If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И аз съм доволен, ама ми е много малък обема. Така е който е имал кеш преди и по време на ИПО-тата и е напълнил сега е още по-доволен. Но не се оплаквам колкото-толкова.
А относно това,къде е по-добре да си вкараш парите,не очаквай някой да ти каже какво да си купиш,кога да си го купиш, и кога да го продадеш,решението и отговорноста са си само твои.
Чети,анализираи ,обмисляи и действаи .
Разбира се ПИЧ,
коментираме просто какъв ще е ефекта. Естсетвено че решенията са мои. Както и + и - сите
Добре де ма след като не сме само ние тарикатите, а цената не мръдна е под въпрос къде е по добре бързи 30%-50% на ИПО или бързи 30%-400% на сплита (е 400% е теоретично и пресилено малко но 80% са съвсем реални примерно).
нещо не се връзва
имаш ли опит с други подобни позиции???
Прочети тази статия http://www.investor.bg/?cat=5&id=35898 , и ще добиеш по-добра представа за това,какво следва от увеличение на капитал ,сплит и т.н.
Обърни внимание на датата на статията,след това виж цените на акцийте на някой от тях ( все пак сам ще трябва да се ориентираш кои от тях да проучиш ) към този момент,и после проследи цените на акцийте от преди да се обяви новината, през момента на обявяването и така до днешна дата,разбира се,има и още добри примери,някой от компанийте на ТИМ са доста подходящи примери ,а и доста други.
А относно това,къде е по-добре да си вкараш парите,не очаквай някой да ти каже какво да си купиш,кога да си го купиш, и кога да го продадеш,решението и отговорноста са си само твои.
Чети,анализираи ,обмисляи и действаи .
Според мен и при сплит и при ипо се печели, тоест не стои въпроса дали ще спечелиш,а по скоро-колко?
А колко,никой не знае,играеш,рискуваш,и се научаваш.
Това разбира се са си мои размисли,не е препоръка за някакво твое,или на някой друг действие.
както и по надолу писах-притежавам акции.
Добре де ма след като не сме само ние тарикатите, а цената не мръдна е под въпрос къде е по добре бързи 30%-50% на ИПО или бързи 30%-400% на сплита (е 400% е теоретично и пресилено малко но 80% са съвсем реални примерно).
(все пак сплита оказва силно емоционално въздействие)
е отговора на въпроса ти.
Сплит и психология са твърде близки понятия.
А къде ще е цената,кой знае,ИПО-тата оказват огромно влияние на пазара,защото ако нямаше толкова много първични и вторични предлагания,или поне техни анонси,мисля,че голяма част от компанийте щяха да са с други цени,и то нагоре!!!
Конкретно за тази позиция е интересно,че въобще не помръдна след анонса за сплита,но причината за това съм я описал по-нагоре,затова,надявам се,че добрите новини тук предстоят
Коментар