IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
    какво искаш да кажеш с този линк, че има институционален интерес към сектора ли? къде го търгуваш това дружество?

Коментар

• http://stoxplus.com/News/133731/1/19...g-changes.stox

Коментар

• Първоначално изпратено от Dmirkata Разгледай мнение
        Напълно възможно , ама аз съм заложил на 85-90 лв/бр мах.
        Ако имаш пред вид БТХ- сценария : да наистина ,за да купят контролния пакет на Австро - Арабите им трябват още 30-ина %.
        Но да видим

Успех
        ПП Любопитно ми е , дали някои събратя ще се включат пак преди да мине 70
        Контролния пакет е следваща логична стъпка. Интересна година се задава...... )

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
          Не ти ли харесва?
          КО!? Не!

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
            Ей, що така направихте бе..........
            Не ти ли харесва?

Коментар

• Ей, що така направихте бе..........

Коментар

• 100

Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнение
                Според мен тук цена под 100 лв е подарък
                Напълно възможно , ама аз съм заложил на 85-90 лв/бр мах.
                Ако имаш пред вид БТХ- сценария : да наистина ,за да купят контролния пакет на Австро - Арабите им трябват още 30-ина %.
                Но да видим

Успех
                ПП Любопитно ми е , дали някои събратя ще се включат пак преди да мине 70
                не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                  Ще следя с огромен интерес какво се случва следващите тримесечия, ама с такава увереност да си говорите че нормално прави 30-40млн ЕБИТДА ми се вижда несериозно. Зависят изцяло от газа у нас и съотношението на цените тук и цените из останалия свят. Но при такива нива на ЕБИТДА последните 10 години да кажете прави по 30-40 млн
                  10,389,000
                  8,091,000
                  19,552,000
                  10,685,000
                  11,204,000
                  55,437,000
                  -10,182,000
                  -1,559,000
                  31,112,000
                  1,279,000

Все пак повече от 20млн са имали през две от последните 10 години.
                  Вероятно аз не съм се изразил правилно - нормално е да прави 30-40 млн. EBITDA според мен, когато цената на газа е стабилна, няма тежки и дълги ремонти с непредвидени забавяния на пускането на мощностите, още повече през тази година се очаква намаление на цената на газа. Според мен цената на газта в България не може да ходи повече нагоре и в следващите години неизбежно ще се стесни ножицата спрямо средната пазарна цена в Европа, дали заради южен поток, дали заради други доставки, дали заради местен добив, но това според мен е неизбежно

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                    Ще следя с огромен интерес какво се случва следващите тримесечия, ама с такава увереност да си говорите че нормално прави 30-40млн ЕБИТДА ми се вижда несериозно. Зависят изцяло от газа у нас и съотношението на цените тук и цените из останалия свят. Но при такива нива на ЕБИТДА последните 10 години да кажете прави по 30-40 млн
                    10,389,000
                    8,091,000
                    19,552,000
                    10,685,000
                    11,204,000
                    55,437,000
                    -10,182,000
                    -1,559,000
                    31,112,000
                    1,279,000

Тук определено няма margin of safety вече.

Това вeче е growth play и зависимостта му от бизнес цикъла го прави атракривно.
                    Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                      При 30 млн. EBITDA имаш 6,4 мултипъл, защото EV е 192 милиона, както се смята по принцип само с лихвени задължения, а не с целия пасив, както го смята сребърната лисица.
                      А 6.4 не смятам, че е високо, да не говорим, че ефектът от сътрудничеството с Бореалис на този етап не можем да го изчислим, докато те могат да си направят сметката, какъв ще е и затова да им е интересно да купуват на 65 лева.
                      По принцип се смята или с целия пасив или само с лихвоносните

Важното е като сравняваш да си изчислявал по един и същи начин

Тук основното финансиране пак идва от свързани лица - има едни 23 милиона, които не трябва да се пренебрегват.
                      Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Ще следя с огромен интерес какво се случва следващите тримесечия, ама с такава увереност да си говорите че нормално прави 30-40млн ЕБИТДА ми се вижда несериозно. Зависят изцяло от газа у нас и съотношението на цените тук и цените из останалия свят. Но при такива нива на ЕБИТДА последните 10 години да кажете прави по 30-40 млн
                        10,389,000
                        8,091,000
                        19,552,000
                        10,685,000
                        11,204,000
                        55,437,000
                        -10,182,000
                        -1,559,000
                        31,112,000
                        1,279,000

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
                          на мен ми прили4а на сделка на всяка цена .....multiple е убииствен дори и при 30млн EBITDA и супер добри години .В интерес на истината тази капитализация никога нямаше да е видим без тази сделка .
                          При 30 млн. EBITDA имаш 6,4 мултипъл, защото EV е 192 милиона, както се смята по принцип само с лихвени задължения, а не с целия пасив, както го смята сребърната лисица.
                          А 6.4 не смятам, че е високо, да не говорим, че ефектът от сътрудничеството с Бореалис на този етап не можем да го изчислим, докато те могат да си направят сметката, какъв ще е и затова да им е интересно да купуват на 65 лева.

Коментар

• Тук въпросът е добавената стойност от партньорството колко incremental EBITDA ще докара.
                            Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
                              Ако направят 20 милиона EBITDA, EV/EBITDA е около 12 (Като включвам всички задължения в баланса, не само лихвоносните).

При 30 милиона EBITDA, тогава multiple e 8.
                              на мен ми прили4а на сделка на всяка цена .....multiple е убииствен дори и при 30млн EBITDA и супер добри години .В интерес на истината тази капитализация никога нямаше да е видим без тази сделка .

Коментар

• При EBITDA 40 милиона мултупъла е около 6.
                                Veni, Vidi, Vici

Коментар

Working...
                                X