IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

съмнявам се, че ще се запази, Русия и Беларус ще произвеждат много по-евтини торове от останалите и те ще навлизат на пазарите и ще увеличават пазарния си дял ... това е само прогноза Може да има в един момент - купени скъпи суровини и евтина продукция на загуба
    Боже, колко мъка има на тоя свят!

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Инта, моят скептицизъм към Нео си е все такъв и той е от ОСА 2021, на което присъствах.
      Иначе, както неведнъж съм заявявал, радвам се и не злорадствам към успехи на колеги.
      Не мога да не се съглася и че 60 млн за Q1 т.г си е феноменално.
      Дано и дивидента, който беше 0.4 лв мин год тази е поне х 10. Така ще е по честно..
      А дали съм печеливш- не ме мисли:). В пъти съм над теб..
      Здраве и успехи!

Дааа, задълбахме,- а ставаше въпрос само за тук и сега(включваше последни 4-5 месеца)!
      Извини ме за което!

Коментар

съмнявам се, че ще се запази, Русия и Беларус ще произвеждат много по-евтини торове от останалите и те ще навлизат на пазарите и ще увеличават пазарния си дял ... това е само прогноза Може да има в един момент - купени скъпи суровини и евтина продукция на загуба
        Кога? Защото в момента нито те, нито китайците искат да изнасят. Колкото повече Русия се изолира, толкова повече пари печатат компании като Неохим

https://economictimes.indiatimes.com...w/91115376.cms

Then there’s fertilizer. Modern fertilizer production is energy-intensive, and before the war, Russia was the world’s largest exporter; but Russia has now suspended those exports. Yet, it isn’t just Russia. As a new analysis by Chad Bown and Yilin Wang of the Peterson Institute for International Economics points out, China — another major fertilizer producer — cut off much of its exports last year, again in an apparent attempt to keep domestic prices down. And, as they point out, such export bans are if anything a bigger issue than the tit-for-tat tariff hikes of the U.S.-China trade war.
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Сега ще изкупим на безценица артиите на спекулантчетата, купили оня ден и търсещи моментна печалба и после цената в космоса.
          Last edited by Три без коз; 29.04.2022, 11:46.

Коментар

Боже, колко мъка има на тоя свят!

Коментар

• Първоначално изпратено от TRAPPER Разгледай мнение

Тази година спокойно може да дадат дивидент 2 пъти при тази печалба.
              Абе дивиднет от 2-3 лева за кво ти е??? Дивидент по-малко от маржа купува-продава е за Груйчовци, както е модерно да се казва !!!
              Вчера беше 45 днес е 56 лв !!! Дивидент Може за догодина
              Сега да купуват газ и да го преобръщат мощно в евраци

Коментар

• Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнение
                Ако пазарът на готовата продукция се запази такъв, дори и при 30% по скъп газ могат да изкарват по минимум 20 млн. през активните тримесечия. Отделно февруари емисиите бяха на косъм от 100 евро, сега се постабилизираха на около 80.

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение

Дивидентът тук изобщо няма нужда да се споменава
                  Не е накакъв смотан адсиц все пак а дружестов работещо, мащина за кеш и не с някакви мижави %ти като адсиците със затихващи функции
                  Тази година спокойно може да дадат дивидент 2 пъти при тази печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Инта, моят скептицизъм към Нео си е все такъв и той е от ОСА 2021, на което присъствах.
                    Иначе, както неведнъж съм заявявал, радвам се и не злорадствам към успехи на колеги.
                    Дано и дивидента, който беше 0.4 лв мин год тази е поне х 10. Така ще е по честно..
                    А дали съм печеливш- не ме мисли. В пъти съм над теб..
                    Здраве и успехи!
                    Дивидентът тук изобщо няма нужда да се споменава
                    Не е накакъв смотан адсиц все пак, а дружесто работещо - машина за кеш и не с някакви мижави %ти като при адсиците със затихващи функции
                    Last edited by Балониада; 29.04.2022, 11:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Ооо даа, това го казвах и показвах с примери на абс преди месеци,- но той съвсем скоро отново се прояви с недоверие и скептицизъм към компанията и предстоящите и резултати!
                      За това е и пазара ,- да ни показва кой крив, кой печеливш
                      А дали съм печеливш- не ме мисли. В пъти съм над теб..
                      Здраве и успехи!

Коментар

• брутален отчет ... печатница

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
                          Колеги, мислите ли че могат да направят 100+ милиона годишна печалба?
                          Тук въпросът е не “дали” а “кога” … с тези темпове може би още през Q3, а може и по-рано. Показателите са здраво нагоре. Поздрави на инвеститорите!

Не е препоръка за покупка или продажба!

Коментар

• Ако пазарът на готовата продукция се запази такъв, дори и при 30% по скъп газ могат да изкарват по минимум 20 млн. през активните тримесечия. Отделно февруари емисиите бяха на косъм от 100 евро, сега се постабилизираха на около 80.

Коментар

печалбата е голяма, но това по-скоро е еднократен ефект - вдигането на цените и суровините са били по-евтини. Затова няма и голямо увеличение на кеша. В бъдеще, ако суровините не са по-евтини и не дай си боже да има спад на готовата продукция, например евтин внос - тогава ще има счетоводни загуби
                              44 милиона предплатени аванси към доставчици имат! С тях реално кеша е 122 милиона!!!

Коментар

• Най-големите песимисти са събрани тук.

Коментар

Working...
                                X