IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кой ти каза, че е време за покупка?
    Не е препоръка!

Първоначално изпратено от Vinetu
    Абе много им се чудя на апокалиптиците! Пазарът се срути, цените направо са немислими! В повечето случаи Вие познахте, макар че съм убеден, че не сте и подозирали за това, което реално стана! Ами време е вече да купувате, не се ли усещате? Аз признавам, че се уших, но ще ми остане като обица на ухото! вие обаче имате уникалния шанс да се възползвате и не го правите! В крайна сметка от високомерие ще го издухате!

Коментар

• Абе много им се чудя на апокалиптиците! Пазарът се срути, цените направо са немислими! В повечето случаи Вие познахте, макар че съм убеден, че не сте и подозирали за това, което реално стана! Ами време е вече да купувате, не се ли усещате? Аз признавам, че се уших, но ще ми остане като обица на ухото! вие обаче имате уникалния шанс да се възползвате и не го правите! В крайна сметка от високомерие ще го издухате!

Коментар

• Първоначално изпратено от Айъ
        Още една застрахована в Евро инс емисия намерих - Източна газова компания. Дружество, което има загуба за 2008 според Отчета за доходите и спад на продажбите с над 50 процента.
        Хаха, сега Източна газова компания ли тръгна да фалираш…

Имаш добре, днес взех под 2 лева, може и пакет да стане тука

Коментар

• Още една застрахована в Евро инс емисия намерих - Източна газова компания. Дружество, което има загуба за 2008 според Отчета за доходите и спад на продажбите с над 50 процента.

Коментар

• Първоначално изпратено от fantomas
            "...Въпроса опира до колко получената премия е адекватна на поетият риск.

В случая, ти като какъв оценяваш риска Енемона да не може да си плаща задълженията по тези облигации? Ако въобще си запознат със състоянието на Енемона де. ..."
            Перфектн. е казано, ДА..до колко получената премия е АДЕКВАТНА на поетият
            риск..
            Тепърва ще гледаме новините с.. дружеството.., тепърва...и
            отново:
            Дано все пак "Евро Инс" да са презастраховали ,щото в противен случай ще
            станеме свидетели на шоу с тъжен край...
            Съакционере, какво точно да са презастраховали бре

Всеки риск при който евентуално настъпване на събитие може да окаже значително влияние върху дейността на дружеството се презастрахова разбира се. И какви драми си измисляте не мога да разбера. Бъди по-ясен като плашиш гаргите.

За облигациите на Енемона не виждам защо го цитираш, но там да очакваш грижи е смешно

Дружеството има два основни проблема характерни за целия застрахователен пазар:

1.Гражданска отговорност

http://www.ebfbusiness.tv/index.php?...type=4&id=2156

2. Аквизационни разходи

http://www.capital.bg/show.php?storyid=620447

постепенното решаване на тези проблеми би подобрило показателите драстично. Кризите обикновено катализират промени в слабите звена, които до сега са били подминавани тъй-като и въпреки тях е имало достатъчно печалби.

Коментар

• Ами какво се обаждаш тогава. Може да вляза на 10 лева ако искам, но при ясен пазар и перспективи за застрахователите, отколкото сега вие дето се набутахте на от 17 лева надолу на всякви цени и сега ви тресе треска да не закъса това дружество и да си продадат мажоритарния пакет, че тогава нали знаеш кво следва - търгово на доста добра цена. Пък ако вземе и да фалира, тогава вече ще има самоубийства.

Не е препоръка.

Първоначално изпратено от prodigal
              И кой ти каза, че на някой му е притрябвало да му влизаш в позицията на тези цени. От умник като тебе се очаква да влиза на двуцифрени нива, хайде със здраве.

Коментар

• "...Въпроса опира до колко получената премия е адекватна на поетият риск.

В случая, ти като какъв оценяваш риска Енемона да не може да си плаща задълженията по тези облигации? Ако въобще си запознат със състоянието на Енемона де. ..."
                Перфектн. е казано, ДА..до колко получената премия е АДЕКВАТНА на поетият
                риск..
                Тепърва ще гледаме новините с.. дружеството.., тепърва...и
                отново:
                не е препоръка за покупко-продажба

Коментар

• Първоначално изпратено от Бантустански добитък
                  А бе загубен. Докога ще въртите една и съща мантра, че сме искали евтино да си купим. Аз мога и понеделник да си купя ако искам. И да се качи цената с 10 ст. не ми пречи. Аз да няма милиони да купя, че да разчитам на манипулации. Смешна работа сте значи. То ако е читаво дружеството може и на 5 лв. да купи някой и пак да е на далавера след време. Ама сега да хвалим провалили се дружества, за които само по едни захаросани отчети ще съдим. Айде нема нужда. Затривайте си парите.

Добитък, всичките нови АкциЙ са в мажоритаря, който си ги плати по 4 кинта парчето.

Последните шест месеца ЕИГ излиза на пазара за да купува а не за да продава, което е видно от промяната на пазарния им дял.

Що не си пасеш кротко, а се изказваш неподготвен за неща от които или не разбираш или се правиш че не разбираш

Това е писано и за теб
                  На всеки му се иска да купува колкото може по-евтино и аз също не правя изключение. Не знам до колко напъните на тези помагачи имат някакъв ефект, но доводите им са комични.
                  Дай ми тогава една причина да ръсиш толкова глупости:

Или си много неподготвен да се изказваш по темата или целенасочено ги плещиш подобни достойни за приз „куха лейка”:

Че то наското имаше нови акции тук. Още не са излезни на пазара. Как мислите, че постоянно ще се "печатат" нови акции. Дивиденти йок. Тия разпродават дялове от него за да го закрепят да не се посере напълно и аз ще вярвам на "анализаторите" с акции.
                  И кой ти каза, че на някой му е притрябвало да му влизаш в позицията на тези цени. От умник като тебе се очаква да влиза на двуцифрени нива, хайде със здраве.

