IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Унипак АД (3U9 / UPAC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Отчета тук бива. Дошли са 3те млн по програмата и са си върнали 3млн от кредита. Приходите растат с 15%, ЕБИТДА расте минимално с 1.7%, печалбата пада очаквано заради скочилите двойно амортизации. Без скока на амортизациите на новата машина, щеше и печалбата да е нагоре. EV/EBTDA падна вече до 6.13

Остава си чакането

Коментар

• дам

от годишния стр 9
      http://www.investor.bg/files/bulleti...dc45808b31.pdf
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• На 26 януари са си получили безвъзмедните 2,999млн лв от Конкурентоспособност

А бе 3млн за дружество дето има ДМА 21млн и е оценено на 22млн не е лошо да ти даде някой

Коментар

• клипче
          https://www.youtube.com/watch?v=Ins8AjsI3bc
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• добре е, приходите от продажба на продукция и стоки за q4 2015 са 6,482 хил, спрямо 5,924 хил за q4 2014, а ебитда расте на 818 хил от 740 хил (общо 5,083 хил за 2015), т.е. леко подобрение на EBITDA margin на 12.62% от 12.49%.

не знам, все пак очаквах новата машина да е заработила стабилно вече, но ще трябва да изчакаме още няколко месеца предполагам.

не забравяйте, че има 3 милиона безвъзмездна помощ, която има да дойде за тази машина. това е 1.5 пъти годишната печалба
            http://umispublic.government.bg/srch...arch&id=103468

най-интересното за мен е промяната при акционерите това тримесечие

друго, нетният паричен поток от оперативна дейност е 3,737 хил за 2015. как оценявате шансовете за дивидент? все пак от 1999 г досега, само през 2014 г и 2015 г не са разпределяли. т.е. има дивиденти за 14 от последните 16 години
            Last edited by Black and white cat-foot; 31.01.2016, 10:13.

Коментар

• Унипака извадиха отчет. Завършват една добра година. Въвеждането в експлоатация на новата машина през третото тримесечие увеличи статията Машини и оборудване с над 50% и амортизациите скочиха значително като гледам, което логично сваля печалбата. Амортизациите през четвърто тримесечие са 904хил, при амортизации от 447хил през поледното тримесечие на 2014. Ще трябва да се концетрираме върху ЕБИТДА, а там виждам рекордна ренатбилност от 18% при средно 13% за последните години.
              Големите инвестиции се отразяват и на дълга и разходите за лихви, но износа добре вървикато % от продажбите:
              2011***112,000***0.40%
              2012***250,000***0.69%
              2013***1,781,000***5.44%
              2014***3,516,000***13.67%
              2015***3,877,000***14.82%

EV/EBITDA от 6.66 не е зле, ще почакаме да натоварят добре новата машина за ново подобрение

Коментар

• Първоначално изпратено от VBT Разгледай мнение
                Моите очаквания са максимумът да 10 - 10.50 лв. На 7 си струва да се купи

Исторически до последните месеци акцията се търгуваше под счетоводна стойност - отчасти и заради слабата ликвидност и ниските дивиденти, които даваха едно време (около 0.04 лв. по спомен). Иначе компанията се развива много добре!

Нямам акции на дружеството към този момент.
                До следващият отчетен период забравих да добавя.

Коментар

• Моите очаквания са максимумът да 10 - 10.50 лв. На 7 си струва да се купи

Исторически до последните месеци акцията се търгуваше под счетоводна стойност - отчасти и заради слабата ликвидност и ниските дивиденти, които даваха едно време (около 0.04 лв. по спомен). Иначе компанията се развива много добре!

Нямам акции на дружеството към този момент.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                    И аз да благодаря на Булбанк. Гледам, че са ми изпълнили някои забравени ордери в аукциона, викам си сигурно нещо отчетът е лош, а той излязъл по-късно и не само, че не е лош, ами направо си е супер. Коледа подрани тази година с тези подаръци. Тепърва ще ни радва позицията с направените инвестиции, а и малко по-ликвидна се надявам да стане, след като я налазиха повече дребни инвеститори.
                    хмм съмнявам се да стане много по-ликвидна, днес поне виждам само 12 нива отляво цената до следващия отчет очаквам да се движи между 10 и 12. не е препоръка

