IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
    Пшеницата се качва! Дано имаме в склада?
    В склада има складиран рибар с елха.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

А това дали е Вярно все още ?
      "Общата обработваема площ на Агрия Груп Холдинг АД е 150 000 дка., като 80 000 дка от тях са собствени земи. Компанията развива дейността си в Североизточна България."
      Последно доста земя продадоха. После дали са купували, нямам престава. За съжаление виждаме тези неща с няколко месеца закъснение. Само казах, че на ОСА се каза, че се преговаря с евентуални партньори за пристанището, които да инвестират и затова не са предвидени инвестиции от холдинга за него...
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Екселски таблици.....

Коментар

• Затова и зададох въпроса;- много цифри се променят в сайта им, но тази си стои като щампа-
          "Агрия-80х.дка/обр-ва 150х.дка"
          Last edited by inta53; 08.02.2025, 17:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

Земята, която обработват(контролират) е много повече, колко точно собствена ЗЗ имат незнам
            Знам за няколко землища, в които имам собствени земеделски земи, че работят съвместно с местни земеделски производители. Постоянно въртят едни масиви и правят струват не пускат други да обработват. Това конкуренция е непознато нещо ;-)
            Това лято, като бях в България ми споделиха слух:
            В землището където имам наследствени ЗЗ и има само 1 арендатор, с най ниски ренти в целия североизток, имало стара договорка групата около Агрия да не влиза срещу даване на зърно.

Коментар

• От както съм акционер -6-7г. стои тази информация на сайта за 80 000дка земя(затова казвам, че има информационно затъмнение). В отчетите всяка година има покупки на ЗЗ, така че би трябвало да е повече вече. Даже за миналата изглежда, че имаме нетно покупки повече от продажби ... ама кой да знае ...

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

"Общата обработваема площ на Агрия Груп Холдинг АД е 150 000 дка., като 80 000 дка от тях са собствени земи. Компанията развива дейността си в Североизточна България."
                Земята, която обработват(контролират) е много повече, колко точно собствена ЗЗ имат незнам
                Знам за няколко землища, в които имам собствени земеделски земи, че работят съвместно с местни земеделски производители. Постоянно въртят едни масиви и правят струват не пускат други да обработват. Това конкуренция е непознато нещо ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Второто е вярно. Първото не е

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Според сайта им, на практика са се отказали от пристанището изцяло. Или поне планираните инвестиции там за следващите години са 0 лева...
                    Второто е вярно. Първото не е
                    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Също си мисля тази година казаха, че ще стартират реални инвестициите в пристанището,които също ще са през увеличение на капитала
                      Според сайта им, на практика са се отказали от пристанището изцяло. Или поне планираните инвестиции там за следващите години са 0 лева...

Коментар

• Пшеницата се качва! Дано имаме в склада?
                        Last edited by petyob; 06.02.2025, 21:03.

Коментар

ако се замислите, ще успеете да си отговорите - Подсказки - търгуват със земи, имат много земя, имат складове за стоки, халета за техника, техниката постепенно става електрическа ...
                          Само плоските им складове са около 15-20 дка ;-)

Коментар

• ако се замислите, ще успеете да си отговорите - Подсказки - търгуват със земи, имат много земя, имат складове за стоки, халета за техника, техниката постепенно става електрическа ...

Коментар

• Смехория!

и каква е добавената стойност в изпълнение на стратегията на холдинга, ако смея да попитам?!

Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
                              Относно: Друга информация за търговската дейност
                              31-01-2025 14:59:07
                              ВЪТРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ по чл.7 от Регламент №596/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 16 април 2014 г. и в обхвата на примерния списък на факти и обстоятелства, подлежащи на разкриване съгласно Приложение №4 към чл.12, ал.1, т.1 от Наредба №2 на КФН На 29 януари 2025 година, Агрия Груп Холдинг АД, в качеството на едноличен собственик на капитала на „Бора Енерджи“ЕООД е приело решение дъщерното дружество „Бора Енерджи“ЕООД да придобие собствеността върху 20 000 броя обикновени поименни налични акции с право на глас с номинална стойност 1 (един) лев всяка от капитала на „Енерджи Солар Технолоджис”АД с ЕИК 206589858, развиващо дейност в областта на производството на енергия от възобновяеми източници, посредством оползотворяване на слънчева енергия чрез инвестиции в соларни паркове. Инвестициите в енергийни проекти от възобновяеми източници са в обхвата на направленията от дейността на Агрия Груп Холдинг АД, като част от бизнес модела на холдинга. Придобиването на правото на собственост върху акциите се извършва по предвидения в законодателството и Устава на „Енерджи Солар Технолоджис”АД ред чрез джиро на временните удостоверения, обективиращи акциите и вписване в книгата на акционерите в срок до в 31.03.2025 г. Характерът на подобни инвестиции е в изпълнение на инвестиционната стратегия на компанията за активно участие в сектор енергетика и по-специално в направление ВЕИ (възобновяеми енергийни източници). Инвестициите са в унисон с глобалните тенденции за енергийна трансформация, ориентирани са към политиката на корпоративна социална отговорност и утвърждават ангажимента на холдинга към екологична и енергийна устойчивост. За Агрия Груп Холдинг АД:.......................... Емил Райков – изп.директор

Коментар

Предполагам, че консолидираната печалба ще е над 25 млн., може и до 30 да стигне. Нали?
                                Очаквам около 24-25 мил ;-)
                                Имаше на склад към 30.09 над 60 мил слънчоглед и 20 мил сурово олио ;-)

Коментар

Working...
                                X