Коментар

• А бе загубен. Докога ще въртите една и съща мантра, че сме искали евтино да си купим. Аз мога и понеделник да си купя ако искам. И да се качи цената с 10 ст. не ми пречи. Аз да няма милиони да купя, че да разчитам на манипулации. Смешна работа сте значи. То ако е читаво дружеството може и на 5 лв. да купи някой и пак да е на далавера след време. Ама сега да хвалим провалили се дружества, за които само по едни захаросани отчети ще съдим. Айде нема нужда. Затривайте си парите.

Добитък, всичките нови АкциЙ са в мажоритаря, който си ги плати по 4 кинта парчето.

Последните шест месеца ЕИГ излиза на пазара за да купува а не за да продава, което е видно от промяната на пазарния им дял.

Що не си пасеш кротко, а се изказваш неподготвен за неща от които или не разбираш или се правиш че не разбираш

Това е писано и за теб
                    На всеки му се иска да купува колкото може по-евтино и аз също не правя изключение. Не знам до колко напъните на тези помагачи имат някакъв ефект, но доводите им са комични.

Коментар

• Добитък, всичките нови АкциЙ са в мажоритаря, който си ги плати по 4 кинта парчето.

Това е писано и за теб

Коментар

• А бе кво му е доброто на EURINS. Беше супер балон и като гръмна сега ви изглежда много подценен, защото гледате графиката основно. Че то наското имаше нови акции тук. Още не са излезни на пазара. Как мислите, че постоянно ще се "печатат" нови акции. Дивиденти йок. Тия разпродават дялове от него за да го закрепят да не се посере напълно и аз ще вярвам на "анализаторите" с акции. Добър ви се струва, защото имате акции и мозъка ви избягва да си представи, че може да се окаже зле. Това е защитна реакция на организма, за да избегне това да живеете в постоянен стрес.

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от fantomas
                          "..2005 г. Енемона АД облигации с номинална стойност 2 500 000 лв. Емисията е със срок от пет години, при фиксиран лихвен процент - 9.25%. Плащанията по задължението са застраховани от Евро Инс, което в комбинация с добрата кредитоспособност на Енемона (Енемона има присъден кредитен рейтинг BB+ от Българска Агенция за Кредитен Рейтинг) напълно ограничава риска за облигационерите...."
                          След днешн. "погром" може БИ ще станеме свидетели и на нива около 1.70-1.82 лв/бр.....
                          Притежавам акции от "Евро Инс" и не считам днешната цена за справедлива....
                          Фантомас, прави впечатление, че едни и същи другари, спамят по най-разпродадените и перспективни позиции и обясняват как им било притеснено за това или онова. Как пък всичките имат някакви мистериозни проблеми за които публиката е в неведение и обясняват смешните им цени...

Независимо дали това си целял твоето мнение попада в тази категория. Просто е нелепо да се говори, че имало риск от не плащане на задължения по облигационна емисия и свързани с това разходи на застраховател?! Нали това им е бизнесът да поемат и управляват риск, ако нямаше риск нямаше да има и застрахователни премии, нали. Въпроса опира до колко получената премия е адекватна на поетият риск.

В случая, ти като какъв оценяваш риска Енемона да не може да си плаща задълженията по тези облигации? Ако въобще си запознат със състоянието на Енемона де.

На това му се вика да търсиш под вола теле! Ако имаш притеснения за гражданска отговорност примерно е сериозно да се обсъжда, но горното..

Коментар

• "..2005 г. Енемона АД облигации с номинална стойност 2 500 000 лв. Емисията е със срок от пет години, при фиксиран лихвен процент - 9.25%. Плащанията по задължението са застраховани от Евро Инс, което в комбинация с добрата кредитоспособност на Енемона (Енемона има присъден кредитен рейтинг BB+ от Българска Агенция за Кредитен Рейтинг) напълно ограничава риска за облигационерите...."
                            След днешн. "погром" може БИ ще станеме свидетели и на нива около 1.70-1.82 лв/бр.....
                            Притежавам акции от "Евро Инс" и не считам днешната цена за справедлива....
                            не е препоръка за покупко-продажба

Коментар

• ....на Еврохолд облигациите ....тук някой да не е набарал отчет че така я лющят

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                                Първоначално изпратено от Айъ
                                Защо да ти благодаря, след като не ми отговори на въпроса Кажи ми емисиите и аз ще ти кажа защо се интересувам.
                                То за едно мерси вече кой ти работи, ето ти една на добра воля и ако кажеш защо питаш...

2005 г. Енемона АД облигации с номинална стойност 2 500 000 лв. Емисията е със срок от пет години, при фиксиран лихвен процент - 9.25%. Плащанията по задължението са застраховани от Евро Инс, което в комбинация с добрата кредитоспособност на Енемона (Енемона има присъден кредитен рейтинг BB+ от Българска Агенция за Кредитен Рейтинг) напълно ограничава риска за облигационерите.
                                Благодаря ти продигал, ти си истински джентълмен! Питам за да видя какви рискове са поели аконякой емитент вземе, че не плати. Случаят с Роял патейтос показва, че това може да се случи. Дотук станаха три емисии - Интеркапитал, Спорт депо и Енемона. Има ли и други?

Коментар

Working...
                                X