IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Каква я мислехаме, a то каква стана. )))
    Ама и каква предстои... до края на годината може да си покрие капитализацията само от печалба
    .... не е препоръка
    сума ти пъти казвам да се гледат приходите вместо разходите
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
      Отчет!
      Аз доволен
      Каква я мислехме, a то каква стана. )))
      Ама и каква предстои... до края на годината може да си покрие капитализацията само от печалба
      Дай боже...
      .... не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Стига, че на Полаксчо и Батьовото ще им стане лошо. Нали вчера разпродадоха и последните си бройки на дъното.
        искаш ли ги още на 150?
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Отчет!
          Аз доволен

Коментар

• http://www.x3news.com/download/?id=546295

64 милиона печалба

Коментар

• Писал съм на ДВИ няколко въпроса относно снабдяването с газ и възможностите, които имат. Ще споделя, ако/като отговорят.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                Неохим работи ли? Не виждам новини, че завода е спрял и признавам, че съм много изненадан. Изобщо не съм и допускал, че Русия ще спре газа, а 3 дни след това Неохим още ще работи. Не знам вие как го възприемате, но това за мен е изключително добра новина.
                да да да
                И не само това - ами продължава да работи и прави планове занапред. Развързваме се от зависимости наследени още от соца и какво по-хубаво от това да станем независима икономика свобода свобода свобода а не приземяване приземяване приземяване - тъпия лаф на бай тодор селчото от правец
                Само от новото второ тримесечие което са изработили до днес и е извън текущия отчет който ще дойде, би трябвало да имат поне 12 мил печалба в отчета за второ тримесечие ако вземем за консервативна база последното тримесечие на 2021, т.е. преди войната, а текущия отчет за първо тримесечие го чакаме днес да видим какво ще покаже
                Last edited by precakanoto; 29.04.2022, 08:52.

Коментар

• Неохим работи ли? Не виждам новини, че завода е спрял и признавам, че съм много изненадан. Изобщо не съм и допускал, че Русия ще спре газа, а 3 дни след това Неохим още ще работи. Не знам вие как го възприемате, но това за мен е изключително добра новина.

Коментар

• Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнение
                    Хартията си е типично дивидентна
                    Винаги като са имали печалба, са давали дивидент ... скромен
                    Ако си падате по дивидента вижте МЦХ - без прекъсване откакто са на бфб
                    Тук ще е леко грешка да я оценяме хартията през дивидент... Ама може пък и аз субективно да греша като не оценям като дивидента, - за мен дивидента е жълти стинки спрямо останалото и не го броя в сметката...А пък като мотивация за инвестиране - абсурд (мое мнение де, дано греша) Но пък мисля, че кинтите отрязани за дивидент, биха могли да вкарат много повече повече профит и капиталова печалба сега, когато е момента да се прави урожай с наличния кеш

Коментар

• Как ще се справят заводите със спирането на газа (capital.bg)

Общото годишно потребление на газ в България е 3.2 млрд. куб.м (за 2021 г.), като само капацитетът на газовата връзка с Гърция (очаква се да заработи през юли) е напълно достатъчен да осигури такова количество.

Другите големи консуматори са стъкларските и химическите заводи, които могат да ползват алтернативни горива като амоняк или да свият временно производството. Това обаче зависи до голяма степен от модела им на работа. Девненският "Агрополихим" например значително ограничи използването на газ, след като си изгради терминал за амоняк и на практика изключи първата стъпка при производството на азотни торове. Наскоро изпълнителният директор и съсобственик на компанията Филип Ромбаут коментира на форум на "Капитал", че в момента заводът ползва едва около 10% от предишното си количество синьо гориво и лесно може напълно да се откаже от него. Компанията заменя и доставчиците си на амоняк, тъй като около 50% от нуждите досега са се покривали с внос от Русия.

Другият торов завод в страната - димитровградският "Неохим", обаче разчита изцяло на собствено производство на амоняк от природен газ. От компанията не бяха открити за коментар какви заместващи варианти разработват. В интервю за БТА наскоро изпълнителният директор Стефан Димитров посочи, че решението на правителството да не подновява договора с "Газпром" от следващата година заради войната в Украйна създава притеснения за сигурността на доставките, въпреки че страната може да има и други източници като азербайджански газ или LNG.

Коментар

• Хартията си е типично дивидентна
                        Винаги като са имали печалба, са давали дивидент ... скромен

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Това всички го разбраха, обаче всички разбраха, че нямаш то*ки да застанеш зад думите си

3,4 или 5 лв дивидент ме устройва идеално, а и по - смели прогнози също, но не забравяйте разочарованието миналата година по това време. На първо време нека излезе отчета за да видим дали ще се изпълнят очакванията.
                          Не помня да са давали голям дивидент тук, но акцията остава атрактивна и без дивидент. За мен не е типично дивидентна хартия и следователно дивидентът не е определящ търсене-предлагането.
                          Пък и несигурни времена ми изглежда странно да се лишат от ресурс за сметка на дивидента

Без препоръка както обикновено )

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Стига, че на Полаксчо и Батьовото ще им стане лошо. Нали вчера разпродадоха и последните си бройки на дъното.
                            Това всички го разбраха, обаче всички разбраха, че нямаш то*ки да застанеш зад думите си

3,4 или 5 лв дивидент ме устройва идеално, а и по - смели прогнози също, но не забравяйте разочарованието миналата година по това време. На първо време нека излезе отчета за да видим дали ще се изпълнят очакванията.

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

Между 3-4 лева мисля, че ще дадат.... макс 5 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнение

Очакван дивидент между 1.50 и 7.50.
                                Мажо обикновенно разпределя около 4 до 20% от печалбата
                                Между 3-4 лева мисля, че ще дадат.... макс 5 лв.

Коментар

Working...
                                X