IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Индустриален Капитал Холдинг АД (HIKA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• dex

0.45 промила от продажбите+тантиеми -водят до над 1/5 от резултата за М+С хид.(~483 до 503хил. лв на калпак годишна разбити на двуседмични заплати, а максималното им стъпване на въпросните ДИРЕКТОРИ в предприятието е 4 пъти в годината - със сигурност си пускат и командировъчни) +заплати от всички останали предприятия и тантиеми ! Веднъж го скубят през въпросните заплати ,- втори път през 1,5%(заМ+Схид.) , трети път легално през дивидент от притежаваните акции, за тази година и специалната емисия със специалната емисионна, за догодина не се сещам...
    Ако това не се казва НАМКьОРСТВО, и то след като публично се знае, как са придобити тези предприятия!Не знам имат ли право сами да си ги гласуват всички тези екстри и до кога!!!
    Last edited by inta53; 17.04.2018, 21:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
      Въздържам се да кажа нещо нецензурно...

Що?
      Акцията ми е в уочлистата, но нямам
      П.С. А разбрах, ми за псуване си е!
      Last edited by Грую Груев; 17.04.2018, 21:09.
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Въздържам се да кажа нещо нецензурно...

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
          Колеги, ако се организирате мога де се включа за ОСА да ги освиркаме мажовците Веднъж съм ги виждал преди години и ми направиха много лошо впечатление. За съжаление никой не тръгна да реализира идеята акциите от масовата да влязат подобно на Румъния във фонд, който да може да влияе на такива мошенници, защото по бивши ПФ ще има значителни участия...
          По скоро да отидем на среща с ПФ който имат акции тук и с тяхна подкрепа да се лобира за по голям дивидент!

Коментар

• Колеги, ако се организирате мога де се включа за ОСА да ги освиркаме мажовците Веднъж съм ги виждал преди години и ми направиха много лошо впечатление. За съжаление никой не тръгна да реализира идеята акциите от масовата да влязат подобно на Румъния във фонд, който да може да влияе на такива мошенници, защото по бивши ПФ ще има значителни участия...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Интересно ми е как ще им дадеш самостоятелност без финансова стабилност? Или направо ще са независими - от тях нищо няма да зависи. По темата - Хика е интересна компания, но то и Синергона е такава - гледаме мача, но с подобна ликвидност, макса ми би бил 200-300 бройки, за колкото дори не си заслужава да влизам.
              Е поне 1000бр за кеф.
              Мойте родители не са ми дали нищо финансово!Не всичко е пари!Ако е направя богата....както е красива и умна. Не ми се мисли....мисля да наблегна на по различни и важни за мен неща!
              Успех с хика и инвестициите!

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
                Мойте пари пък са си мой.децата да се оправят.на мен никой не ми е дал!аз ще дам самостоятелност и образование.те да се оправят с другото...а и най важното-любов!!
                Интересно ми е как ще им дадеш самостоятелност без финансова стабилност? Или направо ще са независими - от тях нищо няма да зависи. По темата - Хика е интересна компания, но то и Синергона е такава - гледаме мача, но с подобна ликвидност, макса ми би бил 200-300 бройки, за колкото дори не си заслужава да влизам.
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Хика неохим и алкомет ми е любопитно кога. Ще се възстановят след излизането от Софикс.и трите имат фундамент. Активи и добре работещи бизнеси в тях.(въпреки мажоритарите).А и на трите цените са им ужасно ниски.интересно ще е,дали преди или след кризата.?Дали с общия тренд??

