IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тези компании просто ще отворят офис заради техни коорпоративни клиенти..основните играчи вече са тук.
    мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Не Ви ли притеснява тази статия: http://www.investor.bg/?id=47029
      Очевидно предстои сериозна конкуренция в бранша. Аз лично предпочитам да се застраховам в реномиран западен застраховател, защото местните компании са големи мошеници и ако имаш да получаваш обезщетение те разкатават безкрайно. Това за мошениците не се отнася точно за Евроинс (с тях не съм работил), а за друг БГ Застраховател, но той ме отказа да работя с български застрахователи, поне засега.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimilov
        Уважавам мнението ти и благодаря за забележката,но продължавам да твърдя ,че ако някой сериозен играч заяви разпродажба на 150 000 акции за около 1 800 000 лв ,това винаги въздейства на пазара.Особено във вчерашния случай.Но каквото ида си говорим ,има си комисия и тя да му мисли.А за нас остава да внимаваме ,пък каквото пазара покаже - това е .
        Успех!
        Е, какво да прави ако иска да си ги продаде...? Да ги пуска една по една ли? Както има играчи които да продадат 150 000 , има и такива, които могат да ги купят. Те бяха изправени пред реалната възможност да се разделят с този пакет
        Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Уважавам мнението ти и благодаря за забележката,но продължавам да твърдя ,че ако някой сериозен играч заяви разпродажба на 150 000 акции за около 1 800 000 лв ,това винаги въздейства на пазара.Особено във вчерашния случай.Но каквото ида си говорим ,има си комисия и тя да му мисли.А за нас остава да внимаваме ,пък каквото пазара покаже - това е .
          Успех!

Коментар

• dimilov

Това първо не е IPO, а вторично предлагане на собствени акции, и в този случай парите не попадат в EUBG, а в собственика на мажоритарния дял.
            Второ, цената на акциите на EUBG която собственик на мажоритарен дял в EURINC, ще е много зависима от EURINC и затова мажоритарният собственик на EUBG трябва да пази цената на EURINC от катаклизми. Затова казах че ако бях на негово място бих приел блъфа...
            Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• И къде е логиката -вместо да усвоят средствата от IPO-то ,те да направят обратно изкупуване на свои акции от друга емисия и то на 3 пъти по -висока цена.Не е нужно да се криете зад паравана на ликвидността и др.Мисля ,че тезата ви е само хипотетична , а че стана явна манипулация с цел смут на пазара и извиване ръцете на Еврофинанс -то това е ясно на всички .

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear
                Аз поддържам тезата си, че за големи оферти не трябва да има санкция от Комисията. Това е свободният пазар и този който слага офертата си поема риска... Винаги може да се появи по голям от него играч и да му удволетвори офертата от една страна, а от друга той просто може да греши и целият пазар от малки и средни инвеститори да му покрие офертата.
                В крайна сметка борсовите сделки са неотменяеми и той също носи голям риск ако просто блъфира. Това е в полза на ликвидността също.

А тактиката на притискане тук е била доста уязвима - едно просто решение би било продавачът на EUBG да им ги купи с кеша който освобождава от продадените милиони акции и по този начин да им приеме блъфа ...
                Точно така е!

Коментар

• Аз поддържам тезата си, че за големи оферти не трябва да има санкция от Комисията. Това е свободният пазар и този който слага офертата си поема риска... Винаги може да се появи по голям от него играч и да му удволетвори офертата от една страна, а от друга той просто може да греши и целият пазар от малки и средни инвеститори да му покрие офертата.
                  В крайна сметка борсовите сделки са неотменяеми и той също носи голям риск ако просто блъфира. Това е в полза на ликвидността също.

А тактиката на притискане тук е била доста уязвима - едно просто решение би било продавачът на EUBG да им ги купи с кеша който освобождава от продадените милиони акции и по този начин да им приеме блъфа ...
                  Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• http://www.insurance.bg/news/?cat=ne...=1&sn_id=42526

Коментар

• може би

Аз не знам с каква цел го направиха, но гледайки лекичко се притесних. Осъзнах че с един от двата ордера може да се образно раздели цената.
                      Доколко е манипулация има си органи те ще кажат, може би.
                      Не е препоръка за покупко-продажба на акции

Коментар

• Колеги ,нещата опират до чисто психологическо въздействие на пазара .Който удържа на натиска ,удържа ,който не издържи е аут.По принцип считам ,че офертите трябва да са добре премислени и не манипулативни .А този, който изкуствено манипулира пазара -да си понесе отговорносттта.Не е допустимо според мен професионален инвеститор или консултант да си сменя мнението за 10 сек ,своевременно е нужна санкция за такива интервенции по за 1мин.няма .И ако Комисията за финансов надзор се намесва своевременно и с предварително регламентирани от закона санкции-нещата ще си дойдат на мястото отведнъж.Ако вземащият решението е финансва институция като Райфайзен и под заплаха поне с 3 год отнемане на лиценза или правото да упражнява дейността, такива врътки ще останат в историята .Я всеки да си представи ,че от утре е извън пазара,завинаги .
                        Пиша това под идеята да не правим на другите тези неща,които не искаме да ни се случват на нас.
                        Успех !

Коментар

• Предполагам, че си прав, но за мен това дружество има друга реална стойност...успех.......

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
                            Майтап бе, как ще сложа оферта купува, трябва да съм полудял на тези безумни цени...
                            Моите уважения, колега! Вътре съм от 5,81 лв. После от 7,20. След това от 9,50. Всеки път удвоявам броя на акциите си! EURINS представлява в момента 40% от портфейла ми. Мога с 100 % сигурност да твърдя, че никога няма да съм на загуба от тази позиция. Тази акция ми помогна да надмина по доходност индексите!

Не ми се пише в темата "ЛЮБИМИ АКЦИИ". Аз харесвам тази. Като дойде време за продажба, ще ти "звънна"!

Не е препоръка, притежавам!

Коментар

• Майтап бе, как ще сложа оферта купува, трябва да съм полудял на тези безумни цени...

Коментар

• И аз вчера сложих една оферта тук купува, ама размислих, просто размислих и след 15 минути и я отмених, това манипулация ли е?

Коментар

Working...
                                X