IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булленд инвестмънтс АДСИЦ (5BD / LAND)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• значи няма някакъв регламентиран % ...Защото примерно при продажна цена 600 лв./д-ка 100 лева са си 20 %
    Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
    Ами то лошото понякога е,че има и "други уговорки",което не е много добре за нас, ама кво да правиш в България сме все пак.Иначе от 10 до 100 лева може да се докара комисионна от декар зависи,на кой продаваш и от кого купуваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
      Тъй като в Отчета на доходите няма стойността на продадените активи, а във формите доходът е отчетен като положителна разлика, считам, че 848 хлв. е печалбата от продажбите на земи.
      И аз мисля, че 848х е чистата печалба над балансовата стойност, която за продаваните категории е 350лв/дка. Така че средната продажна цена излиза около 720 лв/дка, което кореспондира и със сумата в паричния поток.
      Изобщо този АДСИЦ макар да е относително малък се оказа еди от най-читаво управляваните - имотите им (с изключение на зем. земя) носят поне 10% рентна доходност (на база балансова стойност), а в земеделската земя има едни 7-8млн, които по-скоро рано, отколкото късно ще дойдат като дивидент.

Поздрави за всички акционери. Имам акции. Горното не е препоръка за покупка/продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
        Продавали са основно 3-5 категория. Добре ли според теб като човек от бранша,
        видях по-долу, че си писал за това

Ами то лошото понякога е,че има и "други уговорки",което не е много добре за нас, ама кво да правиш в България сме все пак.Иначе от 10 до 100 лева може да се докара комисионна от декар зависи,на кой продаваш и от кого купуваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
          Тъй като в Отчета на доходите няма стойността на продадените активи, а във формите доходът е отчетен като положителна разлика, считам, че 848 хлв. е печалбата от продажбите на земи.
          Това променя нещата, горница от 374 лв. над средната балансова означава продажна цена над 700 лв./дка. Сори, че не погледнах КФН-формите преди да пиша.
          Вопрос снят
          |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
          |___________||__|___|)
          (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Тъй като в Отчета на доходите няма стойността на продадените активи, а във формите доходът е отчетен като положителна разлика, считам, че 848 хлв. е печалбата от продажбите на земи.

Коментар

• Абе да попитам ,колко комисионна си слагат посредниците при сделки със зем. земя ? Питам обикновенно ,то е ясно че има и договорки ..

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
                Зависи все пак какви са декарите и къде,това е много важно.Ако са продали 5-6 и 7-а категория цената е супер.Иначе клекнаха малко цените,но в Добруджа и в Северна България си има цени от по 600 до 800 и нагоре лева.
                Продавали са основно 3-5 категория. Добре ли според теб като човек от бранша,
                видях по-долу, че си писал за това

|^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                |___________||__|___|)
                (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
                  При продадени 2268 дка и получени приходи от 847 523 лв. средната на дка излиза ~ 374 лв. Доста скромно според мен. По спомен Еларгата бяха договорили по-голямата част от земята си на средна ~ около 500 лв.
                  Не е препоръка.
                  Зависи все пак какви са декарите и къде,това е много важно.Ако са продали 5-6 и 7-а категория цената е супер.Иначе клекнаха малко цените,но в Добруджа и в Северна България си има цени от по 600 до 800 и нагоре лева.

Коментар

• При продадени 2268 дка и получени приходи от 847 523 лв. средната на дка излиза ~ 374 лв. Доста скромно според мен. По спомен Еларгата бяха договорили по-голямата част от земята си на средна ~ около 500 лв.
                    Не е препоръка.
                    |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                    |___________||__|___|)
                    (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Браво

Коментар

• Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнение
                        Над 1 млн. печалба
                        Това обяснява големите пакети от тази седмица

Коментар

• Над 1 млн. печалба

Коментар

• Тримесечен отчет за второ тримесечие на 2012г.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                              тука някой получи ли си дивидента ?
                              Че как, акционерите взеха, както си му е ред Ако го нямаш по сметка и утре, просто питай посредника.

Добра доходност докара, спретнатото АДСИЦ-че

Макар и на някои родни корифеи, управляващи чужди безотчетни пари, да не им е достатъно дивидентна към 15% годишно, на мен ми се струва прилично.

Коментар

• Ами аз облажих вчера следобед.

Коментар

Working...
                                X