IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Както 2011 г. и 2012 г. беше изключително добра за ЗД „Евроинс” АД.
    А за акционерите коя ще е добра?

Коментар

• "11. Отнасяне на положителния финансов резултат на дружеството за 2012 г. във фонд „Неразпределена печалба“, съгласно предложение на Надзорния съвет (проекторешение - Общото събрание на акционерите взема решение за отнасяне на положителния финансов резултат на дружеството за 2012 г. във фонд „Неразпределена печалба“, съгласно предложение на Надзорния съвет );" -

защо ли не съм учуден - може да купите още малко Делта кредит или Синтетика с тях!

Берт ако ходиш на 28.06. Прати на всички: "...целувки за тебе, тебе и тебе... ", както пее 100 Кила , ама от мене
      Last edited by tony1975; 28.05.2013, 21:46.

Коментар

• Моята първа покупка тук е от 18.11.2011, преди това имах холдче!
        Компанията се развива супер и увеличава пазарния дял за разлика от много конкуренти. Виждам че се опитват да увеличат дяла на другите застраховки(от началото на годината имат сключен договор с МО) ето и сега има кампания за застраховане на имущество, което мисля е добре!
        НО
        незнам защо вместо да увеличават прозрачността те тръгнаха в друга посока!?! Явно е трудно да се оцелява в тази криза и правят неща които меко казано не се харесват на инвеститорите(като подпиране на дялове на групата и преливане на пари в близки компании) - жалко!
        Преди чат -пат даваха интервюта(е верно обикновенно преди увеличение) или срещи с инвеститорите и разбирахме някакви идеи и планове, а сега?
        Също така мисля че със създаването на ЕИГ скопиха развитието на компанията. сега каквото и да правят пазара им е само в бедната БГ и там ще си остане. Няма да погледнат зад граница, защото там оперират други фирми на групата.

ето защо за сега спирам да купувам Инс и оставям моите 100 акции на страна
        все си мисля че ще дойдат времена когато бачо Асен, кака Милена и Пирончо ще ни търсят, защото КФН няма вечно да разрешава да се точат някои пенсионни фондове
        Средната ми цена е 0,916лв и мисля че дори едно бъдещо увеличение няма да ме ощети.

готов съм да издам пълномощно за моите акции на всеки, който на оса ще настоява за:
        1. ПРОЗРАЧНОСТ
        2. спиране на наливането на пари в наши фирми
        3. дивидент
        4. обратно изкупуване
        Last edited by tony1975; 24.05.2013, 07:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от noker.bg Разгледай мнение
          5 години чакат само най-отчаяните. Професионалистите се омитат много бързо.
          Оооо, ти си отскоро тук, не ги познаваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
            Добрютро Тони

Забелязвам че легендите един по един зе отказват (отчайват).
            Всяко нещо си има граници, а пет години е много, много време дори и за най-големите оптимисти.
            5 години чакат само най-отчаяните. Професионалистите се омитат много бързо.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              факи,

акцията заспа ( компанията не спи, бизнесът върви колкото може в този всеобхватен спек дето е заклещена бг икономиката в него)

няма какво да разтегляме локуми при положение, че няма обороция.

инса съм го сложил в спящите дружества, не знам кога ще се събуди, но ще се чуе..бъди сигурен.

успех
              Дано си прав. Дали ще издържи докато дойде време - не знам.
              Мислил ли си по варианта като позакъсат още, да продадат компанията и да получите търгово на леФ?

Коментар

Добрютро Тони

Всяко нещо си има граници, а пет години е много, много време дори и за най-големите оптимисти.
                факи,

акцията заспа ( компанията не спи, бизнесът върви колкото може в този всеобхватен спек дето е заклещена бг икономиката в него)

няма какво да разтегляме локуми при положение, че няма обороция.

инса съм го сложил в спящите дружества, не знам кога ще се събуди, но ще се чуе..бъди сигурен.

успех
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Добрютро Тони

Коментар

• Гледам мениджмънта е намерил време да даде интервю пред в.Застраховател - сигурно там не задават въпроси за дивидент, увеличение и Делта кредит
                    Кимру с твоите източници на инфо не можеш ли да го изровиш?

Коментар

• И скромният застрахователен избор

Ако банките на борсата вече са пет, при застрахователите, които представляват не по-малко важен икономически сектор, изборът е сведен само до две компании "Булстрад" на австрийската Vienna Insurance Group и "Евроинс" на "Еврохолд България".
                      Последното дружество влиза в "Капитал 50" като холдинг със сравнително диверсифициран портфейл от инвестиции.

И двата застрахователя предлагат общо застраховане, като "Булстрад" е сред лидерите на пазара. През ноември 2012 г. е втори по пазарен дял (12.8%) след "Армеец" (12.9%) по размер на брутния премиен приход, но месец по-рано е първи. Всъщност разликата между първия и втория е сравнително малка, показват данните на Комисията за финансов надзор. "Евроинс" пък по-скоро е в златната среда и заема осма позиция с 5.9% пазарен дял.

И двата публични застрахователя се представят сравнително стабилно през миналата година, като успяват да запазят или леко да повишат приходите и печалбата си, макар това да е се отразява веднага върху пазарните им показатели като оценка и ликвидност. В същото време обаче това е добър знак за борсово представените дружества предвид трудната пазарна среда на все още стагниращ пазар на застраховки "Автокаско", който е сред най-доходоностните за бранша.

Коментар

Новините тук нямат голямо значение. Всъщност и тази тема е добра за лакърдии. Разбира се има и по-добри..

Прички съм сложил в едни ентертейнмънт компании оттатък голямата вода.
                        Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          а не просто обръщам внимание на някои новини, чак по-нервен със моите 100 акции
                          ти няма ли да споделиш къде слагаш паричките си?
                          Новините тук нямат голямо значение. Всъщност и тази тема е добра за лакърдии. Разбира се има и по-добри..

Прички съм сложил в едни ентертейнмънт компании оттатък голямата вода.

Коментар

Тони, все по-нервен ставаш...
                            а не просто обръщам внимание на някои новини, чак по-нервен със моите 100 акции
                            ти няма ли да споделиш къде слагаш паричките си?

Коментар

• Тони, все по-нервен ставаш...

Коментар

• Акционерите с ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп с дивидент от 0.19лв. на акция

история
                                традиции
                                корпоративна политика
                                имидж
                                уважение към всички акционери, ане само към тези със 77% дял!
                                Last edited by tony1975; 04.05.2013, 15:11.

Коментар

Working...
                                X