IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Борис ти май си доста нов.
    В 99.9999% от случаите добрите банки и фондове имат по-добра идея кое предприятие колко струва. На тях това им е работата
    На тях също така им са известни счетоводните трикове които прилгат мажоритарните сибственици по света от преди 100 години и ги имат впредвид, да не говорим че те ги измислят, това им е част от работата. Но знаят и контрамерки, това също им е част от работата.
    Затова и работят с 10-ки милиарди.
    Много важно е че и самия Неохим има грандиозна инвестиционна програма т.е. те сащо си верват.

Коментар

• не е ли твърде наивно да мислиш че инвеститорите знаят по-добре от мажоритара колко реално струват акциите на завода му!?

Коментар

• Елементарно, мажоритаря има ОГРАНИЧЕН брой акции, а Капман, Бетакорп и Биохим (денс активен тук ) НЕОГРАНИЧЕНИ ПАРИ. А зад тях огромни чужди фондове които виждат нещата в преспектива ( явно добра според тях), а насочват и вятъра .

Коментар

• Първоначално изпратено от One1
          Някой заблуден се опитва да пикае срещу Капман и Бетакорп, а те явно са решили да купят целия завод на тази цена.
          и тоя заблуден е Загора Финанскорп. А да видим кой кого ще упикае
          Кой, дали поддържащите губещата си позиция или свързания с мажоритара посредник ще извади по-мощна струя

Коментар

• Цената на газта в Румъния пада с 2.5% от нова година.

Коментар

• на коя цена?
              не е препоръка!!!

Коментар

• ...странен оптимизъм лъха от последните няколко мнения по тази позиция....а знаете ли колко е средната цена на газа в Румъния , като имате впредвид , че 2/3 от газта си е румънска и само 1/3 е внос от Газпром?

Коментар

• Някой заблуден се опитва да пикае срещу Капман и Бетакорп, а те явно са решили да купят целия завод на тази цена.

Коментар

• Abritus
                    Пуснато на: 22:59:47 ч. | 18.12.2006 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

"Една от най-големите инвестиционна банки в света - холандската ABN Amro, предлага дериватен финансов инструмент, базиран на българския борсовия индекс SOFIX. Продуктът се нарича SOFIX open end Certificate и е тип дериват, чрез който може да се инвестира в движението на индекса.

Банката мотивира създаването на продукта в доброто икономическо развитие на България, което съответно рефлектира и върху фондовия пазар, като SOFIX представя 12-те най-важни дружества според представянето на продукта на интернет страницата на банката. Това са компаниите "Слънчев бряг", "Албена", "Благоевград БТ", "Булгартабак холдинг", "Златни пясъци", "Петрол", "Софарма", "Централна кооперативна банка", "Биовет", "НЕОХИМ", "Оргахим" и ЗПАД ДЗИ."

При търсене на този продукт ще се наложи банката да закупува още от тези компании.....................

Коментар

• Едно чудесно развитие за Неохим ! Гарантирано ниска газ още 5 години !
                      Просто супер !
                      Не знам за други в ЕС с гарантирани най-ниски суровини за период от 5 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от the mag
                        Киф Газпром така или иначе ще си плаща транзита- дали в газ или валута. Сумите от транзитните такси отиват в Б.Газ, така че да, това е фактор за намаляване на крайната цена. Мен по скоро ме интересува как увеличението на транзита е заложено в договора- като твърд ангажимент или пожелателно.
                        Далеч не е същото, приятел. Иначе защо въобще да променят договорът, като така или иначе "Газпром" плаща
                        Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• От в. "Дневник"

Пред БНР в неделя енергийният министър Румен Овчаров каза, че догодина синьото гориво ще поскъпне под 10% и че повишението на цените ще продължи шест години. Меморандумът предвижда 2012 г. цените да достигнат до 95% от пазарните, като в края на периода поскъпванията ще са под 15%, обясни източник, близък до преговорите.

Коментар

• Киф Газпром така или иначе ще си плаща транзита- дали в газ или валута. Сумите от транзитните такси отиват в Б.Газ, така че да, това е фактор за намаляване на крайната цена. Мен по скоро ме интересува как увеличението на транзита е заложено в договора- като твърд ангажимент или пожелателно.

Коментар

• Първоначално изпратено от the mag
                              Освен това транзита ще се увеличи значително което може още да смекчи ефекта.
                              The source said Gazprom will stop bartering for gas it transits through Bulgaria by selling Sofia supplies at a discount far below market prices.
                              Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Ники мерси много за инфото. Най вероятно след като шефа на Газпром си замине от БГ ще станат официално ясни повече параметри. Въпреки неприятното вдигане на цената не мисля че трябва да сме крайно негативни. Щом цената на Булгаргаз се вдигне с 20% има механизми (примерно намаляване на маржа на Б.Газ) цената за индустрията да се вдигне с по- малко от това. Освен това транзита ще се увеличи значително което може още да смекчи ефекта. Няма гаранция че управляващите ще се напънат в тази насока, но ми се струва че девненският клъстър и други големи фирми вкл Химко имат достатъчно силно лоби за да окажат необходимия натиск. А факта че избягнахме сценарии като тези с Грузия, Украйна и Молдова е също положителнен. Можем да си говорим каквото искаме, но в момента едва ли можем просто да се конфронтираме с Газпром без да загубим и то да загубим много. Конкретно за Химко мисля (без да претендирам, че съм голям спец), че новината тук е по-скоро положителна. Негативната новина за неизбежното покачване според мен вече е изконсумирана, аз лично мисля, че можеше да е много по зле.

Коментар

Working...
                                X