IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Унипак АД (3U9 / UPAC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Унипак увеличава капитала два пъти със собствени средства
    10.05.2008 16:41 ( UPAC )

http://www.investor.bg/?id=63603

Айде на безплатните акцийки

Коментар

• Тая компания според мене има много потенциал... Мисля, че няма да е проблем да запазят поне същия обем на продажби даже и повече, т.к. имат увлеичение на пазара...
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бай Мангау
        Бравос, над 50% ръст на продажбите ... (вярно второто от ниска база).
        много хубав ръст на продажбите!!!
        честито!

Коментар

• А, и ще вдигат капитала със собствени средства май или поне така пише в обяснителните бележки! Nice stuff...

Коментар

• В инвестора е - bull.....
            Liverpool was made for me and I was made for Liverpool!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бай Мангау
              Бравос, над 50% ръст на продажбите и десетократен на печалбата (вярно второто от ниска база).
              та къде каза че е отчета,че нещо не го намирам на сайта на борсата?
              да видя на кое толкова се радвате?
              какво щастие неземно е да си извънземно

Коментар

• Никак не е зле, да видим дали ще могат да го повторят след 3 месеца.

Коментар

• Бравос, над 50% ръст на продажбите и десетократен на печалбата (вярно второто от ниска база).
                  Liverpool was made for me and I was made for Liverpool!

Коментар

• И аз мисля, че си е екстра... проблема в момента му е ниската ликвидност и че е малко скъпичко към сегашния момент.

Просто има по-добри алтернативи в момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от superchampion
                      Хитрината е друга. Не става въпрос за доставена продукция.
                      Виж във файла PRILOJENIE2007-ок.doc в Пролжение 2, че отписаните несъбираеми вземания са от ДОСТАВЧИЦИ по аванси във валута за доставка на материали. Сещаш ли се за хватката?
                      Плащам аз аванс на офшорката на о-в Ман да ми достави картони и нищо не получавам като доставка.
                      Дремя си 5 г. и отписвам вземането като несъбираемо - класическа схема на източване.
                      Не ми е ясно само защо не е обявено като несъбираемо от предишния собственик, но това е второстепенен въпрос. Няма лошо за него обаче, той си ги харчи човекът.
                      Виж и в кои години са натрупани всички тези вземания - всичко е станало преди да се смени собственика.
                      Нейсе, новият собственик явно разичства тези батаци със замах и почва на чисто. Инвестира здраво в нови машини и т.н.
                      Наистина очаквам много добри резултати в карткосрочен и средносрочен план.
                      Хитрината с източването ми е ясна. ПРосто се интересувам технически как се отразяват нещата в ОПР-то...

Коментар

• Хитрината е друга. Не става въпрос за доставена продукция.
                        Виж във файла PRILOJENIE2007-ок.doc в Пролжение 2, че отписаните несъбираеми вземания са от ДОСТАВЧИЦИ по аванси във валута за доставка на материали. Сещаш ли се за хватката?
                        Плащам аз аванс на офшорката на о-в Ман да ми достави картони и нищо не получавам като доставка.
                        Дремя си 5 г. и отписвам вземането като несъбираемо - класическа схема на източване.
                        Не ми е ясно само защо не е обявено като несъбираемо от предишния собственик, но това е второстепенен въпрос. Няма лошо за него обаче, той си ги харчи човекът.
                        Виж и в кои години са натрупани всички тези вземания - всичко е станало преди да се смени собственика.
                        Нейсе, новият собственик явно разичства тези батаци със замах и почва на чисто. Инвестира здраво в нови машини и т.н.
                        Наистина очаквам много добри резултати в карткосрочен и средносрочен план.

Коментар

• Първоначално изпратено от superchampion
                          Това да, но и още ако бяха събрани, нямаше да влязат с решението на Съвета на Директорите в графата Други разходи (виж в справката за Приходите и Разходите) и стойността там нямаше да е 799 х. лв. , а доста по-малко.
                          По груби сметки наум печалбата щеше да е към 800 х. лв., оттам PE щеше да е около 25, ако го сметнем по цената на последната сделка, а не 40, както е в момента.
                          Истината, че дружеството е много качествено, ще лъсне още на следващия отчет за първото тримесечие.

Това си е лично мнение де, и естествено не представлява препоръка за каквото и да е.
                          Искаш да кажеш, че отписаните вземания се начисляват като разход (в случая в графата "други")?

Звучи логично - първо са ги начислили в миналото като приход, но поради това, че не е събран приход и няма и да се разбере, то сега по обратния път се пишат като разход.

Обаче по тая логика какво става с разхода, направен за производството на това реализирано (но несъбрано) количество?

Коментар

• Това да, но и още ако бяха събрани, нямаше да влязат с решението на Съвета на Директорите в графата Други разходи (виж в справката за Приходите и Разходите) и стойността там нямаше да е 799 х. лв. , а доста по-малко.
                            По груби сметки наум печалбата щеше да е към 800 х. лв., оттам PE щеше да е около 25, ако го сметнем по цената на последната сделка, а не 40, както е в момента.
                            Истината, че дружеството е много качествено, ще лъсне още на следващия отчет за първото тримесечие.

Това си е лично мнение де, и естествено не представлява препоръка за каквото и да е.

Коментар

• Първоначално изпратено от stiff_bg
                              Първоначално изпратено от BGN
                              Идеята ми беше, че дори и да бяха събрани, това нямаше да повлияе на печалбата, а само на паричните потоци!
                              Ще повлияе на счетоводната печалба, защото тогава няма да си ги впишат като разход... пък даже и кеш ще вземат.
                              Ако отписаното вземане е по повод продадена продукция, то приходът от нея вече е отразен в минали периоди (тогава, когато е продадена на свързаното лице). Тоест след това ще постъпи само кеша (ако вземането беше възстановено).

Не казвам, че дружеството е такова или онакова!

Коментар

• Първоначално изпратено от BGN
                                Идеята ми беше, че дори и да бяха събрани, това нямаше да повлияе на печалбата, а само на паричните потоци!
                                Ще повлияе на счетоводната печалба, защото тогава няма да си ги впишат като разход... пък даже и кеш ще вземат.

Коментар

Working...
                                X