Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Евроинс (5IC / EURINS)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеспоко има време и за печалби и за загуби.
само тоя дето няма акции със сигурност нито ще спечели нито ще загуби, но ако трябва да сме точни ще загуби точно толкова колкото време си е загубил драскайки тук.
факи - както казват у ваше село - Time is money. Нямаш акции е ясно, но ако ти сметна колко пъти си чел темата и си поствал ... със сигурност си назад поне няколкостотин долара (да не кажа повече) ... гарантирано.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеТя в момента е много стронг сел, ама вие, тук, си знаете.
Все пак честито! И не забравяйте че печалбите се броят само в сух кеш...
само тоя дето няма акции със сигурност нито ще спечели нито ще загуби, но ако трябва да сме точни ще загуби точно толкова колкото време си е загубил драскайки тук.
факи - както казват у ваше село - Time is money. Нямаш акции е ясно, но ако ти сметна колко пъти си чел темата и си поствал ... със сигурност си назад поне няколкостотин долара (да не кажа повече) ... гарантирано.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеТонка, брат, стига с тези 10 лв. На 4 лв. акцията е вече стронг сел. Да не говорим, че от 2 лв. нататък трябва да се изхожда от все по-добър бизнес за идната година.. Но и четири лева си е добре, когато средната ти е около 90-95 ст.
Все пак честито! И не забравяйте че печалбите се броят само в сух кеш...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениедобреее!
още няколко по 100% и като стигне 9-10лева ще говорим за продажба
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеЖив и здрав!
Някой ще правим пари, а други си ги мразете.
Но и парите не са най-важното все пак
Не е препоръка за ПП на ЦК.Vanitas vanitatum...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеВсичко що е на Еврохолд, не ми го хвалете. Тотално и безвъзвратно съм ги поставил в "черния" си списък, на едно от първите места, барабар с всичките им компании. За спекулации са идеални, но за дългосрочна инвестиция - едно голямо ТЦ.
Лично мнение, не е препоръка за каквото и да е било.
Някой ще правим пари, а други си ги мразете.
Но и парите не са най-важното все пак
Коментар
-
Всичко що е на Еврохолд, не ми го хвалете. Тотално и безвъзвратно съм ги поставил в "черния" си списък, на едно от първите места, барабар с всичките им компании. За спекулации са идеални, но за дългосрочна инвестиция - едно голямо ТЦ.
Лично мнение, не е препоръка за каквото и да е било.Vanitas vanitatum...
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеИнса даже и със куц резерв си прави без проблем едни 80 милки на година ( това с кллиентите от интерамерикан и кубии) . При положение, че няма някаква огромна екзпозиция (примерно да е застраховал козлодуй) даже да няма резерв...бизнеса и структурата струват повече от пазарната капитализация .. в пъти повече.
неслучайно застрахователите основно се оценяват по премиите, а не по качество и количество на резерва. Това си е бизнес като всички остнали и е от жизнено значение колко и какви клиенти имаш и какви продажби правиш.
на равновесие ще кажа : безпредметно е да правиш аналози с алианц, защото по същия начин ако тръгнеш да правиш аналози на неохим(дето има фирми на мажо по целия път на суровината и стоката) примерно с BASF.
тука сме си тъмна индия и си вървим 100 години назад... важното е да не губим посоката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМда, заради малкото свободни акции, не знам доколко цената на Булстрад е меродавна за сравнение. Макар че много ми се иска да се търгуваме на техните коефиценти и да прибавим набързо още няколко стотин % към цената си тук
Който обаче има мерак, може да порови за търгуващи се застрахователи на пазари "от нашата черга" и да даде по-актуални данни колко пъти Инса е подценен. Последно мисля беше между 3 и 6 пъти
неслучайно застрахователите основно се оценяват по премиите, а не по качество и количество на резерва. Това си е бизнес като всички остнали и е от жизнено значение колко и какви клиенти имаш и какви продажби правиш.
на равновесие ще кажа : безпредметно е да правиш аналози с алианц, защото по същия начин ако тръгнеш да правиш аналози на неохим(дето има фирми на мажо по целия път на суровината и стоката) примерно с BASF.
тука сме си тъмна индия и си вървим 100 години назад... важното е да не губим посоката.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Мда, заради малкото свободни акции, не знам доколко цената на Булстрад е меродавна за сравнение. Макар че много ми се иска да се търгуваме на техните коефиценти и да прибавим набързо още няколко стотин % към цената си тук
Който обаче има мерак, може да порови за търгуващи се застрахователи на пазари "от нашата черга" и да даде по-актуални данни колко пъти Инса е подценен. Последно мисля беше между 3 и 6 пъти
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dundo1 Разгледай мнениеНе знам колко от Вас са си направили труда да направят едно сравнение с единствения друг Застраховател, който се търгува на борсата.
Коментар
Коментар