IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Унипак АД (3U9 / UPAC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• абе тук някой да знае кога ще си получим новите акции.. ???
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Много добра новина.!!!

Браво на Унипак!!!

Първоначално изпратено от puf paf
      На заседание на Съвета на директорите на Унипак АД, проведено на 23 септември 2008 година е прието закупуването на флексопечатна машина за разролване и машина за монтиране на клишета.

Общата стойност на машините е 1 442 900 евро без ДДС.

Унипак оперира в печатния дейност, който е силно представен на борсата, чрез дружествата Билборд, Пловдив-Юрий Гагарин БТ и Унипак. Последното въпреки силната конкуренция инвестира смело в производството си, т.е. налице са обективни причини за реализирането на такава скъпа инвестиция. Компанията отчита стабилен ръст на приходите, които за първите шест месеца на 2008 година възлизат на 8 191 хил.лева и са с 26.8% над тези от първите шест месеца на 2007 година. Приходите от дейността през второто тримесечие са с 9.7% над тези отчетени през първото тримесечие. Нетната печалба към 30.06.2008 година възлиза на 392 хил.лева спрямо 357 хил.лева към 30.06.2007 година.

Собствения капитала на дружеството е на стойност 7 412 хил.лева, активите възлизат на 11 849 хил.лева.

Коментар

• На заседание на Съвета на директорите на Унипак АД, проведено на 23 септември 2008 година е прието закупуването на флексопечатна машина за разролване и машина за монтиране на клишета.

Общата стойност на машините е 1 442 900 евро без ДДС.

Унипак оперира в печатния дейност, който е силно представен на борсата, чрез дружествата Билборд, Пловдив-Юрий Гагарин БТ и Унипак. Последното въпреки силната конкуренция инвестира смело в производството си, т.е. налице са обективни причини за реализирането на такава скъпа инвестиция. Компанията отчита стабилен ръст на приходите, които за първите шест месеца на 2008 година възлизат на 8 191 хил.лева и са с 26.8% над тези от първите шест месеца на 2007 година. Приходите от дейността през второто тримесечие са с 9.7% над тези отчетени през първото тримесечие. Нетната печалба към 30.06.2008 година възлиза на 392 хил.лева спрямо 357 хил.лева към 30.06.2007 година.

Собствения капитала на дружеството е на стойност 7 412 хил.лева, активите възлизат на 11 849 хил.лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от Михаела
          Унипак достигна според мен безумно ниски стойности. Капитализация от 10 млн при продажби от 8 млн само за шестмесечие, плюс стабилен ръст на печалбата и ежегодно раздаване на дивиденти говорят, че дружеството върви нагоре. Явно някой е на зор, че разпродава.
          Що за зор?
          Банки бол, явно има още нещо.... или нищо.
          Пазарчето затова е пазарче, а не пазар, защото всяко изливане или пазаруване дава грешни сигнали...

Коментар

• Унипак достигна според мен безумно ниски стойности. Капитализация от 10 млн при продажби от 8 млн само за шестмесечие, плюс стабилен ръст на печалбата и ежегодно раздаване на дивиденти говорят, че дружеството върви нагоре. Явно някой е на зор, че разпродава.

Коментар

• Лудогорски бик нищо лично.
              Коментара ми беше принципен за обратното изкупуване на акции.
              А и по двете позиции лично досега нямам интерес, но ще се поровя....
              Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от ЛЕКС
                Първоначално изпратено от Phoenixheart
                това:

Асен Конарев: Раздаването на безплатни акции е защита за акционерите

http://www.investor.bg/?cat=107&id=56715
                Дрън дрън.
                Нека да раздадат дивидент, пък акционерите да преценят дали с него да си купят хартии...

Същото правеше и ЛЕКС АД навремето, но тогава пазара беше десетки пъти по-слабо ликвиден. И тогава по-можеше да се говори за грижа. Сега си е обикновен тарикатлък.
                Иначе всичко е перспективно, стига да не дойде на гости някой голям, мощен и със свободен рисков капитал.... Тогава някой ще бъде изкупен - в най-добрия случай или просто .... по естествения път .... Но ако устискат още 7-8 годинки и няма гости....
                Успех все пак, но да имаме едно наум...
                Не е препоръка, а проста констатация...
                Лекс, мисля, че лежиш на стари представи. От година и нещо дружеството е частно, нещата стоят доста по-различно и при капитализация под 10 мил. според мен е интересна инвестиция. Мисля също, че някои спекуланти грешат, като гледам, как са готови да се нахвърлят в КДН, а в същото време да подминат и други добри дружества от типа на УПАК.
                Защо мисля, че сте спекуланти ли?
                Ами защото коментирате статия, която касае спекулантския КРС и свързаните с него избушеняци. Статията, която коментирате, няма нищо общо, нито свързано с УПАК.
                (Може би, сте се объркали с новите кодове , но Унипак и Унимаш са две различни дружества.)
                Не е препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Phoenixheart
                  това:

Дрън дрън.
                  Нека да раздадат дивидент, пък акционерите да преценят дали с него да си купят хартии...

Същото правеше и ЛЕКС АД навремето, но тогава пазара беше десетки пъти по-слабо ликвиден. И тогава по-можеше да се говори за грижа. Сега си е обикновен тарикатлък.
                  Иначе всичко е перспективно, стига да не дойде на гости някой голям, мощен и със свободен рисков капитал.... Тогава някой ще бъде изкупен - в най-добрия случай или просто .... по естествения път .... Но ако устискат още 7-8 годинки и няма гости....
                  Успех все пак, но да имаме едно наум...
                  Не е препоръка, а проста констатация...

Коментар

• Случайно някой да знае кога ще си получим новите акции???

Коментар

• ей вярно .... какво стана тук на ОСА -то???

Коментар

• Нещо интересно от ОСА в петък? Моля някой , който е ходил, да драсне 1-2 реда ?

Коментар

• това:

Коментар

• Първоначално изпратено от Phoenixheart
                            Първоначално изпратено от Shemata
                            Тая компания според мене има много потенциал... Мисля, че няма да е проблем да запазят поне същия обем на продажби даже и повече, т.к. имат увлеичение на пазара...
                            Напълно съгласен, но тези нива все още ми се виждат твърде високи за влизане, особено на фона на толкова подценени компании на БФБ. И все пак ми харесва отношението на мениджмънта към акционерите.
                            Какво точно визираш с това "харесва ми отношението на мениджмънта към акционерите"?

Коментар

• Високи ти изглеждат, ама те по-ниски няма да станат :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata
                                Тая компания според мене има много потенциал... Мисля, че няма да е проблем да запазят поне същия обем на продажби даже и повече, т.к. имат увлеичение на пазара...
                                Напълно съгласен, но тези нива все още ми се виждат твърде високи за влизане, особено на фона на толкова подценени компании на БФБ. И все пак ми харесва отношението на мениджмънта към акционерите.

Коментар

Working...
                                X