Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Евроинс (5IC / EURINS)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСамо така си ги мислиш ти тези работиЗа съжаление на пазарната реалност не и пука за млада или стара фирма и си ги оценява по съвсем еднакъв начин. Това че някой иска да му се оценяват акциите по най-благоприятния начин ще има значение само ако той самия ги купува тези акции, ако ги продава обаче нещата не стоят ама никак така. И не бъди сигурен че ще има много кандидати за покупка на 10ст. Все пак нещо като винаги си има причина да пада.
За ихлбл виж надолу какво съм казал, за останалото нямам идея изобщо за какво говориш.
успехтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениелеле
тука як купон станал.
Равновесие..нещо си се напрегнал. Ако инса отиде на 10 стотинкиняма да има акции за всички мераклии...споко. Честно да си кажа не мога да разбера начина по който си решил, че се оценява застраховател.
Бях писал на ОК казвам ти и на теб - не може да сравняваш резерва на застрахователи със сто години история и сравнително млади фирми. За младите фирми се гледа много повече пазарен дял, проникване на пазара по сегменти, брокерска мрежа, управление и качество на човешките ресурси.
Ако някой голям дойде да купи застраховател в БГ той няма да го купува, че имал качествен резерв (примерно любимите ви ИХЛБЛ и НЕОХИМ + турски асцидове), а основно заради изградената мрежа, пазарен дял и човешки ресурс.
та такива ми ти работи
поздравиЗа съжаление на пазарната реалност не и пука за млада или стара фирма и си ги оценява по съвсем еднакъв начин. Това че някой иска да му се оценяват акциите по най-благоприятния начин ще има значение само ако той самия ги купува тези акции, ако ги продава обаче нещата не стоят ама никак така. И не бъди сигурен че ще има много кандидати за покупка на 10ст. Все пак нещо като винаги си има причина да пада.
За ихлбл виж надолу какво съм казал, за останалото нямам идея изобщо за какво говориш.
Коментар
-
леле
тука як купон станал.
Равновесие..нещо си се напрегнал. Ако инса отиде на 10 стотинкиняма да има акции за всички мераклии...споко. Честно да си кажа не мога да разбера начина по който си решил, че се оценява застраховател.
Бях писал на ОК казвам ти и на теб - не може да сравняваш резерва на застрахователи със сто години история и сравнително млади фирми. За младите фирми се гледа много повече пазарен дял, проникване на пазара по сегменти, брокерска мрежа, управление и качество на човешките ресурси.
Ако някой голям дойде да купи застраховател в БГ той няма да го купува, че имал качествен резерв (примерно любимите ви ИХЛБЛ и НЕОХИМ + турски асцидове), а основно заради изградената мрежа, пазарен дял и човешки ресурс.
та такива ми ти работи
поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от baiH Разгледай мнениеГовориш от името на всички инвеститори по всичките земни кълбета?
Сигурно си нещо като бог. Оставям те да си плуваш...
А ако стане инса 5ст. звънни-ще почерпя, да си ги взема аз 10-те %, пък после-малиии къв кеф-директор на водопад-с рибки.
Фори поздрави сърдечни. Приятен събеседник си.
пп
никога не препоръчвам инвестиционни решения. само мислене.
лека и доходна.10% от 1,3 милиона са си 130 бона, което не е чак толкова лесно да бъдат пожертвани, ако на хоризонта се вижда алтернатива тези 10% да струват и една голяма 0
Що не вземеш 10% от холдинг пътища например сега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеОценката на застраховател през P/S бе актуално през 2005-2007. От тогава никой не ги оценява така. След избухването на финансовата криза само едно отношение вървеше - както при застрахователи така и банки p/tangible book value което всъщност съм използвал и при евроинс, като се има в предвид ограниченията от огромната липса на адекватна информация за активите му, разбира се.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение..........- т.е. за никой инвестиция от 1 милион в момента в това дружество не си заслужава ползите от тези 10%
Сигурно си нещо като бог. Оставям те да си плуваш...
А ако стане инса 5ст. звънни-ще почерпя, да си ги взема аз 10-те %, пък после-малиии къв кеф-директор на водопад-с рибки.
Фори поздрави сърдечни. Приятен събеседник си.
пп
никога не препоръчвам инвестиционни решения. само мислене.
лека и доходна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеОценката на застраховател през P/S бе актуално през 2005-2007. От тогава никой не ги оценява така. След избухването на финансовата криза само едно отношение вървеше - както при застрахователи така и банки p/tangible book value което всъщност съм използвал и при евроинс, като се има в предвид ограниченията от огромната липса на адекватна информация за активите му, разбира се.
Синергон и топливо пък никой не ги оценява през p/bv просто защото там всичко с някаква стойност бива източвано от мажоритаря. то всъщност тези дружества никой никак не ги оценява.There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеТова че за такива пари е дал такава власт означава, че парите действително много са му трябвали и не е имал откъде другаде да ги вземе!
Коментар
-
Първоначално изпратено от baiH Разгледай мнениемисли - дали за една панелна боксониера мажо ще даде такава власт на съдружник? А?Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от baiH Разгледай мнениеАко са ти безсмислени-имаш сериозни пропуски в подготовката. Сигурен съм, че и резултатите ти на пазара са такива.
Като се има, изподнадпредвид че 5% могат да...., а пък 10 % могат да.... мисли - дали за една панелна боксониера мажо ще даде такава власт на съдружник? А?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВъпросите ти са абсолютно безсмислени. За това не ти отговорям.
Като се има, изподнадпредвид че 5% могат да...., а пък 10 % могат да.... мисли - дали за една панелна боксониера мажо ще даде такава власт на съдружник? А?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеИнтерсно когото някой има желание да оплюе една акция как може да си наглася оценъчните методи. Значи Синергон и Топливо не върви да ги оценяваме по Р/В защото ще лъсне че са безумно евтини, но Евроинса може щото ще изкараме че струва 5 стинки
Яко логика, но за форума на БГ мама
Тук все пак би трябвало да се навъртат хора разбиращи от оценяване на компании (акции) и да са подочули поне от някъде че застрахователи се оценяват и сравнавят предимно по P/S. Но това само ако искаме да сме обективни
*и за протокола, нямам акции тук, просто ми е интересна дискусията
Синергон и топливо пък никой не ги оценява през p/bv просто защото там всичко с някаква стойност бива източвано от мажоритаря. то всъщност тези дружества никой никак не ги оценява.
Коментар
-
Интерсно когото някой има желание да оплюе една акция как може да си наглася оценъчните методи. Значи Синергон и Топливо не върви да ги оценяваме по Р/В защото ще лъсне че са безумно евтини, но Евроинса може щото ще изкараме че струва 5 стинки
Яко логика, но за форума на БГ мама
Тук все пак би трябвало да се навъртат хора разбиращи от оценяване на компании (акции) и да са подочули поне от някъде че застрахователи се оценяват и сравнавят предимно по P/S. Но това само ако искаме да сме обективни
*и за протокола, нямам акции тук, просто ми е интересна дискусията
Коментар
-
Първоначално изпратено от baiH Разгледай мнениеВярно ли затова се включваш? Алтруист.
Фори, ти май си продал златцето от дюшека и тихомълком пълниш тука?А?
А равновесников сипе едни аргументи-колкото да разсмива публиката.
Ако иска нещо да каже-да ми отговори на въпроса. Може и ти. Моля!
пп
не е препоръка - пак са въпроси-реторични.
Коментар
Коментар