IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    Това на аукциона ...дето се пробваха 4700 броя..
    Смятам ,че има голям пакет за продажба ,но се дава не повече от от 4,2.....засега...

консултант какво ме бъзикаш за Енерго ПРО....
    Там ще стане ракета по бързо от тук....
    Въх, нема бъзик. Искам да чуя мнението ти там, нали също имам.

Прекрасни почивалници на сите!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
      От АВ правилно са се позовали на чл. 35, ал. 2, щото точно това казва - трябва да са всички. Ся, що стария морски вълк не е отишъл на седянката на Мустака, след като е подписал, получена покана - това можем само да гадаем. Но със сигурност отдавна е знаел това положение. Като цяло видно от устава има вариант как да се избегне негово евентуално нежелание, ако има такова. Горе-долу си го описал.
      Въпросът е това да няма общо с увеличението, имайки предвид каква част от кредитите в Групата са именно през Елит петрол.

https://public.brra.bg/Documents/Ret...78bb024389f39a
      Иде ми наум една леко шантава възможност.
      Възможно ли е това да е бил желан и преследван отказ?!

Акционер (Петрол) иска Осъбрание в Елит Петрол. Знае, че Събев няма да помага, а уставът е така направен, че без него не може СД да вземе необходимото решение.

В тази ситуация има два възможни подхода:
      1. Петрол пише на съда и иска свикване на събрание. Какви са му мотивите и доказателствата?
      Имало свикано заседание на СД, но се оказало, че поради отсъствието на Събев, това заседание не могло да взима решения. Има дори съответен протокол, който казва това: Събрахме се, но се оказа, че няма да стане работата и нищо не бяхме в състояние да направим и се разотидохме.
      Може дори да се напише някаква декларация от други членове на СД в същия дух.

Това са все вътрешнофирмени актове и такива на свързани с дружеството лица. Не знаем как ще погледне съдът.

2. Правим се на разсеяни и депозираме в АВ документи като много добре знаем, че ще има отказ.
      Разполагайки с отказ от съответна държавна агенция, прилагаме ги по искане към съда и последният, какво да прави, без много бавене, свиква събранието.

Малко конспирация.

А иначе, относно най-силно интересуващото ни, увеличението на капитала мисля, че това е по-скоро периферен въпрос. Обаче, подреждането на Елит Петрол и н ацялата група въобще не е периферен въпрос що се отнася до довеждане до смислен кай на цялата операция.

Коментар

По втория - все си мисля, че отдавна щеше да е сключена.
        Това на аукциона ...дето се пробваха 4700 броя..
        Смятам ,че има голям пакет за продажба ,но се дава не повече от от 4,2.....засега...

консултант какво ме бъзикаш за Енерго ПРО....
        Там ще стане ракета по бързо от тук....

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
          Уф, ще ми се да споделя разни неща, но усещам, че ще е дълго и ще раздразня публиката.
          1. Значи, по принцип ТЗ казва, че заседанията на СД са законни (и могат да се взимат решения), ако на тях присъстват повече от половината от членовете на СД. Присъствието може да да лично, може и чрез пълномощник АЗ лично съм възприемал това като диспозитивна норма, което значи, че с Устава и Правилника може да се приемат и други условия.
          В конкретния случай, четейки мотивите за отказ, индиректно се разбира, че очевидно в Устава на Елит Петрол пише, че могат да се взимат решения от СД ако присъстват всички.
          Аз устав на Елит Петрол нямам и това всъщност е малко "срамно", ама си признавам.
          Стигам до изводи след леки хипотези и спекулации.
          Знаейки добре дереджето на компанията и на цялата група, съвсем не мога да си обясня действията на адвокатите. На какво са се надявали?!

2. Друго важно (само за сведение) е, как се взимат самите решения от СД. ТЗ вика: с обикновено мнозинство от присъстващите. При тази норма, обаче, законът изрично дава право на дружеството да приеме друг вид мнозинство.
          В случая това не ни засяга много, че след като заседанието е незаконно по принцип, то въобще не може да взима решения.

Не съм сигурен дали това е нарочно скроено така, но това дружество е блокирано при този устав и този СД, в който участва Събев.

Очевидно за да се разблокират нещата, следва да се мине през хипотезата за свикнане на ОС по искане на акционер. СД не взема решение, защото не може да се свика законни заседание. Поради блокаж на СД, трябва да се иде на свикване на ОС чрез съда. Едва тогава може да се случи ОС, а само то може да промени Устава и да промени състава на СД.

Е, има и един много лесен друг начин, Събев да подпише едно пълномощно на някого от други членове на СД, но нещо ми подсказва, че туй няма да стане.

