IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Унипак АД (3U9 / UPAC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ами те май само два акционера имаха по над 5%, така че един от двамата. Защо засега няма как да знаем. мен ми се върти нещо счетоводно, щото сме края на годината. ще почакаме и можем да се ориентираме според купувача.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
      Как прелетяха 5% от капитала. Малко нисичко като цена, ама да видим какво се пече. Да не се опитват и тук да правят търгово евтино?!
      На кого може да са тези 5%?

Коментар

• Как прелетяха 5% от капитала. Малко нисичко като цена, ама да видим какво се пече. Да не се опитват и тук да правят търгово евтино?!

Коментар

• очаквах повече това тримесечие
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
            първото тримесечие получиха трите милиона еврофинансиране за новата машина и ги ползваха за плащане на дългове. за какво точно да ги държат? само за тримесечие банковите заеми намаляват с 3,360 хил и вече са 3,693 хил
            Нали трябваше да се усвояват евро-пари, съответно ако няма кеш се стига до заеми. (предположение) Но сега пък трябва да се връщат, а докато не се върнат, пак е под въпрос, дали няма да поглъщат кеша
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Преци, сметни ми колко процента съм направил като ги продадох на 10.40.А ти чакаш на 0 процента кеш
              Кире, пак няма да има кеш за дивиденти, делене на 0 - матeматиката не излиза
              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Преци, сметни ми колко процента съм направил като ги продадох на 10.40.А ти чакаш на 0 процента кеш

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                  лошо е когато кеша е по-малко от необходимото))
                  първото тримесечие получиха трите милиона еврофинансиране за новата машина и ги ползваха за плащане на дългове. за какво точно да ги държат? само за тримесечие банковите заеми намаляват с 3,360 хил и вече са 3,693 хил
                  destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнение
                    Тази акция вече си е "тигър", от 1.5 лв. на 10.5 лв. си е Х10 за има няма 5-6 годинки
                    Защо според теб трябва да има висока кешова наличност? Не е добре cash ratio да е високо... защо да им стои кеша и едновременно да плащат лихви.по лизинги и кредити? Просто, когато имаш да обновяваш голяма материална база и да направиш от едно "остаряло" производство "модерно" производство си иска левъриджа, ако искаш да не чакаш още повече години Според мен в момента възможността тази компания да увеличи печалбата си значително е по-вероятна от всякога през цялото ѝ развитие!

Не е препоръка.
                    лошо е когато кеша е по-малко от необходимото))) Не става за тигър. А както казваш и цената е изконсумирала вече текущото състояние. Остава борбата с неликвидността, но тя не е проблем за дружството, а за няколкото дребни спекуланти, особено ако се влезли на върха, с надеждата да си отгледат тигър. Кирето се бутна на 2, 2 и нещо и тогава 4 стинки дивидент му даваха някаква дивидентна доходност над %(може би). нооо, сега този % трябва да се раздели на ръста в цената (5 пъти). А дори и дирижабъла е скочил днес (до момента) над 3%... Е пита се за какво да се дават 10 лв, за 1/5 % дивидент (понеже няма кеш и за толкова), когато дори така нар. дирижабъли могат да скочат пъти повече за ден ))))
                    Не е препоръка... !!!

Коментар

че те някои неща изобщо не работят.
                      Остави сайта на сайтаджиите, панда, ами виж им че с години наличния кеш е в недоимък. Не може да стане това малък тигър, според мен, и ще му трябва много време, за който има време да го чака, разбира се. Ти нали се разкеши и озлати !? Поне добре, че не си в неликвидни. На бфб все повече се бият рекордите по неликвидност и да се набучи човек в едни от най-неликвидните, може да му изиграе шега, особено през лятото...
                      Тази акция вече си е "тигър", от 1.5 лв. на 10.5 лв. си е Х10 за има няма 5-6 годинки
                      Защо според теб трябва да има висока кешова наличност? Не е добре cash ratio да е високо... защо да им стои кеша и едновременно да плащат лихви.по лизинги и кредити? Просто, когато имаш да обновяваш голяма материална база и да направиш от едно "остаряло" производство "модерно" производство си иска левъриджа, ако искаш да не чакаш още повече години Според мен в момента възможността тази компания да увеличи печалбата си значително е по-вероятна от всякога през цялото ѝ развитие!

Не е препоръка.

Коментар

че то в бг има ли изобщо нещо ликвидно

нито една компания със средно повече от 10 сделки на ден, направо е плачевно

на бфб държа още малко унипак, лавена и захарните заводи, към 10% от портфейла е. при тези показатели унипак и лавена ми изглеждат малко скъпи, но фундамента е там покрай новите машини. иначе сега на 9 юни ми пристига дивидент по една от позициите и се чудя къде да го сложа, засега съм набелязал един старъп в сащ
                        според мен от малките много добро беше и розата. Тази година чух че някъде се изкупува двойно по-скъпо розовия цвят, може пък да донесе плюсове в баланса)))
                        Не е препоръка... !!!

Коментар

Остави сайта на сайтаджиите, панда, ами виж им че с години наличния кеш е в недоимък. Не може да стане това малък тигър, според мен, и ще му трябва много време, за който има време да го чака, разбира се. Ти нали се разкеши и озлати !? Поне добре, че не си в неликвидни. На бфб все повече се бият рекордите по неликвидност и да се набучи човек в едни от най-неликвидните, може да му изиграе шега, особено през лятото...
                          че то в бг има ли изобщо нещо ликвидно

нито една компания със средно повече от 10 сделки на ден, направо е плачевно

на бфб държа още малко унипак, лавена и захарните заводи, към 10% от портфейла е. при тези показатели унипак и лавена ми изглеждат малко скъпи, но фундамента е там покрай новите машини. иначе сега на 9 юни ми пристига дивидент по една от позициите и се чудя къде да го сложа, засега съм набелязал един старъп в сащ

Коментар

хмм новия сайт ме радва

http://www.unipackbg.com/bg/produkti
                            Не е препоръка... !!!

Коментар

• хмм новия сайт ме радва

http://www.unipackbg.com/bg/produkti

Коментар

• има 124 хил обезценени вземания, така че ако смяташ recurring ebitda без да броиш приходите от финансирания (защото реално те са европейските пари), растежа е от 1206 хил на 1351 хил или малко над 12%.

приходите добре се покачват включително износа, но не очаквах толкова много разходи за материали

Коментар

Working...
                                X