IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    Никви врътки, на цени под 85 ст. само добавях. Врътките над 2-3 лв.
    Хм! Каква я мислехме пък каква стана!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Аз съм глупав човек и не разбирам от застрахователи. Затова избягвам да ги търгувам и разсъждавам лаишки. След като се прави подчинен дълг, то вероятно компанията има точно толкова голям недостиг от капитал за да може да съществува по сега действащите регулации. В противен случай би излязло, че мажоритаря иска да пререди миноритарите при при получаване на парични потоци от компанията. За целият период на дълга ще се плащат лихви, които са преди капитала. Но глупав човек като мен си казва че този недостиг от капитал и лихви трябва да се компенсира от печалби преди да започне да достига нещо до миноритарите. После гледам печалбата и се чудя колко години ще им трябва да натрупат реални печалби за да покрият дълга и лихвите. После се опитвам да го дисконтирам във времето към настояща стойност. Хваща ме страх, хващам се за главата и си казвам, че няма смисъл да се занимавам с глупости. Та затова според мен би било по-добре за миноритарите да има реално увеличение на 1 лев в което да не участват. Така ще размият кеша на мажоритаря, но той явно счита, че не е благотворително дружество. Пак казвам, че не разбирам от застрахователи и не давам препоръки за нищо.

Хаха Гледаш, четеш, мислиш и си викаш Евала на Асен

Може и да е намерил някой нов 'стратегически инвеститор' Гледай KJK от 8 милиона евро инвестирани през 2014 си ги правят 6 милиона лева (пакет мина на 40 ст) за няма и две години с потенциал да стигне инвестицията до 6 милиона рубли

Нямам акции и не е препоръка за покупка/продажба на акции!

Коментар

• Изцяло си прав 4Д!
        Още повече - не уточнена цената на този дълг.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
          Хем е така, хем не. В крайна сметка в увеличение което не участваш, ти намалява пропорционално дела в компанията.
          Аз съм глупав човек и не разбирам от застрахователи. Затова избягвам да ги търгувам и разсъждавам лаишки. След като се прави подчинен дълг, то вероятно компанията има точно толкова голям недостиг от капитал за да може да съществува по сега действащите регулации. В противен случай би излязло, че мажоритаря иска да пререди миноритарите при при получаване на парични потоци от компанията. За целият период на дълга ще се плащат лихви, които са преди капитала. Но глупав човек като мен си казва че този недостиг от капитал и лихви трябва да се компенсира от печалби преди да започне да достига нещо до миноритарите. После гледам печалбата и се чудя колко години ще им трябва да натрупат реални печалби за да покрият дълга и лихвите. После се опитвам да го дисконтирам във времето към настояща стойност. Хваща ме страх, хващам се за главата и си казвам, че няма смисъл да се занимавам с глупости. Та затова според мен би било по-добре за миноритарите да има реално увеличение на 1 лев в което да не участват. Така ще размият кеша на мажоритаря, но той явно счита, че не е благотворително дружество. Пак казвам, че не разбирам от застрахователи и не давам препоръки за нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            За какво разводняване може да говорим, когато пазарната цена е значително под номинала? За миноритарите увеличение на 1 лев в което да не участват е много по-добър сценарий.
            Хем е така, хем не. В крайна сметка в увеличение което не участваш, ти намалява пропорционално дела в компанията.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
              Погледни от положителната страна, няма разводняване на капитала чрез увеличение
              За какво разводняване може да говорим, когато пазарната цена е значително под номинала? За миноритарите увеличение на 1 лев в което да не участват е много по-добър сценарий.

