IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
    Това не е като при другите, които произвеждат само колкото им се поръча. Мощностите щом се пуснат -произвеждат а продукцията се трупа. И да има и да няма огромни поръчки - щом се пуснат трудно се спират. Не мога да си представя двоен ръст в произведеното, че да съответства на двойния ръст който очакваш в цената на хартията. А дори да е двоен, с тези маржини ... едва ли и такава печалба както я очакваш, дори и да ги подобрят
    Бъркаш Падре, инсталацията за амониев нитрат е с производствен капацитет 710 000 тона годишно. Виж натоварването предходните години:

Произв. капацитет ОТЧЕТ 2012 г. ОТЧЕТ 2011 г.
    1 Амоняк полуфабрикат тн. 450 000 / 198 108 / 264 462
    2 Амониев нитрат - ЕС тор " 710 000 / 424 462 / 560 022

п.п. Аз не очаквам двоен ръст на приходите, а значително подобряване на рентабилността
    Last edited by dex; 29.01.2014, 18:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
      Натоварването им зависи от продажбите все пак
      Това не е като при другите, които произвеждат само колкото им се поръча. Мощностите щом се пуснат -произвеждат а продукцията се трупа. И да има и да няма огромни поръчки - щом се пуснат трудно се спират. Не мога да си представя двоен ръст в произведеното, че да съответства на двойния ръст който очакваш в цената на хартията. А дори да е двоен, с тези маржини ... едва ли и такава печалба както я очакваш, дори и да ги подобрят
      Last edited by padre Bonaventura; 29.01.2014, 18:26.

Коментар

Колко значим може да е, като през времето, докато работят мощностите така или иначе не спират и произведното и сега и при бореалис ще е за едно и също време
        Натоварването им зависи от продажбите все пак

Коментар

Мисля, че с Бореалис е съвсем постижимо. Приходите за миналата година са 250 млн., с тяхната подкрепа следва да отбележат значим ръст през 2014, както и да се погрижат за рентабилността
          Колко значим може да е, като през времето, докато работят мощностите така или иначе не спират и произведното и сега и при бореалис ще е за едно и също време

Коментар

Мислиш, че от загуба ще донесат 30 мил печалба !??? Много смело - но смятай по-добре с ev/ebitda., че не знам как се дефинира отрицателно p/e ( както е сегашния случай)
            Мисля, че с Бореалис е съвсем постижимо. Приходите за миналата година са 250 млн., с тяхната подкрепа следва да отбележат значим ръст през 2014, както и да се погрижат за рентабилността

Коментар

При 100 лева, не е 300, малко се изхвърли (има и обратно изкупени). Дори при тази цена Р/Е-то може да е под 10 за 2014
              Мислиш, че от загуба ще донесат 30 мил печалба !??? Много смело - но смятай по-добре с ev/ebitda., че не знам как се дефинира отрицателно p/e ( както е сегашния случай)

Коментар

и искаш да кажеш. че очакваш капитализация от 300 милиона !??
                "Не става само с ядене" както се казваше или с искане. А ако стане това 300 милиона, опитай да си представи къде ще са по-подценените хартии
                Не е препоръка
                При 100 лева, не е 300, малко се изхвърли (има и обратно изкупени). Дори при тази цена Р/Е-то може да е под 10 за 2014

Коментар

За мен потенциалът за тази година е 100% от тези нива
                  и искаш да кажеш. че очакваш капитализация от 300 милиона !??
                  "Не става само с ядене" както се казваше или с искане. А ако стане това 300 милиона, опитай да си представи къде ще са по-потенциалните "хартии" (за това идеше реч)
                  Не е препоръка

Коментар

Сигурен ли си, че добре си следил, какво се случваше тази година. понеже Т.нар. "планов ремонт" май излезе от всякакъв план
                    Добре, че ги махнах навреме с добър профит и съм доволен.
                    При евентуален ръст на пазара, мисля, че от тези нива потенциалът е значително по-малък отколкото при други дружества.
                    Вземам пример от Батя, да се търсят по-ръстови акции а безпотенциалните да се оставят пазара да си се оправя с тях.
                    Не е препоръка
                    За мен потенциалът за тази година е 100% от тези нива

Коментар

Че какво му е на отчета, загуба според очакванията .. изненаданите са само тези, които не са наясно с работата на дружеството (и плановите ремонти).
                      Сигурен ли си, че добре си следил, какво се случваше тази година. понеже Т.нар. "планов ремонт" май излезе от всякакъв план
                      Добре, че ги махнах навреме с добър профит и съм доволен.
                      При евентуален ръст на пазара, мисля, че от тези нива потенциалът е значително по-малък отколкото при други дружества.
                      Вземам пример от Батя, да се търсят по-ръстови акции а безпотенциалните да се оставят пазара да си се оправя с тях.
                      Не е препоръка

Коментар

Аз търгувам бъдещето, ти ако искаш търгувай предните 2 години
                        +1
                        Отчета си е направо положителен ) Тази година да минават на + и Бореалис с мажоритеарен дял да си пожелаем

Не е препоръка
                        Last edited by kokomo; 29.01.2014, 17:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
                          Ако не съм сляп , загубата е за цялата година тъи 4е няма нищо общо с годишните планови ремонти , за миналата година загубата беше 8,8 млн . Ако за теб 14 млн загуба за две години е положително ОК .
                          Аз търгувам бъдещето, ти ако искаш търгувай предните 2 години
                          Last edited by dex; 29.01.2014, 17:09.

Коментар

• И аз избягах с малко, но е добре дошло

Коментар

• Отчетът си е кофти. Тази позиция я изиграх добре, но засега не смятам да купувам отново. Акцията си е вече на абсолютно нормални нива. Дано тази година се справят по-добре.

Коментар

Че какво му е на отчета, загуба според очакванията .. изненаданите са само тези, които не са наясно с работата на дружеството (и плановите ремонти).
                                Ако не съм сляп , загубата е за цялата година тъи 4е няма нищо общо с годишните планови ремонти , за миналата година загубата беше 8,8 млн . Ако за теб 14 млн загуба за две години е положително ОК .

Коментар

Working...
                                X