусна Жеката преди края на сесията беше гадно ....
          Иначе оптимизма ми е за над 5...
          как беше ако нещо струва 5 след шест месеца ,ще го направим днес...ако пък има опастност от спад в бъдеще ,реагираме днес. и яка и душа ня акцията........
          Е на бутилка мавруд съм ... вече....
          Аз продължавам с уискито и се гордея, че за момента съм продал на макс-а.

В момента съм без акции, но при по-ниски нива бих влязал отново. Стискам палци на всички акционери.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
            Имаше нещо странно!
            Минути по-рано си имаше оферта купува на 4,17 струва ми се.

Сега освен това ще има забавяне. Днес тъкмо се питах, как ли вероятно ще се разположи във времето цялата операция.
            Чудех се, дали доколко са успели в аванс да се споразумеят в детайли с посредника София Инт Сек, че и него го чака доста работа.
            Там има нещо противоречиво. Хем уж са правили дискретна и неформална (това е точната ползвана дума) за условията на посредниците, хем говорят за най-добра оферта от тях.
            Абе, знаем, то така се прави, че време никога няма, но трябваше за кумова срама да го помаскират малко. Бързано е.

Събрание
            Решение
            Договор с посредника
            Проспект
            Одобрение
            Публикация
            Права,
            Търговия
            записване
            плащане
            доказване
            регистрация на новия капитал

Отидоха няколко месеца и то ако са добре смазани пътищата.
            Пък съдията още не ще да свирне за начало на мача.

Изглежда преобладаващо мислите, че започва капитализиране и оздравяване на дружеството.
            Не е невъзможно, но аз субективно не съм сигурен в това.
            Здравей,
            Купува се бъдещи очаквания....тук ми е основна позиция...
            Днес беше хубав ден ,но не можахме да прескочим 4,25.....предишния връх...
            Така ,че и аз разтоварих спекулативния пакет около 4,20-4,25...
            Сега ще купувам над 3,90... или по надолу ако има възможност......
            така че от мен имате подкрепа на акцията ...за 2 ,3 К .....над 3,9....,
            Това дето пусна Жеката преди края на сесията беше гадно ....
            Иначе оптимизма ми е за над 5...
            как беше ако нещо струва 5 след шест месеца ,ще го направим днес...ако пък има опастност от спад в бъдеще ,реагираме днес. и яка и душа ня акцията........
            Е на бутилка мавруд съм ... вече....

Коментар

• Имаше нещо странно!
              Минути по-рано си имаше оферта купува на 4,17 струва ми се.

Сега освен това ще има забавяне. Днес тъкмо се питах, как ли вероятно ще се разположи във времето цялата операция.
              Чудех се, дали доколко са успели в аванс да се споразумеят в детайли с посредника София Инт Сек, че и него го чака доста работа.
              Там има нещо противоречиво. Хем уж са правили дискретна и неформална (това е точната ползвана дума) за условията на посредниците, хем говорят за най-добра оферта от тях.
              Абе, знаем, то така се прави, че време никога няма, но трябваше за кумова срама да го помаскират малко. Бързано е.

Събрание
              Решение
              Договор с посредника
              Проспект
              Одобрение
              Публикация
              Права,
              Търговия
              записване
              плащане
              доказване
              регистрация на новия капитал

Отидоха няколко месеца и то ако са добре смазани пътищата.
              Пък съдията още не ще да свирне за начало на мача.

Изглежда преобладаващо мислите, че започва капитализиране и оздравяване на дружеството.
              Не е невъзможно, но аз субективно не съм сигурен в това.

Коментар

Супер месец за акцията...
                Успех на всички!
                П.П. Само не разбрах защо продавача на аукциона не пусна бройките на маркета вместо в последната секунда да ги харзулне ...

Дали е случайно?
                Може да е размислил пък и покрай отказа.

Коментар

• Супер месец за акцията...
                  Успех на всички!
                  П.П. Само не разбрах защо продавача на аукциона не пусна бройките на маркета вместо в последната секунда да ги харзулне ...

