При мене е обратно - при Емка ми е по-трудно.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Индустриален Капитал Холдинг АД (HIKA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнениеТази е от моят списък....
pipbel,
Здравей,
имаме общи позиции и интереси ,но по тихо че не съм я допълнил на 100 % а преоценката наближава след няколко дни. Напоследък не мога да си намеря челно място купува.
При Емка също купувам ама там е по лесно...
Поздрави!
Не е препоръка...
П.П. Мислех че физическите лица са акционери а те и са на ръководни длъжности.... Сори!Last edited by Монти; 18.03.2012, 13:04.
Коментар
-
Супер новини.
И супер годишно...дъно.
Още 1 ракета дето скоро ще запали двигателя.
16.03.2012 13:35 Предмет: Увеличението на капитала на Индустриален капитал холдинг АД беше вписано от КФН
Нетната печалба на групата "Индустриален капитал холдинг" АД в края на 2011 година се е увеличила до 17.584 млн. лева, става ясно от тримесечния консолидиран отчет за четвърто тримесечие на миналата година. За сравнение, за същият период на 2010 г. положителният финансов резултат е бил 9.902 млн. лева.
Увеличението се дължи основно от дейността на асоциираните предприятия "Емка" АД - Севлиево и "М+С Хидравлик" АД - Казанлък, като то е следствие от нарасналите приходи от продажби на продукция. От представените резултати се вижда, че към края на четвъртото тримесечие на 2011 г., печалбата нараства в значителна степен, в сравнение със същият период на 2010 година. Това се дължи на подобряването на икономическата обстановка в страната, както и на увеличаването на поръчките за доставка на продукция. Към края на четвъртото тримесечие на миналата година приходите от продадена продукция са в размер на 69.828 милиона лева, при 59.229 млн. за същият период на 2010-а. По отношение на отчетените разходи по икономически елементи, с най-голям процент на увеличение са разходите за материали - от 49.516 млн. лв за 2010 г. до 60.304 млн. за същият период на миналата година.
При "М+С Хидравлик" продажбите на продукция са донесли приходи от 90.641 милиона лева, при 62.067 млн. за същият период на 2010-а. В резултат на повишеното търсене на продукцията на завода, с най-голямо увеличение са разходите за суровини и материали - от 27.146 млн. лв за 2010 г. до 40.198 млн. през миналата година. Значително увеличение се наблюдава и на изразходваните средства за заплати и възнаграждения - от 12.635 милиона лева до 17.648 милиона. Повече са и отчетените разходи за външни услуги.
Като цяло, дружествата от групата са отчели положителни финансови резултати, като единствено "Руболт АД" и "Силома" АД са приключили четвъртото тримесечие на 2011 г. със загуба. Съответно при първото тя е в размер на 168 хиляди лева, а за второто - 109 хил. лева.
Към края на четвъртото тримесечие на миналата година "Индустриален капитал холдинг" АД е получил дивиденти за 2010 г. от "М+С Хидравлик" АД - 581 620 лв. и от "Силома" АД - 150 445.75 лева.
Капиталът на "Индустриален капитал холдинг" АД беше увеличен двойно през лятото на миналата година до 15 551 960 лева чрез превръщане на неразпределената печалба за предходни години и част от резервите в капитал. Основни акционери в бившия приватизационен фонд сега са "Индустриален кредит България" ООД с дял от 18.34%, "ЗАИ" АД - Асеновград и "Емка" АД - Севлиево с по 10.22 процента. Други 43 юридически лица притежават общо 16.90%, а група индивидуални акционери (27 582 физически лица) са собственици на 44.32% от книжата с право на глас.
Данни за лицата, притежаващи пряко и непряко най-малко 5 % от акциите на "Индустриален капитал холдинг" АД към 31 декември 2011 г.
