IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение

Добре е да се внимава със сладките изкушения, защото след седмица ще имаме “нивото на кръвната захар“
    Доктор Маркет да не предпише лимонена диета.
    Ооо, изгонения от фирмата, как е положението!
    Силно се притесняваш за бизнеса, нищо че нямаш акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение
      Тук спекулантите са в ролята на малки заблудени деца, които са подминали входа на сладкарницата.
      Добре е да се внимава със сладките изкушения, защото след седмица ще имаме “нивото на кръвната захар“
      Доктор Маркет да не предпише лимонена диета.

Коментар

• Мълчат нещо спекулантите без акции, които са толкова притеснени за Неохим.

Коментар

• Тук спекулантите са в ролята на малки заблудени деца, които са подминали входа на сладкарницата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

БАКБ на 5 лв. където напълних дисагите
            Р/Е около 2 за стабилен бизнес и приятелско намигване към миноритарните с първи дивидент от много години. Да видим тази година..
            Колко е стабилен? Гледам им рекламите за % депозти.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Няма никакво намерение за ликвидация, затова няма смисъл и да се обсъжда подобна хипотеза. Само глупак би убил златна кокошка.
              2018 и 2019 са двете години със загуби от последните 7, съответно 12 и 19 млн. Земеделска държава сме, продукцията се гълта без напрежение и остатък, проблемът е само в себестойността и по-конкретно в цената на газа.

Аз търся по-подценени, а че има и други - нормално е. Трябва ми по-шокиращ пример от Неох.
              БАКБ на 5 лв. където напълних дисагите
              Р/Е около 2 за стабилен бизнес и приятелско намигване към миноритарните с първи дивидент от много години. Да видим тази година..

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

Бих купил тук, но от това дето си намисал ме притеснява:

1. Тези активи по счетоводна стойност на колко кеш могат да се превърнат?
                2. Докато се случи ликвидацията тези 53млн. може да се стопят.
                Няма никакво намерение за ликвидация, затова няма смисъл и да се обсъжда подобна хипотеза. Само глупак би убил златна кокошка.
                2018 и 2019 са двете години със загуби от последните 7, съответно 12 и 19 млн. Земеделска държава сме, продукцията се гълта без напрежение и остатък, проблемът е само в себестойността и по-конкретно в цената на газа.

Според мен без Шилето, всички други акции на БФБ са подценени в сравнение с ликвидни борси ;-)
                Аз търся по-подценени, а че има и други - нормално е. Трябва ми по-шокиращ пример от Неох.

Коментар

Покажете ми по-подценен публично-търгуван бизнес.
                  Не му пречи да лисне още 50% да речем.
                  На БФБ други неща са важни.

Коментар

Каптализацията тук се търкаля на нивата от първите дни на 2021. Искам да напиша този пост сега, за да мога да го цитирам, като се чуят подвиквания за вътрешна информация, когато пътечката нагоре стане прекалено тясна по стара пролетна традиция

Консолидираният за 2020-а даде печалба 15 млн. лв., в дивидент се раздаде 1 млн. лв.
                    2021 г. има 46 млн. печалба, 13.2 млн. отидоха за дивидент.
                    За 2022 г. има 70 млн. печалба, 13.2 млн. отидоха за дивидент.

В тази пазарна оценка е калкулирано точно нищо. И друг път съм го казвал, че даже и фалит не е калкулиран, защото остатъчната стойност на активите е по-висока от капитализацията. 177 млн. лв. активи по отчет, 53 млн. лева свободен кеш, 67 млн. лв. пазарна капитализация при 25.30 лв. на акция.

Покажете ми по-подценен публично-търгуван бизнес. Ще чакам тук
                    Бих купил тук, но от това дето си написал ме притеснява:

1. Тези активи по счетоводна стойност на колко кеш могат да се превърнат?
                    2. Докато се случи ликвидацията тези 53млн. може да се стопят.
                    Last edited by petyob; 18.01.2024, 18:56.

Коментар

Каптализацията тук се търкаля на нивата от първите дни на 2021. Искам да напиша този пост сега, за да мога да го цитирам, като се чуят подвиквания за вътрешна информация, когато пътечката нагоре стане прекалено тясна по стара пролетна традиция

Консолидираният за 2020-а даде печалба 15 млн. лв., в дивидент се раздаде 1 млн. лв.

В тази пазарна оценка е калкулирано точно нищо. И друг път съм го казвал, че даже и фалит не е калкулиран, защото остатъчната стойност на активите е по-висока от капитализацията. 177 млн. лв. активи по отчет, 53 млн. лева свободен кеш, 67 млн. лв. пазарна капитализация при 25.30 лв. на акция.

Според мен без Шилето, всички други акции на БФБ са подценени в сравнение с ликвидни борси ;-)

Коментар

• Каптализацията тук се търкаля на нивата от първите дни на 2021. Искам да напиша този пост сега, за да мога да го цитирам, като се чуят подвиквания за вътрешна информация, когато пътечката нагоре стане прекалено тясна по стара пролетна традиция

Last edited by unsworth; 18.01.2024, 18:18.

Коментар

• Днес отново някой захлеби с голям залък. Залогът се вдига май, а!

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                            Струва ми се,че наблюдаваме този филм https://www.imdb.com/title/tt0099810/
                            В ролята на подводницата е Неохим.
                            На мен пък ми се струва, че нямаш акции тук.

Коментар

• Струва ми се,че наблюдаваме този филм https://www.imdb.com/title/tt0099810/
                              В ролята на подводницата е Неохим.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

По-скоро някой свали желязната котва от врата си.
                                А пък друг изкупува.

Коментар

Working...
                                X