IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от veteran4 Разгледай мнение

Това е за не повече от 40 дни работа!
    Не са 40 дни.
    Имат разходи за газ 95млн. При цената за ноември и декември това е за около 55 дни.
    Срещу продукция и незавършено от 28,5млн. имат задължения към клиенти от само 11,6млн., което не е добре при падащи цени.
    Поне лихви за кеша няма да плащат скоро. -314 000лв.
    Добър износ от 80 млн., 61млн. вътрешен пазар(част от него пак си е износ - амоняка)
    ----------
    "Ръководството на Неохим АД непрекъснато търси различни възможности за закупуване на природен газ, които включват както директни договаряния с доставчици, така и закупуване чрез лицензираната борса за търговия с природен газ (“Газов Хъб Балкан“ ЕАД) в България."

По днешни цени на Балкан -130лв.* 12.5мегаватчаса за тон амоняк + 150лв емисии , 2.2 тона АН от тон амоняк ... цените при търговците на едро ... "залудо работи, залудо не стой", но наближава активният сезон, динамични са нещата.
    Числата са дискусионни Не са препоръка за покупко-продажби, а опит да се влезе в обувките на продавачите
    ------------
    Относно зеления водород - няма да е скоро. За синтеза на амоняк(40т/ч) са нужни около 6.8 т. Н2 на час, мощността на електролизьорите - над 300 мегавата, а цената - над 600млн. Работните места на момчетата от отделение "Реформинг"/водородна инсталация за конверсия на метан/ не са застрашени, даже и при 50%-ов грант.

Коментар

• Първоначално изпратено от borislavyakimov Разгледай мнение

Да не забравяме и фотоволтаичния парк,за който вероятно ще има финансиране от плана за въстановяване.
      Относно фотоволтаичния парк не съм сигурен че е добра новина за миноротарните акционери. Аз останах с впечатлението че основните акционери/управляващи си правят парк и ще продават енергията на Неохим, тоест ще си гарантират собствените интереси.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        Компания с кеш по сметка от 38лв на акция, без дълг почти никакъв се търгува на 42 лв на акция
        БГ риалити
        Еми който си има, си има.

Гледам, че чак се изненадват колегите от печалбата. Те пък ме изненадват мен. Продажбите са от октомври до декември и прозивдоствените разходи са от октомври до декември. Нямаше никаква причина за отчитането на загуби. Авариите са почти толкова планови, колкото и ремонтите. Докато не тръгнат заводите в региона и докато тече войната в Украйна единствената причина заводът да е на загуба ще бъде кражба и манипулация.

Неохим навършва една година, откакто е категорично най-подценената компания на БФБ.

На имащите - честито. На колегите, които се опитват да досбутат и без това смешната капитализация чрез един форум със 100 читателя, успех

П.П. petyob, не. Макар че в твоя въпрос се съдържа внушение, в неговия дух ще отговоря, че ако не беше натискът на умно-красивите, само тогава трябваше да се безпокоиш, защото тогава нямаше да има изобщо газ в страната
        Last edited by unsworth; 26.01.2023, 16:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
          Тия се оказаха по-далновидни отколкото очаквах. Работят само когато цената на газа ги устройва, почти нямат вземания (най-голямото им е предплатен корпоративен данък за 8 млн.лв), имат амониев нитрат само за 18 млн.лв (тоест нямат торове с висока себестойност), 38 лв на акция кеш, нямат дългове (тоест не ги застрашават потенциални вдигания на лихви) и сега ще произвеждат като падне още цената на газа. Изобщо силен старт на годината. Сега ако решат да развържат кесията за дивиденти ще изкараме добра възвращаемост
          Да не забравяме и фотоволтаичния парк,за който вероятно ще има финансиране от плана за въстановяване.

Коментар

• а възможно ли е повече да не почнат работа, т.е. цената на газа да не ги устройва вече? (заради умно-красивите )

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Да, аз затова съм изненадан, че излизат на печалба. При толкова малко работа, няколко аварийни спирания и пускания, очаквах тримесечието да е на минус.
              Дивидентът е легален доход с най-ниско данъчно облагане и без осигуровки!

Коментар

• Тия се оказаха по-далновидни отколкото очаквах. Работят само когато цената на газа ги устройва, почти нямат вземания (най-голямото им е предплатен корпоративен данък за 8 млн.лв), имат амониев нитрат само за 18 млн.лв (тоест нямат торове с висока себестойност), 38 лв на акция кеш, нямат дългове (тоест не ги застрашават потенциални вдигания на лихви) и сега ще произвеждат като падне още цената на газа. Изобщо силен старт на годината. Сега ако решат да развържат кесията за дивиденти ще изкараме добра възвращаемост

Коментар

• Първоначално изпратено от veteran4 Разгледай мнение

Да, аз затова съм изненадан, че излизат на печалба. При толкова малко работа, няколко аварийни спирания и пускания, очаквах тримесечието да е на минус.

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
                    Положителен отчет - 3.5 млн. печалба правят за тримесечието, което предвид ситуацията мен ме изненада. Нищо общо с кю4 на 2021, когато имаха 35 млн., но аз очаквах да са на загуба. Планини от кеш, ако решат да раздават дивидент... Но перспективите са нещото, което мен продължава да ме притеснява, и поради което не бих се върнал в акцията.

Коментар

• Положителен отчет - 3.5 млн. печалба правят за тримесечието, което предвид ситуацията мен ме изненада. Нищо общо с кю4 на 2021, когато имаха 35 млн., но аз очаквах да са на загуба. Планини от кеш, ако решат да раздават дивидент... Но перспективите са нещото, което мен продължава да ме притеснява, и поради което не бих се върнал в акцията.

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                          Компания с кеш по сметка от 38лв на акция, без дълг почти никакъв се търгува на 42 лв на акция
                          БГ риалити
                          Просто няма смисъл от коментар !!!

Коментар

• Компания с кеш по сметка от 38лв на акция, без дълг почти никакъв се търгува на 42 лв на акция
                            БГ риалити

Коментар

• Първоначално изпратено от borislavyakimov Разгледай мнение
                              Може,но за да стане това,Капитан Катамаран трябва да спре да да тегли скъпия газ от Чирен,а да купува от межд.борси.
                              Мда, Чирен държеше цената ниска преди година, сега е обратно. Ако имахме държавници, а не политици (да завършат навреме връзката с Гърция, а не транзита за Сърбия) Чирен днес щеше да е с друга цена, но това е минало. Александруполис може да помогне да имаме по-нормални цени.
                              В момента цената на Балкан е доста над иберийците, откъдето румънците(швейцарският им собственик) доставят торове
                              https://www.mibgas.es/en/market-resu...arent=9&this=9

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Колко удобно, серия от форсмажори
                                когато им стане изгодна цената на газта, изведнъж всичко ще се оправи
                                Акционерите едва ли имат против да се максимизира икономическия им интерес в тази динамична ситуация

Коментар

Working...
                                X