IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булленд инвестмънтс АДСИЦ (5BD / LAND)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнение
    А може би настоящият кеш е прекаленно малко за идеите които имат в бъдеще
    Те ако имаха идеи можеха да почнат да ги реализират и без увеличение - могат да вземат заем,ако е добър проекта.Така успеха на увеличението е под въпрос според мен.
    Имам акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
      Защо им е увеличение на капитала ,като те и този не са го инвестирали (не приемам за инвестиция ДЦК и паричен влог държани дългосрочно)?
      В определени моменти е по-добре да си на кеш,но така ли за толкоз години не намериха изгодна инвестиция?
      А може би настоящият кеш е прекаленно малко за идеите които имат в бъдеще

Коментар

• Защо им е увеличение на капитала ,като те и този не са го инвестирали (не приемам за инвестиция ДЦК и паричен влог държани дългосрочно)?
        В определени моменти е по-добре да си на кеш,но така ли за толкоз години не намериха изгодна инвестиция?

Коментар

• колкото до цената на земята - мисля че това е фонда с най-ниски цени на придобиване на земеделска земя - така че едва ли са злоупотребили много!

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
            Напротив! За 2011 г ЛЕНД е продал 3 496 декара земеделска земя - за 384 643 лв.

За 2011 г е придобило 1 184 декар зем земя. Общо притежаваните от дружеството земя към 31.12.2001 е 18 005 дка., които са оценени по баланс 6 342 000 лв. Това са само 35% от активите на дружеството.

Основното перо са инвестиции в търговски площи, които са основния източник на доходи.
            Друг силен момент е почти 2 -та милиона кеш + ДЦК-та за 650 000 лв..
            .................

Тони, понеже явно си отскоро на БФБ (предвид коментарите ти) - само ще напомня, че когато ЛЕНД-а го създаваха - си беше една откровена схема за източване - тогава Карабашев продаде на фонда, за баснословни суми собствените си ниви в Старозагорско ... поради това, ЛЕНД беше дълги години низвергнат от пазара...

Сега картината се е променила - активите които притежава фонда отговарят на оценката на компанията... НО! Треябва внимателно да се следи какво прави мениджмънта, защото който е бъркал веднъж в кацата с мед (под каквато и да е форма) - лесно може да се изкуши да повтори! Хубава максима, която е валидна във всеки аспект от живота...

Ти обаче си прав, че основната причнина за оптимизъм тук е факта, че Еврохолд групата е със силно акционерно присъствие тук! - первид наложилата се на БФБ практика за 3, 6, 12 месечна преоценка на неликвидните инвестиции... Например, Формапласт дори придоби комични параметри -

.....................
            Мнението ми НЕ Е ПРЕПОРЪКА за инвестиционни решения!

Самият аз често търгувам тази позиция - при спад купувам и при ръст продавам... По настоящем не притежавам акции!

Успех на тебе и на всички инвеститори!
            Така е вожде, не съм бил тук когато фонда е купувал тези земи от господина, но казвам че не продава защото 1000дка на фона на 18хиляди които има или на фона на продажбите на БРЕФ и АТЕРА са нищо! Наистина повечето доходи 55% ако си спомням интервюто точно са от неземеделски имоти и то дългосрочни договори с Еврохолд, които надявам се ги наглеждат и ги пляскат през ръцете ако се налага. Колкото до портфейла на фонда - не веднъж съм казвал че това си е един взаимен фонд - толкова добре е диверсифициран. Има си Офис сграда има си шоуруми, има си земя, има си апартаменти и стопански имоти на близинг, има си кеш, има си ДЦК и НЯМА ЗАЕМИИИИИ!
            Last edited by tony1975; 11.02.2012, 20:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              АДСИЦ-а не разпродава и пак прави 12-13% доходност. аз съм си тук и за сега не продавам!
              Напротив! За 2011 г ЛЕНД е продал 3 496 декара земеделска земя - за 384 643 лв.

За 2011 г е придобило 1 184 декар зем земя. Общо притежаваните от дружеството земя към 31.12.2001 е 18 005 дка., които са оценени по баланс 6 342 000 лв. Това са само 35% от активите на дружеството.

Основното перо са инвестиции в търговски площи, които са основния източник на доходи.
              Друг силен момент е почти 2 -та милиона кеш + ДЦК-та за 650 000 лв..
              .................

Тони, понеже явно си отскоро на БФБ (предвид коментарите ти) - само ще напомня, че когато ЛЕНД-а го създаваха - си беше една откровена схема за източване - тогава Карабашев продаде на фонда, за баснословни суми собствените си ниви в Старозагорско ... поради това, ЛЕНД беше дълги години низвергнат от пазара...

Сега картината се е променила - активите които притежава фонда отговарят на оценката на компанията... НО! Треябва внимателно да се следи какво прави мениджмънта, защото който е бъркал веднъж в кацата с мед (под каквато и да е форма) - лесно може да се изкуши да повтори! Хубава максима, която е валидна във всеки аспект от живота...

Ти обаче си прав, че основната причнина за оптимизъм тук е факта, че Еврохолд групата е със силно акционерно присъствие тук! - первид наложилата се на БФБ практика за 3, 6, 12 месечна преоценка на неликвидните инвестиции... Например, Формапласт дори придоби комични параметри -

.....................
              Мнението ми НЕ Е ПРЕПОРЪКА за инвестиционни решения!

Самият аз често търгувам тази позиция - при спад купувам и при ръст продавам... По настоящем не притежавам акции!

Успех на тебе и на всички инвеститори!
              Last edited by ATILA; 11.02.2012, 20:37.

Коментар

• АДСИЦ-а не разпродава и пак прави 12-13% доходност. аз съм си тук и за сега не продавам!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  Чаках, но недочаках
                  Нещо се замотаха нещата тук.....
                  ....ми напълно естествено , след като всичкото спекулант влезнало на около 0.55 - 0.60 доволно на 35% печалба за два месеца излиза на 0.80
                  Аз обаче ще си чакам цената от 1 лв. пък и дивидента
                  Знаейки как действа Еврофинанс по някой други позиции при които имаше наскоро увеличение на капитала
                  Успехи в новите позиции на всички бивши съакционери

Коментар

Чаках, но недочаках
                    Нещо се замотаха нещата тук, а евтините алтернативи няма да чакат мен, та затова малка промяна в плана се наложи
                    това едва ли ще се вдигне съществено повече. Според мен - по-вероятно - НЕ !
                    Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      нали чакаше номинал

успех
                      Чаках, но недочаках
                      Нещо се замотаха нещата тук, а евтините алтернативи няма да чакат мен, та затова малка промяна в плана се наложи

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                        Значи вие събаряте цената а
                        е нека де, ама под 60стинки искам да падне, че да донапълня!

Коментар

• Значи вие събаряте цената а

Коментар

• сделката беше страхотна ..спор няма!
                            успех
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              нали чакаше номинал

успех
                              40% за месец. Кой му ги дава И аз изчистих голям процент от моите.
                              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Смених ленда за Синергон. По-натам ще видим дали съм се набутал или да
                                нали чакаше номинал

успех
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X