IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булленд инвестмънтс АДСИЦ (5BD / LAND)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
    Ще ми обясни ли някой какво се случва тук ?
    http://www.x3news.com/?x3id=70379
    Покана за общо събрание, на което ще се обсъжда само 1 точка и тя е промени в устава на дружеството. Кога ще бъде нормалното общо събрание и кога ще бъде разпределен дивидент? Тогава ли ?
    Събранието за дивидент ще е друго

Аз лично не очаквам дивидент за 2013 г. (за 2012 г. все още ще има), защото мисля, че фонда ще спре да си продава земята. А няма продажби, няма дивидент. Така може да е по-добре

Поздрави

Коментар

• Ще ми обясни ли някой какво се случва тук ?
      http://www.x3news.com/?x3id=70379
      Покана за общо събрание, на което ще се обсъжда само 1 точка и тя е промени в устава на дружеството. Кога ще бъде нормалното общо събрание и кога ще бъде разпределен дивидент? Тогава ли ?
      Last edited by LuckyYou; 15.04.2013, 17:22.
      The best things in life are free. The second best things are very expensive!
      не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
        Ще записваме ли?

http://www.investor.bg/novini-i-anal...sofiia,149390/

Това, че няма да е АДСИЦ, не е лоша идея, ама след като това ще им позволи да купуват неликвидни активи и се предполага, че компанията ще се развива с дългосрочна перспектива, защо е тази клауза за 8 години Нещо не мога да хвана логиката. Иначе решенията с мнозинство на 3/4 от акционерите ме кефи. Това ще предпази акционерите от разни еврохолдци, мустаци и други подобни паразити
        Здравейте
        Неликвидните активи и дългосрочната перспектива са проблем при Договорните фондове, не при АДСИЦ. ДФ е доста различно от АДСИЦ",

Цитирам текста

"Например договорните фондове са възпрепятствани от редица регулации (включително ежедневно изчисляване на текуща стойност) и са в постоянна опасност от изтегляне на целия им капитал, което ограничава дългосрочното инвестиране или инвестирането в неликвидни активи. Също така те имат лимити за инвестиране в едно дружество. Например една от най-известните инвестиционните компании, а именно Berkshire Hathaway Inc на Уорън Бъфет е обикновено акционерно дружество, а не договорен фонд."

Коментар

• Първоначално изпратено от theforce Разгледай мнение
          Някой има ли идея къде е причината за АД-то?
          Според мен е задължението за разпределяне на 90% от печалбата. Ако изкаш да развиваш дружеството, но трябва да раздадеш 90% от печалбата на акционерите, то реално ръководството е с вързани ръце и не може да реинвестира печалбите. Аз така го виждам. Ако не се лъжа и алианците ревяха по този повод миналата година и за това излезнаха от АДСИЦ-ите. Как само се прецакаха тези баламурници

Коментар

• Мен ме интересува коя ограничаваща клауза на АДСИЦ-овия формат се заобикаля с това АД?

Трябва да има някаква причина, защото от друга страна отпада освобождаването от данъци.
            Доколкото виждам смятат да разпределят печалбата, така че това не би трябвало да ги плаши.
            АДСИЦ-овете също инвестират в нисколиквидни активи и не може да им се изтегли капитала като на договорен фонд, така че и това не е проблем.
            Имат си и срок на съществуване като това АД, така че тук също не виждам разминаване.
            Спектъра на инвестиции също е дори по-тесен отколкото на съществуващите АДСИЦ-ове.

Да не би при АДСИЦ всичко задължително да се решава с 51% мнозинство, макар да не ми се вярва..
            Някой има ли идея къде е причината за АД-то?

Коментар

• Ще записваме ли?

http://www.investor.bg/novini-i-anal...sofiia,149390/

Това, че няма да е АДСИЦ, не е лоша идея, ама след като това ще им позволи да купуват неликвидни активи и се предполага, че компанията ще се развива с дългосрочна перспектива, защо е тази клауза за 8 години Нещо не мога да хвана логиката. Иначе решенията с мнозинство на 3/4 от акционерите ме кефи. Това ще предпази акционерите от разни еврохолдци, мустаци и други подобни паразити

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                Нали ти каза Консултантина по-долу 13 ст'инки.
                Отчетът показва друго, ще видим.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Не - кон на празно ясли.

АДСИЦ-ченцето е добро, макар и не колкото Атерката.

Както сребърцето е златото на бедните, така и Буллендчето е земеделското АДСИЦ-че на бедните - все още евтиничко и подцененко... интересно - колко ли дивидентче ще бутнат туканка все пак?
                  Не е толкоз ликвидно и интересно, главно поради факта че е малко и имат земички колкото за 1 землище. И съответно нямат капацитет да се възползват от основния фактор де бута профита на Атерите се нагоре - т.е. комасацията.
                  Така че отбива от П/Б си е напълно нормален.
                  Иначе си е добро адсиц-че и си заслужава.

Коментар

Не - кон на празно ясли.

Както сребърцето е златото на бедните, така и Буллендчето е земеделското АДСИЦ-че на бедните - все още евтиничко и подцененко... интересно - колко ли дивидентче ще бутнат туканка все пак?
                    Нали ти каза Консултантина по-долу 13 ст'инки.

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
                      какво яхо бе импе, кон на празни ясли виждал ли си
                      Не - кон на празно ясли.

Коментар

Яхо-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о.
                        какво яхо бе импе, кон на празни ясли виждал ли си

Коментар

• Яхо-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о.

Коментар

• Ще видим.

Тежестта на Буллендче в моят портфейл е около 3.5%.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                              ако ти се занимава отвори бележките към финансовият отчет на Атера за 2012 на страница 19 там е дадена цялата сметка подробно за 2012 и 2011
                              ще видиш какво се туря и какво не се туря
                              тука има линк ...
                              Не разбирам къде беше проблема да ни я спестят тази сметка и да беше видно от отчета колко ще е печалбата за разпределение.
                              Отворих доклада за дейността за 2011, шаблона по който са писани е един и същ, разликата с тазгодишния е, че липсва абзаца в който се упоменава размера на преобразуваната печалба по чл.10 ал. 3 от ЗДСИЦ.
                              |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                              |___________||__|___|)
                              (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

п.с сега разгледах сайта bulland.org старият екип ще прави IPO -„Риъл Булленд АД”
                                засега са само с 21 декара, но дано надминат 16 000 дето оставиха в Буленд
                                да много интересно! Явно разчитат че след като са се разделили с Еврохолд ще има ПФ които ще имат интерес да купят на ИПО. Все пак управляваха добре през тези години. Виждам че планират да купуват само земя, май ще пробват да заемат част от нишата и парите освободени от ЕЛАРГ.
                                Ще гледам мача.

Коментар

Working...
                                X