1 Индустриален кредит България ООД; 2 852 800 броя акции; 18,34 %;
2 ЗАИ АД; 1 589 728 акции; 10,22 %;
3 ЕМКА АД; 1 588 600 акции; 10,21 %;
4 ЗУПФ АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ 973 318 акции; 6,26 %;
5 Он Хотер Ишай; физическо лице; 859 200 акции; 5,52 %;
6 Други юридически лица /общо 41/ 1 733 934 акции; 11,16 %;
7 Индивидуални акционери /27 481 физически лица/; 5 954 380 акции; 38,29 %.
ОБЩО: 15 551 960 броя акции 100,00 %
Освен „Индустриален кредит България” ООД, „ЗАИ” АД, „ЕМКА” АД, ЗУПФ Алианц България и г-н Он Хотер Ишай няма други юридически или физически лица, притежаващи най-малко 5 % от гласовете в общото събрание към края на четвърто тримесечие на 2011 год.
Данни за акциите, притежавани от членовете на съвета на директорите към края на четвърто тримесечие на 2011 год.:
Име, презиме, фамилия Притежавани акции /броя; %/
Иван Делчев Делчев 125 560; 0,81
Милко Ангелов Ангелов 122 536; 0,79
Димитър Богомилов Тановски 81 488; 0,52
Цоко Цолов Савов 1 200; 0,01
Ваня Атанасова Божинова-Иванова 200; 0,00
Георги Василев Бочев 200; 0,00
Живко Петров Арнаудов 0; 0,00
Дружеството няма висящи съдебни или административни производства, касаещи задължения или вземания в размер на най-малко 10 % от неговия собствен капитал.Last edited by pipbel; 18.03.2012, 00:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнениеТази е от моят списък....Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнениеhttp://money.bg/news/id_119898910
Тъкмо си мислех ,че заспалата ни борса няма да реагира на подобни чудесни новини и поръчките продава избягаха на "великите" 5 ст. нагоре.Ако има и други компании които направят такова увеличение ще върнат макар и малко доверието на инвеститорите в БГ дружествата.
Коментар
-
http://money.bg/news/id_119898910
Тъкмо си мислех ,че заспалата ни борса няма да реагира на подобни чудесни новини и поръчките продава избягаха на "великите" 5 ст. нагоре.Ако има и други компании които направят такова увеличение ще върнат макар и малко доверието на инвеститорите в БГ дружествата.мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия
Коментар
-
Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнениеАкцията не е от най-лошите.Естествено е че съм акционер и тук,само не мога да разбера защо се търгува под 12 лева.Не е препоръка за покупка на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Cvetan_Gorchovski Разгледай мнениеЗдравейте имам около 100 акций и мисля да ги продам , званях клона на Индустриален Капитал Холдинг АД
(4I8/HIKA) и от там ми казаха че вече неизкупуват и ми казаха да проверя в банки , та въпроса ми е може ли да ми кажете кои банки изкупуват тези акций. Блягодаря предварително
Коментар
-
???
Здравейте имам около 100 акций и мисля да ги продам , званях клона на Индустриален Капитал Холдинг АД
(4I8/HIKA) и от там ми казаха че вече неизкупуват и ми казаха да проверя в банки , та въпроса ми е може ли да ми кажете кои банки изкупуват тези акций. Блягодаря предварителноLast edited by Cvetan_Gorchovski; 28.02.2011, 11:12.
Коментар
-
Най-учтиво моля ДВИ да не подхожда формално към задълженията си. Публикуваната информация в Екстри трудно би могла да се нарече оповестяване. Липсва съществена информация като дата на сделката, цена на сделката или на акция и реализиран счетоводен резултат от сделката.
П.С Така или иначе и ние можем да направим оценка на Хюндай на базата на отчета в търговския регистър.Last edited by cymru; 28.02.2011, 11:29.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеНякой може ли да каже на какво се дължи поскъпването тук (40% за 1 месец) ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от stz Разгледай мнениедържим здраво от 2 години и под 11 лв не продавам ако 6те и косата ми да побелееМнението не е препоръка за сделки!
Коментар
Коментар