IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За тук съжалявам малко, ама само малко. Все пак сме борса. Не ми изглежда добре работата, както се казва лошо, много лошо

Коментар

• Първоначално изпратено от suny
      Първоначално изпратено от noko6
      Съни,има неща които не ги пише в отчетите,но работещите и тези около Неохим-а ги виждат и усещат.Вратата може да е един от тях.Лятото ще има ремонти,отчета няма да е добър,има доста инвестиции,а и с това обратно изкупуване се създава очакване на продажби под 40 лв.има и други неща,които ако се случат ще понижат цената,но не ми се споделят за да не се изтълкуват като манипулация.
      Ами нека има продажби и под 40 - какво по-хубаво от това при тия показатели. Аз си купих много близо до 40 преди около година, ако има пак промоции - ще си купя пак ! А средната ми цена е доста под 40, така че промоциите при този отчет само ще ме радват ... особено на фона на тия скъпи и прескъпи ИПО-та в момента
      Kolejke, ni6to li4no, prosto spodelqm mnenie. Vuprosa ne e mojeneto da se 4etat ot4eti, a da se vijda kakvo pi6e v tqh.

I o6te ne6to - ne e mnogo pohvalno, 4e predi godina si si kupila pak okolo tezi niva. To i az si kupih predi godina, no ne sum happy. Su6to taka si kupih i mosts predi 16 meseca na okolo 30 leva..... Razlikata e ogromna.

Pak kazvam - ni6to li4no. I men bi me radvalo nivo ot 50 da re4em, no nqma da e skoro. Po blizo sme do 30 i nqkolko leva.

Tova ne e preporuka, a mnenie, i ne e naso4eno kum teb !

Коментар

• Ама то верно счетоводителя им на тия е голям тъпан. Ама интересно одитора как не му налял акъл в главата?!

Коментар

• Отговорът тук е много прост и той се крие в "блестящия" им счетоводител. Защото от край време си осчетоводяват обратно изкупените акции не по номинална стойност, а по емисионна, което е направоооо..нямам думи. И по тези им глупави сметки, скоро може да се окаже, че са си изкупили и 100% от акциите

Welcome to БФБ

Коментар

• В баланса за Q4-06 са вписани 1264 изкупени собствени акции,същото е и за Q1-07,или 47.6% от капитала.
            Това е разпределението на капитала за 2006
            Евро ферт АД 49.1700 1305148 31/12/2005
            KARIFERT INT. OFF 16.0700 426555 31/12/2005
            Физически лица 11.1400 295695 31/12/2005
            Agrofer Int. 7.6800 203855 31/12/2005
            Албена Инвест 6.3800 169348 31/12/2006
            Златен лев АД 2.3659 62799 30/09/2006
            Държавна собств 1.0600 28136 31/12/2005
            ---------
            93.87%
            Къде са тези 47.6%(1264 хил.),ако и това изкупуване мине успешно,ще са изкупени 1343.6(50.6%).

Значи акциите не се изкупуват от NEOH,а от някой от основните акционери.Ама защо в баланса ОК е посочен 1390?(явно с него някои кора си правят сметките)

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6
              Съни,има неща които не ги пише в отчетите,но работещите и тези около Неохим-а ги виждат и усещат.Вратата може да е един от тях.Лятото ще има ремонти,отчета няма да е добър,има доста инвестиции,а и с това обратно изкупуване се създава очакване на продажби под 40 лв.има и други неща,които ако се случат ще понижат цената,но не ми се споделят за да не се изтълкуват като манипулация.
              Ами нека има продажби и под 40 - какво по-хубаво от това при тия показатели. Аз си купих много близо до 40 преди около година, ако има пак промоции - ще си купя пак ! А средната ми цена е доста под 40, така че промоциите при този отчет само ще ме радват ... особено на фона на тия скъпи и прескъпи ИПО-та в момента

Коментар

• Oт последния отчет:
                ръст на приходите 19,5%, ръст на печалбата 50,9%
                PB=1,4
                следващите коеф. са сметнати forward при цена 44.3
                PS=0.4
                ROE=24,8%
                ROA=17.9%
                PE=4,6
                PE*PB=6,6
                PEG=0,2 pri 20% growth
                PEG=0,09 pri 50% growth /както е към 31.03.2007/

Коментар

• Съни,има неща които не ги пише в отчетите,но работещите и тези около Неохим-а ги виждат и усещат.Вратата може да е един от тях.Лятото ще има ремонти,отчета няма да е добър,има доста инвестиции,а и с това обратно изкупуване се създава очакване на продажби под 40 лв.има и други неща,които ако се случат ще понижат цената,но не ми се споделят за да не се изтълкуват като манипулация.

Коментар

• Първоначално изпратено от gateway
                    Първоначално изпратено от stz
                    ...... az bih kupil no mi e visoka cenata :|
                    skoro i pod 40 6te ima.

malko sa v 4as tuka, a nyakoi daje teorii razvivat za obratnoto izkupuvane...

ni6to lichno. teoriata e verna, no ne i i na bfb !!!, osobeno puk za neohima.
                    ............. razgledaj poslednia otchet i go analizirai. Tova poslednoto maj ne go moje6 ........

Коментар

• Гледай Биовет - сещай се за Неохим и обратното Да ги махат от Софикс.

Коментар

• Първоначално изпратено от stz
                        ...... az bih kupil no mi e visoka cenata :|
                        skoro i pod 40 6te ima.

malko sa v 4as tuka, a nyakoi daje teorii razvivat za obratnoto izkupuvane...

ni6to lichno. teoriata e verna, no ne i i na bfb !!!, osobeno puk za neohima.

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6
                          какво ли се цели с това обратно изкупуване?Каъв е смисъла,след като компанията рядко разпределя дивидент и ако ртазпредели,той е малък.Дали не мислят да го разпределят между мениджмънта като премии?!
                          А и защо в очета за собствения капитал фигурира 13909(без изкупените акции),нали тези акции не са обезсилени и върху тях също се разпределя дивидент и трябва да се използват при коефициентите!?ops:
                          Mladezi, sorry za latinicata, ama sum na nekiriliziran komputar....
                          Samo da vi kaza koga se pravi obratno izkupuave, shtoto qvno nqkoi pazarni principe qvno vse oshte ni se gubqt na BFB - pravi se, kogato akciqta e podcenena ot pazara, sutovetno manadement-a znae, che realnata e po-visoka... Uspeh )))

Коментар

• rebound,винаги е имало аганца припкащи по поляните и вълци скрити в храстите ,това не е препоръка за вълците.

Коментар

• Абе, няма какво да обсъждаме, вижте и кои продават Даже при една следваща корекция на Софикса, не би ме учудило ако извадят и Неохима и на вкарат наши си дружества

Коментар

• damm v neohima qko se ba4ka taka de sega nie imame onekt tam ) vijdam vseki den za kakvo stava duma ne pestqt pari4ki !!!sega se pravi turbinka koqto da proizvejda tok okolo 12 mega vata s ostata4na para !!ave ima baq dalavera )) az bih kupil no mi e visoka cenata :|

Коментар

Working...
                                X