If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А може би настоящият кеш е прекаленно малко за идеите които имат в бъдеще
Те ако имаха идеи можеха да почнат да ги реализират и без увеличение - могат да вземат заем,ако е добър проекта.Така успеха на увеличението е под въпрос според мен.
Имам акции.
Защо им е увеличение на капитала ,като те и този не са го инвестирали (не приемам за инвестиция ДЦК и паричен влог държани дългосрочно)?
В определени моменти е по-добре да си на кеш,но така ли за толкоз години не намериха изгодна инвестиция?
А може би настоящият кеш е прекаленно малко за идеите които имат в бъдеще
Защо им е увеличение на капитала ,като те и този не са го инвестирали (не приемам за инвестиция ДЦК и паричен влог държани дългосрочно)?
В определени моменти е по-добре да си на кеш,но така ли за толкоз години не намериха изгодна инвестиция?
Напротив! За 2011 г ЛЕНД е продал 3 496 декара земеделска земя - за 384 643 лв.
За 2011 г е придобило 1 184 декар зем земя. Общо притежаваните от дружеството земя към 31.12.2001 е 18 005 дка., които са оценени по баланс 6 342 000 лв. Това са само 35% от активите на дружеството.
Основното перо са инвестиции в търговски площи, които са основния източник на доходи.
Друг силен момент е почти 2 -та милиона кеш + ДЦК-та за 650 000 лв..
.................
Тони, понеже явно си отскоро на БФБ (предвид коментарите ти) - само ще напомня, че когато ЛЕНД-а го създаваха - си беше една откровена схема за източване - тогава Карабашев продаде на фонда, за баснословни суми собствените си ниви в Старозагорско ... поради това, ЛЕНД беше дълги години низвергнат от пазара...
Сега картината се е променила - активите които притежава фонда отговарят на оценката на компанията... НО! Треябва внимателно да се следи какво прави мениджмънта, защото който е бъркал веднъж в кацата с мед (под каквато и да е форма) - лесно може да се изкуши да повтори! Хубава максима, която е валидна във всеки аспект от живота...
Ти обаче си прав, че основната причнина за оптимизъм тук е факта, че Еврохолд групата е със силно акционерно присъствие тук! - первид наложилата се на БФБ практика за 3, 6, 12 месечна преоценка на неликвидните инвестиции... Например, Формапласт дори придоби комични параметри -
.....................
Мнението ми НЕ Е ПРЕПОРЪКА за инвестиционни решения!
Самият аз често търгувам тази позиция - при спад купувам и при ръст продавам... По настоящем не притежавам акции!
Успех на тебе и на всички инвеститори!
Така е вожде, не съм бил тук когато фонда е купувал тези земи от господина, но казвам че не продава защото 1000дка на фона на 18хиляди които има или на фона на продажбите на БРЕФ и АТЕРА са нищо! Наистина повечето доходи 55% ако си спомням интервюто точно са от неземеделски имоти и то дългосрочни договори с Еврохолд, които надявам се ги наглеждат и ги пляскат през ръцете ако се налага. Колкото до портфейла на фонда - не веднъж съм казвал че това си е един взаимен фонд - толкова добре е диверсифициран. Има си Офис сграда има си шоуруми, има си земя, има си апартаменти и стопански имоти на близинг, има си кеш, има си ДЦК и НЯМА ЗАЕМИИИИИ!
АДСИЦ-а не разпродава и пак прави 12-13% доходност. аз съм си тук и за сега не продавам!
Напротив! За 2011 г ЛЕНД е продал 3 496 декара земеделска земя - за 384 643 лв.
За 2011 г е придобило 1 184 декар зем земя. Общо притежаваните от дружеството земя към 31.12.2001 е 18 005 дка., които са оценени по баланс 6 342 000 лв. Това са само 35% от активите на дружеството.
Основното перо са инвестиции в търговски площи, които са основния източник на доходи.
Друг силен момент е почти 2 -та милиона кеш + ДЦК-та за 650 000 лв..
.................
Тони, понеже явно си отскоро на БФБ (предвид коментарите ти) - само ще напомня, че когато ЛЕНД-а го създаваха - си беше една откровена схема за източване - тогава Карабашев продаде на фонда, за баснословни суми собствените си ниви в Старозагорско ... поради това, ЛЕНД беше дълги години низвергнат от пазара...
Сега картината се е променила - активите които притежава фонда отговарят на оценката на компанията... НО! Треябва внимателно да се следи какво прави мениджмънта, защото който е бъркал веднъж в кацата с мед (под каквато и да е форма) - лесно може да се изкуши да повтори! Хубава максима, която е валидна във всеки аспект от живота...
Ти обаче си прав, че основната причнина за оптимизъм тук е факта, че Еврохолд групата е със силно акционерно присъствие тук! - первид наложилата се на БФБ практика за 3, 6, 12 месечна преоценка на неликвидните инвестиции... Например, Формапласт дори придоби комични параметри -
.....................
Мнението ми НЕ Е ПРЕПОРЪКА за инвестиционни решения!
Самият аз често търгувам тази позиция - при спад купувам и при ръст продавам... По настоящем не притежавам акции!
Чаках, но недочаках
Нещо се замотаха нещата тук.....
....ми напълно естествено , след като всичкото спекулант влезнало на около 0.55 - 0.60 доволно на 35% печалба за два месеца излиза на 0.80
Аз обаче ще си чакам цената от 1 лв. пък и дивидента
Знаейки как действа Еврофинанс по някой други позиции при които имаше наскоро увеличение на капитала
Успехи в новите позиции на всички бивши съакционери
Коментар