If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Догодина дивидента да е най- много 5-6 ст. и не знам защо толкова се помпи тази акция ,а преди сигурен дивидент /9ст. / едва удържаше 80-84 ст.Шантава работа ...
Впрочем що ли да излизам - като гледам тъй и си смятам - отсега съм си осигурил за догодина рекорден дивидент - обща за портфейлът ми дивидентна доходност от 10% - твърде добре, като се има предвид каква голяма тежест имат в същият стабилни акции като Любовното послание, Хесовицата и Софарма - където дивидентната доходност е общо около 4%. А дивидентец от всичките си 15 компании няма да получа само от две... и то вероятно до догодина едната няма да съществува вече, а другата - щи я избягам.
Апропо - при прогнозирането на дивидентите приех умерено-песимистически сценарий.
А туканка - кефи - малко АДСИЦ-ченце, стабилни резултати, яко Яхо-о-о-о на продажбата, довело до траен и уверен ръст на цената и по "случайност" Съгласие, Алианц и моят инвестиционен посредник държат 40.03% от акциите... а като знам к`ви гяволи са нашите и какви шубета - Алианц, няма как тука да не е убаво за инвестиране...
Миналата седмица и на мен ми взеха 1 бр Петрол за 5.25 лв.
Просто нямам думи.......
Добре де, тоа пущиняк няма ли да плати комисион върху тия пет кинта... ако е през моят посредник тази акция ще му излезе 7.25... не знам що за простак ще си земе една акция...
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Само не мога да разбера какъв изрод трябва да си, за да вземеш на човека 10 акции от 900. Направо си мисля че БФБ трябва да сложи минимална комисионна от 10 лв., за да спре тези "спекуланти"-смешници!!!
Докато има такива борсата ни ще е все на това дередже!!!
ПП Не е моя поръчката продава, ама като видя такава сделка и се пукам от яд!
Миналата седмица и на мен ми взеха 1 бр Петрол за 5.25 лв.
Просто нямам думи.......
Само не мога да разбера какъв изрод трябва да си, за да вземеш на човека 10 акции от 900. Направо си мисля че БФБ трябва да сложи минимална комисионна от 10 лв., за да спре тези "спекуланти"-смешници!!!
Докато има такива борсата ни ще е все на това дередже!!!
ПП Не е моя поръчката продава, ама като видя такава сделка и се пукам от яд!
Интересно - почти всички земеделски АДСИЦ достигнага счетоводната си ст-ст. Само тук от ликвидните още се ослушват!
Тук 1,5лева ли беше?
Мда, сам го каза. Земеделските. А не имотните.
Перспективите ( средно и дългосрочните) пред 2-те категории са съвсем различни.
Верно че Ланда имат земи, ама и имоти. Той си е хибрид.
Коментар