IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Евроинс не направи IPO, а вторично публично предлагане.
    Другите двама застрахователи също не са публични от самото начало. Ситуацията при Булстрад е подобна на тази при Евроинс, но продавач беше държавата.
    А пък ДЗИ стана публично също след приватизацията.

Коментар

• Няколко пояснения на писалите до момента
      - Орел Инвест не е застрахователното дружество, за което става дума. Това е фирма, която на практика не прави нищо и няма нищо. Холдингът Орел и друга бира-имат не лош застраховател и не лош здравно-осигурителен фонд, но собственикът пие малко повече
      - Застрахователите наистина не дават дивидент като хората, обаче както вече някой посочи никой не е фалирал в застраховането, освен ако сам не го пожелае. този бизнес е печеливш навсякъде по света
      - Относно Евроинс - митко е прав, че това е прецедент, защото посочените застрахователи са наистина публични дружества, но от самото начало. Тук стана ІРО /дай боже да има повече - и на банки/, което според мен поне е положителна тенденция.
      Аз лично купих акции на Евроинс и не се притеснявам да кажа че очаквам растеж на горе
      Обаче след 2-3 месеца вероятно

Коментар

• Интересно ми е да споделите защо инвестирате в застрахователни дружества?И на трите печалбите са мижави в сравнение с цената.Така,ч единствено ако някой реши да ги придобие(но на каква цена) може да се о4аква капиталова печалба-ДЗИ.може ли да ме светнете,другите поне дивидент дават.

А Орел наистина не могат да минат 1лв.,ама то има много лоша репутация покрай майоритара.

Коментар

• ... то било: "...Инвест"...

Коментар

• В стила "Всяка прилика...", ще отбележа, че една от застр. компании с по-голям пазарен дял в България (от някои други, за които става въпрос тук) и стабилно презастраховане ("Мюних РЕ", която сочат като най-голямата ? ПРЕзастрахователна компания), като презастрахователят има и акционерно участие в оная, на която няма да й кажа името ;-) , в момента на БФБ едва удържа 0,85- 0,95 лв. за 1 лв. номинал...

...много се отплеснах, всеки има глава на раменете си...

Успехи!

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko
              Не виждам повод за изнервяне
              всеки който е влязал на цена до 4.10 ще спечели
              много просто - излизане на борсата на дружество от този тип е прецедент за страната, където повечето застрахователи са непублични дружества
              Евроинс не е лошо дружество, имат приемлив пазарен дял
              Ако се отиде на увеличаване на капитала ще спечелим тоже
              Ако се тръгне към продажба на заинтересовен инвеститор /чужденец/ пък съвсем
              Така че моето предложение е следното - нека сега всеки си направи сметката колко може да купи, да вземе и после да си трае известно време
              движението със сигурност ще е нагоре, няма фалирал застраховател, освен ако не се фалира сам
              Единствено не знам и за това моля за информация ако някой знае- имат ли евроинс адекватна презастрахователна политика и ако имат - къде!
              Какъв прецедент е това бе, Митко. Има ги на борсата и ДЗИ и Булстрад, които имат 10 пъти по-голям пазарен дял от Евроинс. Вярно, че браншът е перспективен, ама да залагаш на опашкарите не ми се вижда много печеливша стратегия.

Коментар

• Змейко,
                би ли ми обяснил как така оценяваш дружеството на 2 лв на акция
                Моля посочи аргументите си?
                И да питам нещо -чел ли си Корпоративен анализ?

Коментар

• Споко! Неохим-а е читаво дружество. А тоя отчет... просто тези стойности ги извадиха още на 6-месечния, но тогава беше 25 и беше атрактивно..., даже можеше да влезнеш малко преди това на 22 - имаше едно прехвърляне, който закачил, закачил :-)
                  Според мен цената - поне така го сметнах преди седмица, е около 35. Но да ти призная бях на ръба да влизам краткосрочно на 38 с цел 42-43 - и сега незнам какво ме спря и ме накара да заменя "купува" с "продава". И не си се набутал Арго - просто имаш възможност да научиш нещо ново от придобития опит.
                  А за Евроинса - не го оценявам в тая ситуация на повече от 2, макс 2.1-2.15 лева. Ама съм пристрастен, нещо не ми харесва дружеството.
                  Успехи през следващата седмица.
                  Винаги, когато имаш възможност отстъпвай, за да имаш повече пространство да се засилиш...

Коментар

• Тутмос, извинявай приятел, не говорим за да те дразним. Борса е това всеки може да изгори. И аз се набутах с НЕОХима на цена 38лв. Дано да вдигнат. Просто споделяме вижданията си за Евроинс. Те естествено могат да формират фрифлоута след като съберат основния капитал. Но искахме да подскажем, че с този оборот акции на ден, те не могат да наберат целия основен капитал по този естествен начин чрез борсата, ако не свалят цената или нещо от рода. Сложно нещо е живота.. Живи и здрави да сме само.. (Всяко зло - за добро, дето се казва)

Коментар

• Не виждам повод за изнервяне
                      всеки който е влязал на цена до 4.10 ще спечели
                      много просто - излизане на борсата на дружество от този тип е прецедент за страната, където повечето застрахователи са непублични дружества
                      Евроинс не е лошо дружество, имат приемлив пазарен дял
                      Ако се отиде на увеличаване на капитала ще спечелим тоже
                      Ако се тръгне към продажба на заинтересовен инвеститор /чужденец/ пък съвсем
                      Така че моето предложение е следното - нека сега всеки си направи сметката колко може да купи, да вземе и после да си трае известно време
                      движението със сигурност ще е нагоре, няма фалирал застраховател, освен ако не се фалира сам
                      Единствено не знам и за това моля за информация ако някой знае- имат ли евроинс адекватна презастрахователна политика и ако имат - къде!

Коментар

• А бе вие можете ли да четете?
                        Аз може да съм тутманик, но съм завършил 3-ти клас.

Фри флоат ще се формира в СРЕДНОСРОЧЕН ПЛАН, като ще рече - не преди увеличениет на капитала, а най-вероятно след това. Пише го се ЕЙ ТАКИВА БУКВИ, че имат пари да си го направят и сами.

Моля ви не ме изнервяйте - достатъчно пари вкарах там!

Коментар

• Имат малко над милион акции за продаване, които накрая ще разпродадът до 2.50. Под тази цена няма да има гювеч, а тези които купуват над 3лв. са направо мазохисти и скоро сами ще се убедят в това.

Коментар

• Днеска оборотчето е 5000, онзи ден беше 26000. Спад 5 пъти. Май обещания фрифлоут няма да е налице

Коментар

• По тази позиция май много хора се опитаха да се правят на спекуланти, но дано да успеят да изкарат някаква печалба или поне да не са много назад.

Коментар

• Митко, Цената ще е под 3лв. затова

Коментар

Working...
                                X