Жека, гледай моля те тук, че такива уж дребни нещица, оттикват в неопределено бъдеще подреждането на къщурата, а оттам се променят сроковете за всичко.
          От АВ правилно са се позовали на чл. 35, ал. 2, щото точно това казва - трябва да са всички. Ся, що стария морски вълк не е отишъл на седянката на Мустака, след като е подписал, получена покана - това можем само да гадаем. Но със сигурност отдавна е знаел това положение. Като цяло видно от устава има вариант как да се избегне негово евентуално нежелание, ако има такова. Горе-долу си го описал.
          Въпросът е това да няма общо с увеличението, имайки предвид каква част от кредитите в Групата са именно през Елит петрол.

https://public.brra.bg/Documents/Ret...78bb024389f39a

Коментар

• Монтиииииии,

Бегай веднага в темата за Енерго Про за коментар на позицията /сериозно/ ....

Коментар

Току вземеш да се окажеш прав.
              Събев е получил покана, но не се е появил. Устава обаче казва, че ако не е упълномощил някой да го представлява то събранието и решенията на СД за ОСА са нередовни. Мандата на СД е 2016. Ще гадаем случайно или не не се е появил на заседанието на СД.
              Уф, ще ми се да споделя разни неща, но усещам, че ще е дълго и ще раздразня публиката.
              1. Значи, по принцип ТЗ казва, че заседанията на СД са законни (и могат да се взимат решения), ако на тях присъстват повече от половината от членовете на СД. Присъствието може да да лично, може и чрез пълномощник АЗ лично съм възприемал това като диспозитивна норма, което значи, че с Устава и Правилника може да се приемат и други условия.
              В конкретния случай, четейки мотивите за отказ, индиректно се разбира, че очевидно в Устава на Елит Петрол пише, че могат да се взимат решения от СД ако присъстват всички.
              Аз устав на Елит Петрол нямам и това всъщност е малко "срамно", ама си признавам.
              Стигам до изводи след леки хипотези и спекулации.
              Знаейки добре дереджето на компанията и на цялата група, съвсем не мога да си обясня действията на адвокатите. На какво са се надявали?!

2. Друго важно (само за сведение) е, как се взимат самите решения от СД. ТЗ вика: с обикновено мнозинство от присъстващите. При тази норма, обаче, законът изрично дава право на дружеството да приеме друг вид мнозинство.
              В случая това не ни засяга много, че след като заседанието е незаконно по принцип, то въобще не може да взима решения.

Не съм сигурен дали това е нарочно скроено така, но това дружество е блокирано при този устав и този СД, в който участва Събев.

Очевидно за да се разблокират нещата, следва да се мине през хипотезата за свикнане на ОС по искане на акционер. СД не взема решение, защото не може да се свика законни заседание. Поради блокаж на СД, трябва да се иде на свикване на ОС чрез съда. Едва тогава може да се случи ОС, а само то може да промени Устава и да промени състава на СД.

Е, има и един много лесен друг начин, Събев да подпише едно пълномощно на някого от други членове на СД, но нещо ми подсказва, че туй няма да стане.

Жека, гледай моля те тук, че такива уж дребни нещица, оттикват в неопределено бъдеще подреждането на къщурата, а оттам се променят сроковете за всичко.

Коментар

Така че единия вариант е да качат позицията ,другия е договорена сделка...
                Ще видим...тези дни...

По втория - все си мисля, че отдавна щеше да е сключена.

Коментар

Нещо което струва 5 защо да се купи на 4,2....само ,че можеше да е с айсберг...
                  Тома е на първо четене...
                  Само че като сложат 20 К и последните оФци в позицията ще разберат ,че не трябва да продават на 4,2.....
                  Ще видим...тези дни...
                  Разбирам!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
                    Мисля, че се опитват да закупят цитираното количество!
                    Нещо което струва 5 защо да се купи на 4,2....само ,че можеше да е с айсберг...
                    Това е на първо четене...
                    Само че като сложат 20 К и последните оФци в позицията ще разберат ,че не трябва да продават на 4,2.....
                    Ще видим...тези дни...

Коментар

Все пак са посредник по увеличението, да видим проспекта.
                      Те ли бяха с ония 2 по 2 500 от предходните сесии?
                      За мен появата на ИП СИС /ако наистина са те/ е положителен сигнал. Без значение дали купуват за своя сметка, мажо или друг ... .

Успех на сите. Аз отдавна съм заредил и пуснал висящи ордерчета!

Коментар

Да!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение
                            На бида СИС седи с 20 000 на 4.20. Каква ли е целта?

Коментар

• Интересно наистина.

Коментар

• На бида СИС седи с 20 000 на 4.20. Каква ли е целта?

Коментар

Working...
                                X