IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    нека мине увеличението и ще си говорим.
    сега е бетон 1.30 - 1.40
    Имаше "бетони" и доста по-високо... Освен това, от 3 години все си говорим и ти все си чакаш нещо... Ту отчети, ту събрания, ту покупки, ту продажби, ту увеличения, ту синергии... ала-бала... Има да си чакаш още до второ пришествие!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• нека мине увеличението и ще си говорим.
      сега е бетон 1.30 - 1.40
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
        Това е единствената позиция, от 17 в портфела ми, която затварям на 17% загуба.
        ...
        Да му е честито на старкомеца, аз приключих с неговите хартии
        Е, Сенабълбуков? Кой излезе прав накрая?
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Мдаа, прав си!
          По-добре късно, отколкото още по-късно

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            пичове,

важен е обем и хоризонт. Я ми кажете сега ако тръгна да правя пакет примерно от стара планина холд и търся 2% от капитала. - на колко ще ми се върже.

освен тайминга е важен и времевия хоризонт и обема...

поздрави
            Берта, тука тайминга става мноооого дълъг, благодарение на врътките на мажо. Понеже не търся 2% от капитала, затварям на загуба и отивам там, където има потенциал за ръст. Това е единствената позиция, от 17 в портфела ми, която затварям на 17% загуба. Добре, че беше врътката с ландсбанката, та поне избих добре от Еврохолда, ама смятам да сложа кръст и там. Да му е честито на старкомеца, аз приключих с неговите хартии

Коментар

• пичове,

важен е обем и хоризонт. Я ми кажете сега ако тръгна да правя пакет примерно от стара планина холд и търся 2% от капитала. - на колко ще ми се върже.

освен тайминга е важен и времевия хоризонт и обема...

поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнение
                Ти си сърфист, караш по вълната. Моите цели са по-дългосрочни и мога да почакам. Все пак ти пожелавам успех, въпреки че стратегията ти е различна.
                На всички целите са еднакви....ама не можеш да си признаеш грешката....по гръб не падаш, ама успех в чакането....

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                  Инсайдъре, хвала на такъви българи като теб, разбиращи , но я кажи каква доходност реализира докато почти всички ликвидни компании поскъпнаха с двъцифрени и трицифрени проценти за последните месеци?
                  За твоето поведение си има и термин дори - benign neglect. Виждаш някои позитивни неща, но в крайна сметка важен е резултатът. Аз бих си купил и на 2.50 акции, но просто положението тук не ми харесва. Сега щеше да ми е тъпо ако имах акции, щото ме задължават да налея още пари в губеща позиция или да ми се разводни делът... с това увеличение...
                  Ти си сърфист, караш по вълната. Моите цели са по-дългосрочни и мога да почакам. Все пак ти пожелавам успех, въпреки че стратегията ти е различна.
                  МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Виждам, че и препоръки даваш. Там е работата, че ако си отворил отчета щеше да видиш, че тази загуба от около 2 млн. лв. е резултат на ръст в резервите през Q4 от 7 млн. лв. заради промяна в наредба 27 на КФН. Който разбира от застраховане ще разбере, останалите няма нужда.
                    Инсайдъре, хвала на такъви българи като теб, разбиращи , но я кажи каква доходност реализира докато почти всички ликвидни компании поскъпнаха с двъцифрени и трицифрени проценти за последните месеци?
                    За твоето поведение си има и термин дори - benign neglect. Виждаш някои позитивни неща, но в крайна сметка важен е резултатът. Аз бих си купил и на 2.50 акции, но просто положението тук не ми харесва. Сега щеше да ми е тъпо ако имах акции, щото ме задължават да налея още пари в губеща позиция или да ми се разводни делът... с това увеличение...
                    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

Много преди това някой, е да кажем "подозирал"

Коментар

• понеже това е една от малкото позиции в които мечките се чустват в свои води поздравче
                        http://www.youtube.com/watch?v=astISOttCQ0

Коментар

• Колега ОК,
                          не можеш да слагаш всички под един знаменател. В изброените от теб има както и по пързалката така и качени в лифта към върха.

При едно увеличение каквото и да си говорим става дума за пари и дял. Защо мажоритарите да не използват златната възможност подаредна от некадърни портфолио мениджъри и да не увеличат капитала по номинал и близко до номинал.

Или трябва да чакат да стане примерно инса на 10 кинта, че да увеличават.

Мажоритарите трябва масово да целуват ръка на 'специалистите' от ПФ и ДФ, които купуваха като луди (нали парите са чужди) по ИПО-та, а сега се мръщят на цени три-четири пъти по ниски.

поздрави
                          Last edited by bertram; 02.02.2011, 18:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                            Естествено, че не всеки е изненадан. Те си го казаха още при решението за нова емисия на Еврохолд, че с парите ще вдигат капиталите на застрахователите си. А защо го правят точно в този момент - ами свършват парите, трябва да се опита да се вземе. То да бяха само те. Ами то наредилите се досега са: Енемона, ИХЛБЛ, Асенова крепост, Инвестора, Интеркапитал АДСИЦ, а най-вероятно и забравям някой. Доста интересна пролет ни чака.
                            Много преди това някой, е да кажем "подозирал"
                            МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Естествено, че не всеки е изненадан. Те си го казаха още при решението за нова емисия на Еврохолд, че с парите ще вдигат капиталите на застрахователите си. А защо го правят точно в този момент - ами свършват парите, трябва да се опита да се вземе. То да бяха само те. Ами то наредилите се досега са: Енемона, ИХЛБЛ, Асенова крепост, Инвестора, Интеркапитал АДСИЦ, а най-вероятно и забравям някой. Доста интересна пролет ни чака.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vinetu Разгледай мнение
                                Много се кефя на Евроинс като на компания, която удържа позиции в кризата! Имам доста акции и продължавам да вярвам в "светлото бъдеще", но това увеличение ми дойде като студен душ! Най-малкото при текущото положително развитие на пазара ние сме обречени поне 6 месеца да се въртим около 1,40! Искам да видя повече информация, защо им са парите и какво ще е становището на мажоритарния собственик! Аз така или иначе ще си запиша правата...., ама вътрешно ме е яд много....., не е сега момента!
                                А ти защо мислиш, че цената се въртеше на тия смешни нива от толкова време? Аз предполагам, че не всеки е изненадан от това решение за увеличение на капитала

Коментар

Working...
                                X