Коментар

• Рекох няма ли да има пак някой жокер, ама за нагоре го чаках, той малко куц дойде, но е хубаво, че време поне има да се коригират.

О Т К А З
                    № 20140227150928/28.02.2014г.
                    По повод на заявление вх. № 20140227150928 / 27.02.2014г. от Марин Иванов Йотов
                    на основание чл. 24 от Закона за търговски регистър отказвам обявяване на следните актове:
                    в търговския регистър по партидата на ПЕТРОЛ АД , ЕИК 831496285
                    Мотиви:
                    С посоченото заявление е постъпило искане за обявяване на покана за свикване на общо
                    събрание на акционерите на "ПЕТРОЛ" АД от адвокат Марин Иванов Йотов.
                    Подаденото заявление за обявяване на актове е по образец, съгласно приложение № Г1 на Наредба
                    № 1 от 14 февруари 2007 г. за водене, съхраняване и достъп до търговския регистър и е подадено
                    от оправомощено лице по смисъла на чл. 15 от Закона за търговския регистър.
                    След извършена проверка на основание чл. 21 от Закона за търговския регистър се установи
                    следното:
                    Съгласно разпоредбата на чл.62 от Наредба № 1 от 14 февруари 2007 г. за водене, съхраняване и
                    достъп до търговския регистър, към заявлението Г1 се прилагат: 1. подлежащият на обявяване акт
                    в оригинал, нотариално удостоверен препис или в заверен от заявителя препис; 2. документите,
                    които доказват изпълнение на изисквания относно приемането на подлежащия на обявяване акт,
                    ако такива са установени със закон.
                    На проверка подлежи съдържанието на представената за обявяване покана в съответствие с
                    императивните законови изисквания на чл.223 от ТЗ и чл.115, ал.2 от ЗППЦК. Съгласно
                    разпоредбата на чл.115, ал.2, т. 6 от ЗППЦК поканата за свикване на общо събрание следва да
                    съдържа датата по чл. 115б, ал. 1 с указание, че само лицата, вписани като акционери на тази дата,
                    имат право да участват и да гласуват в общото събрание. В конкретния случай указанието по
                    отношение акционерите, които имат право да участват и гласуват в събранието на втората
                    посочена дата (съгласно чл.227, ал.3 от ТЗ) не съответства на императивните изисквания на чл.
                    115б, ал.1 от ЗППЦК.
                    При така изяснената фактическа обстановка, следва да бъде отказано обявяването в търговския
                    регистър на покана за свикване на общо събрание на акционерите на "ПЕТРОЛ" АД, по заявление
                    с рег.№ 20140227150928 от 27.02.2014 г.
                    Отказът може да се обжалва в 7 (седем) дневен срок от връчването му пред Софийски градски съд
                    чрез Агенция по вписванията.
                    София 1111, ул. Елисавета Багряна №20
                    www.registryagency.bg
                    тел.: 9486 181, факс: 9486 194
                    office@registryagency.bg
                    Покана за свикване на общо събрание на акционерите
                    чрез Агенция по вписванията.
                    Длъжностно лице:
                    /Име и фамилия
                    Подпис и печат/