Коментар

• И аз да благодаря на Булбанк. Гледам, че са ми изпълнили някои забравени ордери в аукциона, викам си сигурно нещо отчетът е лош, а той излязъл по-късно и не само, че не е лош, ами направо си е супер. Коледа подрани тази година с тези подаръци. Тепърва ще ни радва позицията с направените инвестиции, а и малко по-ликвидна се надявам да стане, след като я налазиха повече дребни инвеститори.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

През трето тримесечие са пуснали тази новата сериозна машина по Конкурентоспособност (досега машините по балансова са били 12млн, а сега купуват машна за 6млн от които 3млн са безвъзмездни) и там ефекта тепърва ще го виждаме следващите периоди
                        поне от интервюто звучеше много добре машината

който го интересува, ето линк:
                        http://www.dnesbg.com/obshtestvo/uni...pavlikeni.html

"Пo дyмитe мy c тaзи мaшинa зa 3,5 млн. eвpo щe ce пpaвят 3-4 пъти пo-кaчecтвeни oпaкoвки. С нoвaтa мaшинa пpинципнo щe ce пpoизвeждa нoв вид oпaкoвкa. Нa eдин път щe ce пpaвят и кoмбиниpaт paзлични oпepaции кaтo пeчaт, бapиepни cвoйcтвa, peлeфнo лaкиpaнe и дp."

"В мoмeнтa 15 дo 20 нa cтo oт пpoизвeдeнaтa пpoдyкция e зa външния пaзap. Плaниpaмe дo гoдинa-двe дeлът нa eкcпopтa дa cтaнe 40 %, пocoчи Toдop Чaкoв, пpeдceдaтeл нa Бopдa нa диpeктopитe нa “Унипaк”."

Коментар

• ясно,
                          благодаря за обяснението
                          "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• - Тук го отнесох,- имах ордер от месец на ~ 8,40 за 110бр. , но го свалих за да заложа на Чес електро не ми стигаха и доста ордери свалих, но не ме огря - не винаги се случват нещата както ни се иска - Здраве да е и Успех за Огрятите !!!

Коментар

• Пуснати бяха може би на пазарна и всички в ценовото ограничение си купиха и после влезе в режим на аукцион и вече беше въпросът къде ще се спре цената.
                              Аз съм доволен и от изсипването и от отчета. Едни 11-12 лв ми се виждат съвсем заслужени.

Приходите остават сравнително постоянни, но с новите машини се работи очевидно доста по-ефективно и ебитда маржина скача чувствително от 13.85% за 9-месечието на 2014 на 20.45% за 9-месечието на 2015г. При 7% ръст на приходите от продажби на продукция дават 3,5% спад на разходите за суровини и материали, което е основно перо при тях.

През трето тримесечие са пуснали тази новата сериозна машина по Конкурентоспособност (досега машините по балансова са били 12млн, а сега купуват машна за 6млн от които 3млн са безвъзмездни) и там ефекта тепърва ще го виждаме следващите периоди
                              Както казваше Чаков в едно интервю "В cвeтa имa caмo двe тaкивa пpoизвeдeни мaшини, eднaтa e в Гepмaния, дpyгaтa e в САЩ. И двeтe личнo cъм хoдил дa ги глeдaм, ниe щe cмe тpeтитe в cвeтa c тaкaвa мaшинa. Teхнoлoгиятa вce oщe нe e paзвитa, тя e инoвaтивнa в cвeтoвeн мaщaб."

Коментар

• бре, да му се невиди, изглежда и аз съм си купил вчера от Булбанк, за съжаление само 60 броя - на границата, точно след по големите ордери от по 100 и 150 на 7.011 лв

да попитам очевидците -
                                как са се събрали на това ниво толкова много - а до 9.60 не е имало нищо? или пък е имало - и след първото сипване до 9.60 са(сте) ги дръпнали надолу до 7.011 където вече е имало доста ? въпреки че логично е да се преместят на 7.02 при такава тактика

(ако все пак е станало така значи продавача се е прецакал още повече)

Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнение
                                Честито на влезлите на 6,90 и на тези малко по-късно!!!!! Тук нещо динамаката наподобява тази в нефт и газ :-) интересно
                                сигурно е имал предвид 9.60
                                Last edited by Longin; 31.10.2015, 12:40.
                                "the trend is your friend until the end..."

Коментар

Working...
                                X