IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
    Човек, уверен в своята правота, от себе си не вижда по-далеч.

Имам ордери от двете страни - акцията е супер.
    То, щото имаш от двете страни, затова ги дрънкаш такива.
    Не съм видял една цифра да напишеш, а уж много ги разбираш нещата. Да си беше купил и ти, като Полаксчо, поне пет акции, а не да си в ролята на гладната кокошка.
    Last edited by Три без коз; 23.05.2022, 17:04.

Коментар

Човек, уверен в своята правота, от себе си не вижда по-далеч.
      Конструктивна критика приемам винаги.В конкретния случая обаче,тя не е такава

Коментар

• Човек, уверен в своята правота, от себе си не вижда по-далеч.

Имам ордери от двете страни - акцията е супер.

Коментар

Дивидентът в АТЕРА не е труден за прогнозиране, ако видиш в края на януари с колко нарастват разходите към ОД спрямо предната година - имат сравнително твърд компонент, свързан с рента и цена на придобиване, променливата е 10% печалба от продажби.
          Като не е труден ,защо не дойде там и да го сметнеш ? Ами все пост фактум приказвате,като Батя и другите риби с УЖ средна цена, 100лв под текущата.
          Инта и други стари уж вълци сметаха,сметаха и до 0.30 макс го изкарваха.Явно ,че трябваше теб да викнем да го сметнеш

Коментар

2 пъти по-висока печалба за тази година, разпределяш над 5 пъти по-висок дивидент, при запазване %-а на "раздаване".

За да вкараме малко конкретика, имаш ли някакви предположения кога, при какви цени на нефт и TTF газ, азерският газ ще бъде по-скъп ?
            А ясно,нямаш акции тук, а си в паника от предстоящото клане в Агро балона
            Иначе математиката не ти е силна страна ,да знаеш.Написал съм сметките много елементарно,даже разбираемо за ученик от 1 клас,но явно не може да смяташ.

А за газа ТТФ ,мисля ,че единствен тук давам регулярни прогнози и то забележи верни.Само няколко страници назад може да провериш.

И говорейки за конкретика ,може ли линк с твоите такива и после ще коментираме

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

На мен пък не ми харесва аритметиката ти,защото няма нищо вярно в нея !
              Пропуснал си ,къде от незнание ,къде умишлено,че Неон вече има 64млн неразпределена печалба +още поне 10-15 за април ,или общо около 80 млн
              Оттам надолу цялото ти уравнение е сгрешено.Все пак съм поласкан,че си търсил из мненията ми в другите теми и ги цитираш.
              Не, не съм търсил, а попаднах на безспорните истини, с които си ни просветил, в темата за Агрия.
              След това видях тук, че при 2 пъти по-висока печалба за тази година, разпределяш над 5 пъти по-висок дивидент, при запазване %-а на "раздаване".
              Вероятно с явната грешка тестваш настроението на форума. Другата възможност е запалянковщина

За да вкараме малко конкретика, имаш ли някакви предположения кога, при какви цени на нефт и TTF газ, азерският газ ще бъде по-скъп ?

Дивидентът в АТЕРА не е труден за прогнозиране, ако видиш в края на януари с колко нарастват разходите към ОД спрямо предната година - имат сравнително твърд компонент, свързан с рента и цена на придобиване, променливата е 10% печалба от продажби.
              Last edited by 1984; 23.05.2022, 15:03.

Коментар

Харесва ми аритметиката ти, но, за съжаление, не е вярна.
                На мен пък не ми харесва аритметиката ти,защото няма нищо вярно в нея !
                Пропуснал си ,къде от незнание ,къде умишлено,че Неон вече има 64млн неразпределена печалба +още поне 10-15 за април ,или общо около 80 млн
                Оттам надолу цялото ти уравнение е сгрешено.Все пак съм поласкан,че си търсил из мненията ми в другите теми и ги цитираш.

Едит:И между другото,и в темата за Атерата масовите прогнози бяха за 0.20 ст дивидент,най-смелите за 0.30 , моята бе за 0.60 (или 15% ) . Може да провериш колко излезе - 0.527 .Надявам се и тук да "объркам" по същия начин ...
                Last edited by petrg5s; 23.05.2022, 14:48.

Коментар

• Държавата може да субсидира торовете и да ги даде срещу фючърсен договор, предлага Огнян Боюклиев

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Войната продължава ли Неон ще е печатница за пари.Торовете ще са скъпи,а цената на газа ще е като в момента или по-евтина.