Коментар

• Мойте пари пък са си мой.децата да се оправят.на мен никой не ми е дал!аз ще дам самостоятелност и образование.те да се оправят с другото...а и най важното-любов!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Имам прекалено малко опит на капиталовите пазари, за да мога да кажа дали диверсифицирания ми портфейл ще ми носи позитиви или по-скоро негативи. Стремял съм се да "събирам" най-добрите дивидентни акции на БФБ, и може би наистина като брой са много, но всички те раздават дивидент, което за мен е важно. Точно затова продадох ПИБ. Към момента не бих купил нищо в САЩ, и причините за мен са много, но всеки си преценява сам за себе си. Не съм фен на златото, и шанса някога да притежавам такова без значение физическо или някакво друго, клони към 0%. Не мога да разбера и защо предпочиташ златото пред недвижимия имот. Аз съм на точно обратното мнение. Но какво казах, въпрос на гледна точка, приоритети, възгледи и т.н. Малко се отклонихме от темата за Индустриален капитал холдинг обаче
                      Да, трябва си опит - за един бит дават двама небити - моят е (покрай дядо ми) още от 90-те години с Хранков, Лекс и ПЧБ - големи времена бяха. После Масова - Соди, Химко, Шератон, Елтос и т.н., да не се отплесвам. Та още оттогава знам, че е безсмислено да се разхвърляш на много места, освен ако нямаш наситина много пари, защото ти (и аз) искаш да спечелиш над средното, а не просто да си опазиш парите. Толкова по темата за диверсифицирането.

Иначе САЩ са си ок за акции, но след евентуалния спих или пък сега съм се загледал за Крафт Хайнц, но да видим какво ще се случи - правя портфейл на децата все пак Затова имам и злато - то е просто хедж за мега катаклизъм - монетите винаги можеш да ги пренесеш, ако, не дай Боже, се наложи нещо, докато имотът - не. Освен това си имам имоти и повече не ми трябват, дори 1-2 са отредени за продажба след 20 години, когато им потрябват пари на децата за образование или старт в живота.

Отплеснахме се, прав си, темата е за ХИКА-та. Някога имах акции и тук, ама аз имах и в Синергон примерно - струваше ми се евтино на общия фон. Продадох ги на малка печалба. Сега не бих рискувал тук, поне не в близките 1-2 години, за да видя, че има тренд за дивидентоснасяне. Все пак са пари на децата, не са мои, аз само ги управлявам Успех и на теб

Коментар

Лично мнение, без да искам да се натрапвам - не си ли прекалено диверсифициран? Аз в момента изграждам фонд на децата и имам само 3 акции на бфб (ще станат 2 скоро - чез и хим), 2 са в период на покупка от щатско (общо около 30% от портфейла им)+злато (инвестиционно, на кюлчета -20% за зор заман) и няколко депозита (в лева, евро и долари - общо 50%), имотите не ги броя, те така или иначе са наследствени, а инвестициони едва ли ще купя. Просто не виждам нещо, което да си струва да влагам пари в него, но дори да има, пак ще съм с не повече от 4-5 компании макс. Успех с инвестициите!
                        Имам прекалено малко опит на капиталовите пазари, за да мога да кажа дали диверсифицирания ми портфейл ще ми носи позитиви или по-скоро негативи. Стремял съм се да "събирам" най-добрите дивидентни акции на БФБ, и може би наистина като брой са много, но всички те раздават дивидент, което за мен е важно. Точно затова продадох ПИБ. Към момента не бих купил нищо в САЩ, и причините за мен са много, но всеки си преценява сам за себе си. Не съм фен на златото, и шанса някога да притежавам такова без значение физическо или някакво друго, клони към 0%. Не мога да разбера и защо предпочиташ златото пред недвижимия имот. Аз съм на точно обратното мнение. Но какво казах, въпрос на гледна точка, приоритети, възгледи и т.н. Малко се отклонихме от темата за Индустриален капитал холдинг обаче

