If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тая компания според мене има много потенциал... Мисля, че няма да е проблем да запазят поне същия обем на продажби даже и повече, т.к. имат увлеичение на пазара...
Хитрината е друга. Не става въпрос за доставена продукция.
Виж във файла PRILOJENIE2007-ок.doc в Пролжение 2, че отписаните несъбираеми вземания са от ДОСТАВЧИЦИ по аванси във валута за доставка на материали. Сещаш ли се за хватката?
Плащам аз аванс на офшорката на о-в Ман да ми достави картони и нищо не получавам като доставка.
Дремя си 5 г. и отписвам вземането като несъбираемо - класическа схема на източване.
Не ми е ясно само защо не е обявено като несъбираемо от предишния собственик, но това е второстепенен въпрос. Няма лошо за него обаче, той си ги харчи човекът.
Виж и в кои години са натрупани всички тези вземания - всичко е станало преди да се смени собственика.
Нейсе, новият собственик явно разичства тези батаци със замах и почва на чисто. Инвестира здраво в нови машини и т.н.
Наистина очаквам много добри резултати в карткосрочен и средносрочен план.
Хитрината с източването ми е ясна. ПРосто се интересувам технически как се отразяват нещата в ОПР-то...
Хитрината е друга. Не става въпрос за доставена продукция.
Виж във файла PRILOJENIE2007-ок.doc в Пролжение 2, че отписаните несъбираеми вземания са от ДОСТАВЧИЦИ по аванси във валута за доставка на материали. Сещаш ли се за хватката?
Плащам аз аванс на офшорката на о-в Ман да ми достави картони и нищо не получавам като доставка.
Дремя си 5 г. и отписвам вземането като несъбираемо - класическа схема на източване.
Не ми е ясно само защо не е обявено като несъбираемо от предишния собственик, но това е второстепенен въпрос. Няма лошо за него обаче, той си ги харчи човекът.
Виж и в кои години са натрупани всички тези вземания - всичко е станало преди да се смени собственика.
Нейсе, новият собственик явно разичства тези батаци със замах и почва на чисто. Инвестира здраво в нови машини и т.н.
Наистина очаквам много добри резултати в карткосрочен и средносрочен план.
Това да, но и още ако бяха събрани, нямаше да влязат с решението на Съвета на Директорите в графата Други разходи (виж в справката за Приходите и Разходите) и стойността там нямаше да е 799 х. лв. , а доста по-малко.
По груби сметки наум печалбата щеше да е към 800 х. лв., оттам PE щеше да е около 25, ако го сметнем по цената на последната сделка, а не 40, както е в момента.
Истината, че дружеството е много качествено, ще лъсне още на следващия отчет за първото тримесечие.
Това си е лично мнение де, и естествено не представлява препоръка за каквото и да е.
Искаш да кажеш, че отписаните вземания се начисляват като разход (в случая в графата "други")?
Звучи логично - първо са ги начислили в миналото като приход, но поради това, че не е събран приход и няма и да се разбере, то сега по обратния път се пишат като разход.
Обаче по тая логика какво става с разхода, направен за производството на това реализирано (но несъбрано) количество?
Това да, но и още ако бяха събрани, нямаше да влязат с решението на Съвета на Директорите в графата Други разходи (виж в справката за Приходите и Разходите) и стойността там нямаше да е 799 х. лв. , а доста по-малко.
По груби сметки наум печалбата щеше да е към 800 х. лв., оттам PE щеше да е около 25, ако го сметнем по цената на последната сделка, а не 40, както е в момента.
Истината, че дружеството е много качествено, ще лъсне още на следващия отчет за първото тримесечие.
Това си е лично мнение де, и естествено не представлява препоръка за каквото и да е.
Идеята ми беше, че дори и да бяха събрани, това нямаше да повлияе на печалбата, а само на паричните потоци!
Ще повлияе на счетоводната печалба, защото тогава няма да си ги впишат като разход... пък даже и кеш ще вземат.
Ако отписаното вземане е по повод продадена продукция, то приходът от нея вече е отразен в минали периоди (тогава, когато е продадена на свързаното лице). Тоест след това ще постъпи само кеша (ако вземането беше възстановено).
Коментар