За 2021 ще бъдат гласувани за дивидент ~28% от печалбата (13 от 47млн)

За мен печалбата за 2022 няма как да е само 120млн ,тя войната сега започна и се очаква да продължи още доста месеци,ако не и години....но нека кажем хипотетично ,че печалбата ще е само 100 млн

В такъв случай,и ако предположим,че % раздадени ще е близък, се получава около 28лв дивидент/акция .Но пак казвам,за мен печалбата ще е доста повече.Вече колко ще раздадат може само да гадаем....
                    Харесва ми аритметиката ти, но, за съжаление, не е вярна.

Яра се отчита с много добри дивиденти два пъти годишно, К+S е с отлични множители, а и не ползва газ за суровина, но ...
                    И двете, а и доста други торови компании, имат пряка корелация с цената на пшеница и др. зърна (графиките им за 20год.назад)
                    Затова, ако вярваш на това, писано в една друга тема:
                    "Инфлацията ще я свалят .И вече почнаха процеса.А с нея ще бутнат и всичко друго.Пшеница,петрол,газ,Агро балони и т.н. Нито ще е за първи ,нито за последен път" ..............

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
                      Работата тук отива към много добро Q2, после ремонта през Q3 и ако нещата продължат и към отлично Q4 може да видим на 120 милиона печалба за 2022г. Естествено и ще очакваме и рекорден дивидент догодина - минимум 10 лв., а защо не 15 или 20 лв.
                      Войната продължава ли Неон ще е печатница за пари.Торовете ще са скъпи,а цената на газа ще е като в момента или по-евтина.

За 2021 ще бъдат гласувани за дивидент ~28% от печалбата (13 от 47млн)

За мен печалбата за 2022 няма как да е само 120млн ,тя войната сега започна и се очаква да продължи още доста месеци,ако не и години....но нека кажем хипотетично ,че печалбата ще е само 100 млн

В такъв случай,и ако предположим,че % раздадени ще е близък, се получава около 28лв дивидент/акция .Но пак казвам,за мен печалбата ще е доста повече.Вече колко ще раздадат може само да гадаем....
                      Last edited by petrg5s; 22.05.2022, 15:03.

Коментар

• Работата тук отива към много добро Q2, после ремонта през Q3 и ако нещата продължат и към отлично Q4 може да видим на 120 милиона печалба за 2022г. Естествено и ще очакваме и рекорден дивидент догодина - минимум 10 лв., а защо не 15 или 20 лв.

Коментар

• Вицепремиерът на Русия Виктория Абрамченко проведе заседание на правителствената комисия за агропромишления комплекс и устойчиво развитие на селските райони, като отбеляза важни точки по отношение на минералните торове, селскостопанските машини и етикетирането на млечните продукти. По време на срещата членовете на комисията обсъдиха изпълнението на правителствени решения, насочени към ограничаване на поскъпването на минералните торове. […]

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение

На крива ракета, космосът й пречи.
                            Предприятието е изключително амортизирано, подобни инциденти могат да се очакват.
                            https://www.europarl.europa.eu/news/...riiata-km-ptia

Коментар

• Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
                              Най-добре да се отпуши беларуския износ и от задника на Лукашенко да се снабдяваме с калиеви торове - там си похапват доста картофи, а те са богати на калий ... задействан клапан в инсталация за производство на азотна киселина заради спад в напрежението. Измерванията не са отчели превишени стойности на азотни оксиди във въздуха. Не просто малшанс а саботажите на Сандов със спирането на Тец-Димитровград влияят фатално на мрежата https://nova.bg/news/view/2022/05/20...д-видео/ Прокуратурата отново спи: https://pik.bg/напрежението-расте-те...ws1103498.html В едни други времена щеше да е закопчан-окован за 10 години за индустриален саботаж
                              На крива ракета, космосът й пречи.
                              Предприятието е изключително амортизирано, подобни инциденти могат да се очакват.

Коментар

• Най-добре да се отпуши беларуския износ и от задника на Лукашенко да се снабдяваме с калиеви торове - там си похапват доста картофи, а те са богати на калий ... задействан клапан в инсталация за производство на азотна киселина заради спад в напрежението. Измерванията не са отчели превишени стойности на азотни оксиди във въздуха. Не просто малшанс а саботажите на Сандов със спирането на Тец-Димитровград влияят фатално на мрежата https://nova.bg/news/view/2022/05/20...д-видео/ Прокуратурата отново спи: https://pik.bg/напрежението-расте-те...ws1103498.html В едни други времена щеше да е закопчан-окован за 10 години за индустриален саботаж
                                Last edited by Кисимов; 20.05.2022, 17:39.

Коментар

Working...
                                X