IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Инс

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      споко има време и за печалби и за загуби.

само тоя дето няма акции със сигурност нито ще спечели нито ще загуби, но ако трябва да сме точни ще загуби точно толкова колкото време си е загубил драскайки тук.

факи - както казват у ваше село - Time is money. Нямаш акции е ясно, но ако ти сметна колко пъти си чел темата и си поствал ... със сигурност си назад поне няколкостотин долара (да не кажа повече) ... гарантирано.
      Сметни ми берта,

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
        Тя в момента е много стронг сел, ама вие, тук, си знаете.
        Все пак честито! И не забравяйте че печалбите се броят само в сух кеш...
        споко има време и за печалби и за загуби.

само тоя дето няма акции със сигурност нито ще спечели нито ще загуби, но ако трябва да сме точни ще загуби точно толкова колкото време си е загубил драскайки тук.

факи - както казват у ваше село - Time is money. Нямаш акции е ясно, но ако ти сметна колко пъти си чел темата и си поствал ... със сигурност си назад поне няколкостотин долара (да не кажа повече) ... гарантирано.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Тя и загубата се брои в кеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
            Тонка, брат, стига с тези 10 лв. На 4 лв. акцията е вече стронг сел. Да не говорим, че от 2 лв. нататък трябва да се изхожда от все по-добър бизнес за идната година.. Но и четири лева си е добре, когато средната ти е около 90-95 ст.
            Тя в момента е много стронг сел, ама вие, тук, си знаете.
            Все пак честито! И не забравяйте че печалбите се броят само в сух кеш...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              добреее!
              още няколко по 100% и като стигне 9-10лева ще говорим за продажба
              Тонка, брат, стига с тези 10 лв. На 4 лв. акцията е вече стронг сел. Да не говорим, че от 2 лв. нататък трябва да се изхожда от все по-добър бизнес за идната година.. Но и четири лева си е добре, когато средната ти е около 90-95 ст.

Коментар

• добреее!
                още няколко по 100% и като стигне 9-10лева ще говорим за продажба

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  Жив и здрав!
                  Някой ще правим пари, а други си ги мразете.
                  Но и парите не са най-важното все пак
                  Тъй, тъй... Никого не мразя, много даже са ми симпатични, но... не и за бизнес. Успех с тях и дано вече са се променили...! А относно парите, да те наистина не са най-важното, но не е много приятно да ти ги "свият" разни непочтеници, пък дори и такива, с "бели якички".

Не е препоръка за ПП на ЦК.
                  Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                    Всичко що е на Еврохолд, не ми го хвалете. Тотално и безвъзвратно съм ги поставил в "черния" си списък, на едно от първите места, барабар с всичките им компании. За спекулации са идеални, но за дългосрочна инвестиция - едно голямо ТЦ.

Лично мнение, не е препоръка за каквото и да е било.
                    Жив и здрав!
                    Някой ще правим пари, а други си ги мразете.
                    Но и парите не са най-важното все пак

Коментар

• Всичко що е на Еврохолд, не ми го хвалете. Тотално и безвъзвратно съм ги поставил в "черния" си списък, на едно от първите места, барабар с всичките им компании. За спекулации са идеални, но за дългосрочна инвестиция - едно голямо ТЦ.

Лично мнение, не е препоръка за каквото и да е било.
                      Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        Инса даже и със куц резерв си прави без проблем едни 80 милки на година ( това с кллиентите от интерамерикан и кубии) . При положение, че няма някаква огромна екзпозиция (примерно да е застраховал козлодуй) даже да няма резерв...бизнеса и структурата струват повече от пазарната капитализация .. в пъти повече.

неслучайно застрахователите основно се оценяват по премиите, а не по качество и количество на резерва. Това си е бизнес като всички остнали и е от жизнено значение колко и какви клиенти имаш и какви продажби правиш.

на равновесие ще кажа : безпредметно е да правиш аналози с алианц, защото по същия начин ако тръгнеш да правиш аналози на неохим(дето има фирми на мажо по целия път на суровината и стоката) примерно с BASF.

тука сме си тъмна индия и си вървим 100 години назад... важното е да не губим посоката.
                        Неохим също е безсмислено скъп според мен

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                          Мда, заради малкото свободни акции, не знам доколко цената на Булстрад е меродавна за сравнение. Макар че много ми се иска да се търгуваме на техните коефиценти и да прибавим набързо още няколко стотин % към цената си тук

Който обаче има мерак, може да порови за търгуващи се застрахователи на пазари "от нашата черга" и да даде по-актуални данни колко пъти Инса е подценен. Последно мисля беше между 3 и 6 пъти
                          Инса даже и със куц резерв си прави без проблем едни 80 милки на година ( това с кллиентите от интерамерикан и кубии) . При положение, че няма някаква огромна екзпозиция (примерно да е застраховал козлодуй) даже да няма резерв...бизнеса и структурата струват повече от пазарната капитализация .. в пъти повече.

неслучайно застрахователите основно се оценяват по премиите, а не по качество и количество на резерва. Това си е бизнес като всички остнали и е от жизнено значение колко и какви клиенти имаш и какви продажби правиш.

на равновесие ще кажа : безпредметно е да правиш аналози с алианц, защото по същия начин ако тръгнеш да правиш аналози на неохим(дето има фирми на мажо по целия път на суровината и стоката) примерно с BASF.

тука сме си тъмна индия и си вървим 100 години назад... важното е да не губим посоката.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Мда, заради малкото свободни акции, не знам доколко цената на Булстрад е меродавна за сравнение. Макар че много ми се иска да се търгуваме на техните коефиценти и да прибавим набързо още няколко стотин % към цената си тук

Който обаче има мерак, може да порови за търгуващи се застрахователи на пазари "от нашата черга" и да даде по-актуални данни колко пъти Инса е подценен. Последно мисля беше между 3 и 6 пъти

Коментар

• Първоначално изпратено от Dundo1 Разгледай мнение
                              Не знам колко от Вас са си направили труда да направят едно сравнение с единствения друг Застраховател, който се търгува на борсата.
                              Да, там печалбата е в пъти по-малка, но пък и фрий флоута ако не се лъжа бе 1.5 - 2%

Коментар

• Не знам колко от Вас са си направили труда да направят едно сравнение с единствения друг Застраховател, който се търгува на борсата.

Коментар

Working...
                                X