За тук съжалявам малко, ама само малко. Все пак сме борса. Не ми изглежда добре работата, както се казва лошо, много лошо
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от sunyПървоначално изпратено от noko6Съни,има неща които не ги пише в отчетите,но работещите и тези около Неохим-а ги виждат и усещат.Вратата може да е един от тях.Лятото ще има ремонти,отчета няма да е добър,има доста инвестиции,а и с това обратно изкупуване се създава очакване на продажби под 40 лв.има и други неща,които ако се случат ще понижат цената,но не ми се споделят за да не се изтълкуват като манипулация.
I o6te ne6to - ne e mnogo pohvalno, 4e predi godina si si kupila pak okolo tezi niva. To i az si kupih predi godina, no ne sum happy. Su6to taka si kupih i mosts predi 16 meseca na okolo 30 leva..... Razlikata e ogromna.
Pak kazvam - ni6to li4no. I men bi me radvalo nivo ot 50 da re4em, no nqma da e skoro. Po blizo sme do 30 i nqkolko leva.
Tova ne e preporuka, a mnenie, i ne e naso4eno kum teb !
Коментар
-
Отговорът тук е много прост и той се крие в "блестящия" им счетоводител. Защото от край време си осчетоводяват обратно изкупените акции не по номинална стойност, а по емисионна, което е направоооо..нямам думи. И по тези им глупави сметки, скоро може да се окаже, че са си изкупили и 100% от акциите
Welcome to БФБ
Коментар
-
В баланса за Q4-06 са вписани 1264 изкупени собствени акции,същото е и за Q1-07,или 47.6% от капитала.
Това е разпределението на капитала за 2006
Евро ферт АД 49.1700 1305148 31/12/2005
KARIFERT INT. OFF 16.0700 426555 31/12/2005
Физически лица 11.1400 295695 31/12/2005
Agrofer Int. 7.6800 203855 31/12/2005
Албена Инвест 6.3800 169348 31/12/2006
Златен лев АД 2.3659 62799 30/09/2006
Държавна собств 1.0600 28136 31/12/2005
---------
93.87%
Къде са тези 47.6%(1264 хил.),ако и това изкупуване мине успешно,ще са изкупени 1343.6(50.6%).
Значи акциите не се изкупуват от NEOH,а от някой от основните акционери.Ама защо в баланса ОК е посочен 1390?(явно с него някои кора си правят сметките)
Коментар
-
Първоначално изпратено от noko6Съни,има неща които не ги пише в отчетите,но работещите и тези около Неохим-а ги виждат и усещат.Вратата може да е един от тях.Лятото ще има ремонти,отчета няма да е добър,има доста инвестиции,а и с това обратно изкупуване се създава очакване на продажби под 40 лв.има и други неща,които ако се случат ще понижат цената,но не ми се споделят за да не се изтълкуват като манипулация.
Коментар
-
Съни,има неща които не ги пише в отчетите,но работещите и тези около Неохим-а ги виждат и усещат.Вратата може да е един от тях.Лятото ще има ремонти,отчета няма да е добър,има доста инвестиции,а и с това обратно изкупуване се създава очакване на продажби под 40 лв.има и други неща,които ако се случат ще понижат цената,но не ми се споделят за да не се изтълкуват като манипулация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gatewayПървоначално изпратено от stz...... az bih kupil no mi e visoka cenata :|
malko sa v 4as tuka, a nyakoi daje teorii razvivat za obratnoto izkupuvane...
ni6to lichno. teoriata e verna, no ne i i na bfb !!!, osobeno puk za neohima.
Коментар
-
Първоначално изпратено от noko6какво ли се цели с това обратно изкупуване?Каъв е смисъла,след като компанията рядко разпределя дивидент и ако ртазпредели,той е малък.Дали не мислят да го разпределят между мениджмънта като премии?!
А и защо в очета за собствения капитал фигурира 13909(без изкупените акции),нали тези акции не са обезсилени и върху тях също се разпределя дивидент и трябва да се използват при коефициентите!?ops:
Samo da vi kaza koga se pravi obratno izkupuave, shtoto qvno nqkoi pazarni principe qvno vse oshte ni se gubqt na BFB - pravi se, kogato akciqta e podcenena ot pazara, sutovetno manadement-a znae, che realnata e po-visoka... Uspeh )))
Коментар
Коментар