Коментар

• Първоначално изпратено от педро леон Разгледай мнение
                Велики схеми. Май догодина дивидента ще отиде само към мажо

Евроинс България получава подчинен срочен дълг в размер на 3.7 милиона лева от ЕИГ и втори такъв в размер на 4 милиона лева от външен за групата инвеститор, с което общата сума на емитирания подчинен срочен дълг възлиза на 7.7 милиона лева. И двата финансови инструмента имат всичките характеристики на капитал, съгласно формулировките на Solvency II.
                Погледни от положителната страна, няма разводняване на капитала чрез увеличение

Коментар

• Велики схеми. Май догодина дивидента ще отиде само към мажо

Евроинс България получава подчинен срочен дълг в размер на 3.7 милиона лева от ЕИГ и втори такъв в размер на 4 милиона лева от външен за групата инвеститор, с което общата сума на емитирания подчинен срочен дълг възлиза на 7.7 милиона лева. И двата финансови инструмента имат всичките характеристики на капитал, съгласно формулировките на Solvency II.

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
                    Имат известни трудности, но мисля, че тук добрите новини те първа предстоят.Времето ще покаже. Нямам препоръки. Имам акции.
                    Според мен след като успеят да навлязат по-сериозно в Гърция, ситуацията ще се подобри значително, тъй като там е перспективен пазар!

Коментар

• Имат известни трудности, но мисля, че тук добрите новини те първа предстоят.Времето ще покаже. Нямам препоръки. Имам акции.

Коментар

• http://insuranceworld.gr/34918/featu...po-ti-euroins/

Η ΤτΕ απέρριψε την πλήρη απόκτηση της Credit Agricole Life από τη Euroins

Лош ден за българските инвеститори. Гръцкият регулатор е отрязал Евроинс в намерението му да купи Креди Агрикол лайф. А пък украинският им е забранил да купят ХДИ Украйна. Румънският пък миналата година постави Евроинс Румъния под особен надзор. Чакаме и стрестестове в България... (статията е на гръцки, но се чете през google translate)

За съжаление и аз купих наскоро малко акции тук, но дано изплуват Това обеснява и разпродажбите..
                        Last edited by Kiro; 23.06.2016, 21:34.

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...n-klon-219493/

Браво. Все по - добре. Ако помислят и за дивидент.
                          Last edited by realista; 23.06.2016, 20:36.

Коментар

• евринса ще раздават ли стотинчици тази година!???

Коментар

• Евроинс България отчита спад на премийния си приход през първите пет месеца с над 18%, а само за м. май спадът е с над 65%, което е в резултат на осчетоводените през м. май 2015 г. 11,6 милиона евро от активно презастраховане. Ако елиминираме описания еднократен ефект от презастраховането, то директният бизнес на Евроинс България е нараснал с над 30% през м. май и с приблизително 35% за първите пет месеца на 2016 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                Пичове,

големият проблем тука е мажоритарят. Знаете, че съм фен ...или по-скоро бивш фен. Нищо от модерната корпоративна култура не се случва в това котило покрай Еврохолда. Едни офшорки, едни схеми, едни преливания от пусто в празно...приказки за светло бъдеще.... и накрая даже хима на тимаджиите дето кви били лоши и тн има 10 пъти по-сериозно отношение към акционерите (визирам дивидента)

Качеството на портфейла (резерва) никога няма да го разберем, но само може да се досещаме какво е имайки предвид определени сделки с определени дружества.

като цяло не съм оптимист и за мен единственото нещо може да бъде ако дружеството се продаде в пакет с останалите от групата за ЕИГ, но имайки предвид чутовните успехи на румънското инс и това как 'западняците' се спасяват от нашия измислен пазар с измислени застрахователи и регулатор... кой ще даде 2-3 лв за акция на инса честно казано идея си нямам.

поздрави и успех на колегите с акции

имам, но не съм ги гледал от повече от година ако не и две.
                                Мда, прав си! Въпроса е от тук насетне може ли да става още по-зле или може да има приятни изненади... А също и какви вероятности за двата сценария са включени в сегашната пазарна цена... Правим си ние някакви предположения и залози а каква е истината само времето ще покаже!

Коментар

Working...
                                X