Първоначално изпратено от danetha
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Петрол АД (PET)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Yordan_Nickolov Разгледай мнениеИ все пак този скок в рамките на деня ме накара да повдигна вежди. Доста особен ми се видя и леко ми напомни с това колко рязко ентусиазма беше посечен, когато се качи над 2лв. Не съм правил труда да гледам фрий флоута и какво е ставало, но имам чувството, че някой побутва хартията да се движи в определена посока. Може би наистина новините или липсата им около Нефтохим катализираха процеса.
Ликвидноста също е нищожна и почне ли сечта, става мазало буквално
Няма бид съпорт,няма нищо.Пълно бинго
Коментар
-
И все пак този скок в рамките на деня ме накара да повдигна вежди. Доста особен ми се видя и леко ми напомни с това колко рязко ентусиазма беше посечен, когато се качи над 2лв. Не съм правил труда да гледам фрий флоута и какво е ставало, но имам чувството, че някой побутва хартията да се движи в определена посока. Може би наистина новините или липсата им около Нефтохим катализираха процеса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнениеСлед публикуването на информацията акциите на компанията поскъпнаха с 23,61% в сесията на Българската фондова борса (БФБ) в петък. За цялата седмица акциите отчитат над 24% ръст – най-силният от книжата, включени в по-широкия индекс BGBX40.
Компанията публикува и консолидирания си отчет тази седмица, като продажбите за деветмесечието на 2024 г. спадат до малко над 391,3 млн. лева от 437,6 млн. лева за деветмесечието на 2023 г.
Балансовата стойност на продажбите обаче води до понижение на разходите на годишна база, въпреки трикратния ръст на разходите за лихви до над 13,8 млн. лева от 4 млн. лева. Така дружеството реализира 2,9 млн. лева печалба при над 5,1 млн. лева загуба за същия период на 2023 г.
Въпреки скока, цената на акциите на "Петрол" остава значително под номинала им. Последната цена, на която е сключена сделка, е 0,89 лева, а номиналът на книжата е 4 лева за брой.
Коментар
-
След публикуването на информацията акциите на компанията поскъпнаха с 23,61% в сесията на Българската фондова борса (БФБ) в петък. За цялата седмица акциите отчитат над 24% ръст – най-силният от книжата, включени в по-широкия индекс BGBX40.
Компанията публикува и консолидирания си отчет тази седмица, като продажбите за деветмесечието на 2024 г. спадат до малко над 391,3 млн. лева от 437,6 млн. лева за деветмесечието на 2023 г.
Балансовата стойност на продажбите обаче води до понижение на разходите на годишна база, въпреки трикратния ръст на разходите за лихви до над 13,8 млн. лева от 4 млн. лева. Така дружеството реализира 2,9 млн. лева печалба при над 5,1 млн. лева загуба за същия период на 2023 г.
Въпреки скока, цената на акциите на "Петрол" остава значително под номинала им. Последната цена, на която е сключена сделка, е 0,89 лева, а номиналът на книжата е 4 лева за брой.
Компанията реализира 2,9 млн. лева печалба за деветмесечието и обяви, че открива верига бензиностанции на самообслужванеLast edited by riddle*; 01.12.2024, 12:01.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеДа, това вече е по-реално. Нека си влезем в ритъм по 5-6 млн. лв. печалба на тримесечие (както сме направили последното), да си докараме цената до номинала от 4 лв. за акция, пък от там на сетне ще го мислим
Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Надявам се да купят него а след това някой купи и нас
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеЩе го купуваме лиLife won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Еми малко ми се виждат.. акции за само 25 К. Искам нещо по-сочно да заложа тук
За кое "друго раздвижване" намекваш по-долу Греъм?Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеЕй голема лакомия си....тия от ЧСИ-то не ти ли стигат
За кое "друго раздвижване" намекваш по-долу Греъм?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеНа мен отчита ми харесва, но се надявах да е само на мен, че да успея да купя още тончета в ниското
Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
Коментар