Коментар

Съгласен съм с всичко което си написал. Взех си минимално количество акции, колкото да видя дали дивидента ще бъде редовен. Същото съм го написал и в моя пост. Факт е че ако всички дружества от масовата приватизация се управляваха прозрачно, а не се източваха, хората щяха да бъдат значително по-богати, по интересуващи се от инвестиции на капиталовите пазари и най-вече имащи някакво доверие в институциите и държавността. Факт е че единството такова дружество в което съм инвестирал е Стара планина холд(около 7% в дружеството и 18% общо с дъщерните). Тук инвестицията ми е момента е под 1%, точно поради причините които си изтъкнал. Иначе билетчета не търкам, не смятам и да започвам...
                          Лично мнение, без да искам да се натрапвам - не си ли прекалено диверсифициран? Аз в момента изграждам фонд на децата и имам само 3 акции на бфб (ще станат 2 скоро - чез и хим), 2 са в период на покупка от щатско (общо около 30% от портфейла им)+злато (инвестиционно, на кюлчета -20% за зор заман) и няколко депозита (в лева, евро и долари - общо 50%), имотите не ги броя, те така или иначе са наследствени, а инвестициони едва ли ще купя. Просто не виждам нещо, което да си струва да влагам пари в него, но дори да има, пак ще съм с не повече от 4-5 компании макс. Успех с инвестициите!

Коментар

И кой ще ги накара - съвестта им Кой ще накара Бедо и други подобни индивиди тип Баневци и т.н. Живееш в някакво много пожелателно мисловно бъдеще, което няма как да се случи у нас. Иначе я заглеждам акцията, но определено не ми се рискува с нея, особено когато всичко зависи на 100% от желанието на мажоритарите. Защото какъв е бизнесът тук - цоцат се едни дивиденти от открадните по време на масовата приватизация дружества и се дават едни пари за абсолютно измисленото ръководене на холдинга. Ми то по тази лофика по-добре да чакам корекция при М+С и директно да си купя там, ако съм решил, че отрасълът много ме кефи. Дано имаш късмет, но да разчиташ на съвестта на доказали се като безумно стиснати откъм дивидент мажовци, е меко казано тъжно -по-добре да търкаш билетчета - по тАлевизора знаеш колко хора дават,дето са спечелили
                            Съгласен съм с всичко което си написал. Взех си минимално количество акции, колкото да видя дали дивидента ще бъде редовен. Същото съм го написал и в моя пост. Факт е че ако всички дружества от масовата приватизация се управляваха прозрачно, а не се източваха, хората щяха да бъдат значително по-богати, по интересуващи се от инвестиции на капиталовите пазари и най-вече имащи някакво доверие в институциите и държавността. Факт е че единството такова дружество в което съм инвестирал е Стара планина холд(около 7% в дружеството и 18% общо с дъщерните). Тук инвестицията ми е момента е под 1%, точно поради причините които си изтъкнал. Иначе билетчета не търкам, не смятам и да започвам...

Коментар

Ако дивидента стане редовен, смятам че и цената ще започне плавно да се покачва. Факт е че огромна част от приватизационните фондове се закриха по подобен начин. Избрани назначени бизнесмени "обсебиха" фондовете и се събудиха милионери, източвайки до стотинка мечтите и бъдещето на всички българи. Факт е че се броят на пръстите на едната ръка успешните и що-годе печеливши и неизточени фондове. Може би най-добрия пример за това е Стара планина холд, Албена инвест холдинг (влял се в Албена и неразпределящ дивидент за съжаление), и Индустриален Капитал холдинг които чак миналата година под натиска на ПФ се сети че трябва да "дели" печалбата с миноритарните акционери. Може и да пропускам някой, но ако е така нека бъда поправен. Силно се надявам това да се промени, и мениджмънта да разбере че прозрачното и добро управление носи много повече позитиви от източването и фалирането на подобен тип фонд.
                              Много е мижава печалбата за 50 мил капитализация и не виждам как печалбата ще реализира по сериозен ръст след като разчита предимно на дивиденти ...

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

Много си прав за Мажо, но все пак Алианц държи сериозен дял и може да натиска .... доказателство е дивидент 2017
                                дано, макар че според мен дивидент 2017 е плод по-скоро на късмет и желание да се поизлъска леко имиджа, зер акцията беше в Суфлекса и Никито я наду с 50% за отрицателно време. Успех, както казах, заглеждам я, но едва ли ще купя, след като вече се отказах от М+С заради селските врътки с увеличението на капитала

Коментар

Working...
                                X