IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чрез обратно изкупуване не се точи дружество, напротив!!!!!!

Коментар

• Обратното изкупуване на акции се осчетоводява по цената на обратното изкупуване, а не по номинал!!!!

Коментар

• Ама то верно счетоводителя им на тия е голям тъпан. Ама интересно одитора как не му налял акъл в главата?!
        Aз съм счетоводителя на фирмата! Можеш ли да ми кажеш защо мислиш така??? Ако искаш аз мога да ти налея на теб нещо - акъл няма да е ама малко тупаници ще ти се отразят много добре!
        Много се съмнявам ти да си счетоводителят, но ако е така, би ли ми дал отговор на въпроса по-долу, а именно:

Защо осчетоводявате обратно изкупените акции не по номинална, а по емисионна стойност ?
        Аз питах ДВИ-то,каза ми,че така било по МСС(може и така да е,не съм проверявал)но ми отговори по много груб начин(за малко да ме набие,ако не беше по тел.),та може и това да е счетоводителя(може такъв да им е сила на общуване) ops:

Коментар

• Това са над 5% и е влизане от 193 Честито на инвестиралите тука

Коментар

• Влизане ще да е както гледам

Коментар

• Влизане ли, излизане ли не знам, нищо не знам!

Коментар

• Здраво влизане , ще става интересно и тука

Коментар

• нямам като ти казвам просто сам на по яки позициики )тука инвест пенсиите мен не ме засяга,а иначе там имат програма за обновяване на производ и бая се строи!впечатления от 2 месеца бях вътре !!

не е препоръка
                  ся да не ме праснат за вътрешна инфо

Коментар

• Първоначално изпратено от stz
                    .....нямам акции
                    Имаш и още как
                    Life won't wait for you.

Коментар

• пуснахме нова турбина да произвежда ток а тук никои нищо не казва!защо така ?????
                      или не виждате,че тука се мътят много работи !!!!!!под 100 кинта е направо смешно !!!!

не е препоръка!нямам акции

Коментар

• Позитивното в това решение на ОС е че се вдигна цевата за оббратното изкупуване от 30-40 лв на 40-44лв, което показва завишени очаквания за търговията с книжата на дружеството. Освен това цената от 44 лв вече може да се приема като своеобразно максимално възможно дъно по позицията за следващите 180 дни. Ако отчета за 2-рото тримесечие е като този за първото, мисля че ще отидем много нагоре от цените за обратно изкупуване, а ако преди това видим нещо около 44, то ще е добра възможност за покупки.

"На проведено заседание на Съвета на директорите на Неохим АД-Димитровград /NEOH/ от 22.03.2007 год. е прието решение за свикване на ОСА...
                        Вземане на решение за обратно изкупуване от дружеството през 2007 год. на акции от капитала на Неохим АД-Димитровград, и определяне на условията за това. Максимален брой акции, подлежащи на обратно изкупуване - до 3 % от общия брой акции, издадени от дружеството или до 79 630 акции;
                        Срок на извършване на изкупуването (в това число и заплащане на изкупените акции) - до 180 календарни дни, считано от деня, следващ датата на оповестяване по реда на чл.111, ал.6 от ЗППЦК. Обратното изкупуване се извършва при минимална цена - 30 лв. за една акция и максимална цена 40 лв. за една акция;"

и сега:

"...1.3. обратното изкупуване се извършва при минимална цена – 40 /четиридесет/ лв. за една акция и максимална цена 44 /четиридесет и четири/ лв. за една акция;

Мнението е лично и не е препоръка за инвестиционно решение

Коментар

• Ами едни тъпан трябваше да обясни защо така осчетоводяват, но явно е по-уютно да си стои в мишата дупка, отколкото да се аргументира!

А видяхте ли диапазона на обратното изкупуване 40-44 лв.
                          Интересна схемичка за ежегодно източване.
                          а 20-те ст. дивидент са смешен опит да се замажат очите на изтерзаните акционерчета

Коментар

• Неохим изкупува обратно до 3% от капитала

http://www.investor.bg/?id=51556

Интересно, ако пак ги осчетоводят (както имат практика) по емисионна стойност, ще получат отрицателен основен капитал

Коментар

• Първоначално изпратено от padeshev
                              Първоначално изпратено от Батя
                              Ама то верно счетоводителя им на тия е голям тъпан. Ама интересно одитора как не му налял акъл в главата?!
                              Aз съм счетоводителя на фирмата! Можеш ли да ми кажеш защо мислиш така??? Ако искаш аз мога да ти налея на теб нещо - акъл няма да е ама малко тупаници ще ти се отразят много добре!
                              Много се съмнявам ти да си счетоводителят, но ако е така, би ли ми дал отговор на въпроса по-долу, а именно:

Защо осчетоводявате обратно изкупените акции не по номинална, а по емисионна стойност ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                                Ама то верно счетоводителя им на тия е голям тъпан. Ама интересно одитора как не му налял акъл в главата?!

Коментар

Working...
                                X