Коментар

• Гледам на Трасето юни 2013 ФФ бил 10.45 % или засега е с половин млн. под Петрол, АКО НЯМА ПРОМЯНА в ФФ.
                      Остана да дирим изморен кон.
                      Нямам препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                        За да влезе нова емисия в индекса трябва да измести някоя от настоящите. За целта трябва капитализация на фрее-флоута на новата де е по-голяма от тази на някоя настояща индексна акция. В момента последни са Фонд България и Зърнени храни с капитализация на ФФ 26,5-27 млн. лв. http://bse-sofia.bg/?page=IndexProfi...s&output=excel Има смисъл да се говори за Софикс за емисии, които докарат повече.
                        Изненади може да има и при промяна някъде в бройката на акционерите под/над 500.
                        Конспиративно погледнато:
                        1. „Фрий-флоут” е медианната стойност на броя акции, притежание на акционери, притежаващи не повече от 5 (пет) на сто от гласовете в общото събрание на емитента, за търговските сесии през 1 (един) от следните тримесечни периоди: 2 март – 1 юни, 2 юни – 1 септември; 2 септември – 1 декември, 2 декември – 1 март.
                        Именно на втори декември почна одисея поредна тук.
                        Мечето пита за ФФ - по отчета излизаха 3.03 преди сипването на Нафтекс, после след рестото в Юлинор и ВИП останаха извън 41.85 на Нафтекс общо .4582 мисля или към 3.48 % дребни, сиреч 3 810 844 акции, по моментна цена 16 млн. лв. капитализация на ФФ.

После стигаме до тази част:

най-висока медианна стойност на седмичния оборот и брой сделки за последната една година, като двата критерия имат еднаква тежест. Ако в резултат на класирането по предходното изречение се окаже, че две или повече емисии заемат едно и също място в него, приоритет при включването имат тези с по-голям брой сделки.

Комисията по индексите определя коефициентите за фрий-флоут на свои заседания,
                        които се провеждат на 2 март, 2 юни, 2 септември и 2 декември, а ако съответният ден не
                        е работен, на първия работен ден след това
                        . Новите коефициенти влизат в сила, считано
                        от първата търговска сесия след третия петък на месеца, в който е проведено съответното
                        заседание.
                        10. Ако към 1 март и 1 септември теглото на емисиите, издадени от дружества от една
                        икономическа група, надхвърля 20 (двадесет) на сто от пазарната стойност на фрий-
                        флоута
                        на SOFIX, от базата на индекса се изваждат последователно една или повече
                        емисии на компании от същата група до спадане под горепосочения праг.

Зърното е с 26.71 млн. ФФ Кап., а Фонда 26.44 млн. Не пречи да спадне малко цената, както пък и да се увеличи ФФ на Петрол и да се качи още малко цената, но стават прекалено много АКО. Отделно май и Т+2 няма да се хване ако ще се мърда с ФФ на Петрол. Иначе при равни други условия и 27 млн. да речем капитализация необходима при сегашния ФФ на Петрол ако са ми верни сметките ни трябва цена от близо 7.1 лв. Друга опция е ФФ да мръдне, но при сегашна цена от 4.25 да речем ще трябва ФФ да се увеличи с 2.33 % от 3.4882 до 5.82 %.
                        И пак е интересен казуса с теглото на Групата.
                        Колко е ФФ на Трасето?
                        Времето ще покаже, аз препоръки нямам, всички сметки и предположения може да са изключително грешни!

Коментар

В Софикс са все пак 3 акции на ТИМ....и всичките качиха цената си двойно ...
                          Те и другите хич не седяха на едно място.
                          Групата е с под 15 % в индекса, а знаете трябват 20 % за да отпадне "най-слабия й кон".

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                            За да влезе нова емисия в индекса трябва да измести някоя от настоящите. За целта трябва капитализация на фрее-флоута на новата де е по-голяма от тази на някоя настояща индексна акция. В момента последни са Фонд България и Зърнени храни с капитализация на ФФ 26,5-27 млн. лв. http://bse-sofia.bg/?page=IndexProfi...s&output=excel Има смисъл да се говори за Софикс за емисии, които докарат повече.
                            Изненади може да има и при промяна някъде в бройката на акционерите под/над 500.
                            В Софикс са все пак 3 акции на ТИМ....и всичките качиха цената си двойно ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                              .....
                              Пончо защо ги отписваш тотално засега със Софикса?
                              ...

Коментар

• Остава да видим като излезе консолидираният, дали това ще се отрази по някакъв начин на цената. Но като гледам какъв оптимизъм е обзел форума, не ми се вярва.

Коментар

Working...
                                X