Добре тръгна днес
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Индустриален Капитал Холдинг АД (HIKA)
Collapse
X
-
СЪОБЩЕНИЕ
ЗА ПРОВЕДЕНО
ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА
“ИНДУСТРИАЛЕН КАПИТАЛ-ХОЛДИНГ” АД - СОФИЯ
Днес 18.06.2008 год., в гр. София, жк “Младост 1” в читалище “Младост”, се проведе редовно годишно общо събрание на акционерите на “ИНДУСТРИАЛЕН КАПИТАЛ-ХОЛДИНГ” АД, с ЕИК: 121619055, със седалище и адрес на управление гр. София, ул. “Бачо Киро” № 8, регистрирано в Търговския регистър към Агенция по вписванията. Общото събрание се свика на основание чл. 223 от Търговския закон от съвета на директорите на дружеството.
Дневен ред:
1. приемане отчета на съвета на директорите за дейността на дружеството през 2007 г. и одитирания годишен счетоводен отчет на дружеството за 2007 г.;
2. приемане отчета на директора за връзки с инвеститорите за дейността му през 2007 год.;
3. освобождаване от отговорност членовете на съвета на директорите за дейността им през 2007 г.;
4. вземане на решение относно печалбата на дружеството за 2007 г.
5. избор на експерт-счетоводител, който да завери годишния счетоводен отчет на дружеството за 2008 г.;
6. разни.
Решения на общото събрание:
1.1. ПРИЕМА отчета на съвета на директорите за дейността на дружеството през 2007 год.
1.2. ПРИЕМА и ОДОБРЯВА одитирания годишен счетоводен отчет на дружеството за 2007 г.
2. ПРИЕМА отчета на директора за връзки с инвеститорите за дейността му през 2007 год.
3. ОСВОБОЖДАВА ОТ ОТГОВОРНОСТ членовете на съвета на директорите на “ИНДУСТРИАЛЕН КАПИТАЛ-ХОЛДИНГ” АД за дейността им през 2007 год.
4. РЕШАВА печалбата на дружеството за 2007 год., в размер на 3 179 х. лв., да не се разпределя като дивиденти и да остане в дружеството като неразпределена печалба.
5. ИЗБИРА за експерт-счетоводител, който да завери годишния счетоводен отчет на дружеството за 2008 г., “Алфа одит груп” - ООД, София, с отговорен одитор Стоян Донев - диплом № 509.
Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
имам от МП "ЗАИ" и гледам, че има почит и за миноритарните !!!
Окръжният съд - Монтана, на основание чл. 6 във връзка с чл. 231, ал. 4 ТЗ с решение от 10.Х.2006 г. регистрира промяна по ф.д. № 1787/91 за "ЗАИ" - АД: увеличава капитала от 152 060 лв. на 4 561 800 лв. със собствени средства на дружеството по реда на чл. 246, ал. 4 ТЗ чрез превръщането на част от фонд "Резервен" в капитал, като новите акции се разпределят между акционерите съразмерно на участието им в капитала до увеличението му.
много ме кефи от пакета им "Силома"!!!
http://www.hika-bg.com/ и сайт хубав с инфо!
пример за публичност и не е съвет или препоръка за търговия!
Коментар
-
абе голям съм й фен аз на Хиката, но ми се струва малко странно с двайсет и няколко процента да консолидираш ---
хамериканците тук отстъпки не правят ---> equity method и това си е
обаче аз друго си мисля, нали в IFRS има един среден метод - proportionate consolidation, лично за мен това е правилния подход към МСН и Емка, ако няма други пречки за избора на този метод ...
и последната ми забележка е, че е редно по някакъв начин да се преизчислят отчетите поне 2-3 години назад, за да рефлектират продажбите на двете предприятия, то е ясно че всеки читав анализатор ще се го направи сам за себе си, но и Хиката може да улесни широката публика ...
Коментар
Коментар