Все си мислех, че топсезона на Неохим за българския пазар е февруари-април и октомври-ноември. Но щом Никола казва, че е 2-3 месеца общо, значи е така. На него няма как да не вярваме.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
ОК
-
Първоначално изпратено от NikolaНищо не рекламирам. Нали това инвестиционен форум? Всеки обменя мнения.
Е, успех в другите растежни дружества, които ще скачат с по 10-15%.
Ние ще чакаме спада. Нека да боли.
Не е лошо да изрекламираш някое дружество. Какво толкова. Форум е, пишем свободно
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от ShemataПървоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от wolf66Е, само два месеца в годината....а посмали манго....
ти сигурен ли си че е така...???
Просто в България "компетентни" мнения дават хора, които хабер си нямат за какво става въпрос.
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Ан МакГърчПървоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от ОКОх, олекна ми като разбрах, че Никола е продал. Като знам в какво пише, че е инвестирал последната година - ОЦК, ПИБ и други подобни...
(Мерси от горните дружества. Те са основно за ценители. А и мъжете и куроператорчо знаят "защо")
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от ОКОх, олекна ми като разбрах, че Никола е продал. Като знам в какво пише, че е инвестирал последната година - ОЦК, ПИБ и други подобни...
(Мерси от горните дружества. Те са за ценители. А и мъжете и куроператорчо знаят "защо")
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от ОКОх, олекна ми като разбрах, че Никола е продал. Като знам в какво пише, че е инвестирал последната година - ОЦК, ПИБ и други подобни...
Коментар
-
ОК
Ох, олекна ми като разбрах, че Никола е продал. Като знам в какво пише, че е инвестирал последната година - ОЦК, ПИБ и други подобни...
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от wolf66Е, само два месеца в годината....а посмали манго....
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Ан МакГърчПървоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от ОКПреди малко сравнявах показателите на Неохим и ОЦК за шестмесечието и какво излезе:
ОЦК - капитализация - 240 млн
приходи - 84 млн
печалба (заради други приходи за 11 млн) - 1.9 млн
Неохим - капитализация - 220 млн
приходи - 181 млн
печалба - 39 млн
Това е с цялата условност за сезонност, конюнктура (която за ОЦК продължава да се влошава) и т.н.
Аз си продадох Неохимките вече нямам 24% в тези времена не са зле. Успех на инвеститорите тук, акцията има потенциял за 100 лв за съжаление не мога да ги чакам, защото дебна и други неща.
Сега ще можеш да налееш в ОЦК, там е по-евтино.
Между другото не забравяйте, че Неохим фактически работи през първите два-три месеца на годината. Тогава се работи на над 70% заетост на машините, което минимизира разходите. През останалото време производствения процес спира, заради ремонтни дейности. В следствие на това пада печалбата и маржовете през 3Q и 4Q.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от ОКПреди малко сравнявах показателите на Неохим и ОЦК за шестмесечието и какво излезе:
приходи - 84 млн
приходи - 181 млн
печалба - 39 млн
Това е с цялата условност за сезонност, конюнктура (която за ОЦК продължава да се влошава) и т.н.
Аз си продадох Неохимките вече нямам 24% в тези времена не са зле. Успех на инвеститорите тук, акцията има потенциял за 100 лв за съжаление не мога да ги чакам, защото дебна и други неща.
Сега ще можеш да налееш в ОЦК, там е по-евтино.
А може и да чакаш. (Но трябва да помолиш котенцето, да каже, къде е дъното)
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от ОКПреди малко сравнявах показателите на Неохим и ОЦК за шестмесечието и какво излезе:
приходи - 84 млн
приходи - 181 млн
печалба - 39 млн
Коментар
-
ОК
Преди малко сравнявах показателите на Неохим и ОЦК за шестмесечието и какво излезе:
приходи - 84 млн
приходи - 181 млн
печалба - 39 млн
Коментар
Коментар