Първоначално изпратено от petyob
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
А това дали е Вярно все още ?
"Общата обработваема площ на Агрия Груп Холдинг АД е 150 000 дка., като 80 000 дка от тях са собствени земи. Компанията развива дейността си в Североизточна България."Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
Земята, която обработват(контролират) е много повече, колко точно собствена ЗЗ имат незнам
Знам за няколко землища, в които имам собствени земеделски земи, че работят съвместно с местни земеделски производители. Постоянно въртят едни масиви и правят струват не пускат други да обработват. Това конкуренция е непознато нещо ;-)
В землището където имам наследствени ЗЗ и има само 1 арендатор, с най ниски ренти в целия североизток, имало стара договорка групата около Агрия да не влиза срещу даване на зърно.
Коментар
-
От както съм акционер -6-7г. стои тази информация на сайта за 80 000дка земя(затова казвам, че има информационно затъмнение). В отчетите всяка година има покупки на ЗЗ, така че би трябвало да е повече вече. Даже за миналата изглежда, че имаме нетно покупки повече от продажби ... ама кой да знае ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
"Общата обработваема площ на Агрия Груп Холдинг АД е 150 000 дка., като 80 000 дка от тях са собствени земи. Компанията развива дейността си в Североизточна България."
Знам за няколко землища, в които имам собствени земеделски земи, че работят съвместно с местни земеделски производители. Постоянно въртят едни масиви и правят струват не пускат други да обработват. Това конкуренция е непознато нещо ;-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Второто е вярно. Първото не е
"Общата обработваема площ на Агрия Груп Холдинг АД е 150 000 дка., като 80 000 дка от тях са собствени земи. Компанията развива дейността си в Североизточна България."
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Според сайта им, на практика са се отказали от пристанището изцяло. Или поне планираните инвестиции там за следващите години са 0 лева...Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Също си мисля тази година казаха, че ще стартират реални инвестициите в пристанището,които също ще са през увеличение на капитала
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеако се замислите, ще успеете да си отговорите - Подсказки - търгуват със земи, имат много земя, имат складове за стоки, халета за техника, техниката постепенно става електрическа ...
Коментар
-
Смехория!
и каква е добавената стойност в изпълнение на стратегията на холдинга, ако смея да попитам?!
Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
Относно: Друга информация за търговската дейност31-01-2025 14:59:07
ВЪТРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ по чл.7 от Регламент №596/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 16 април 2014 г. и в обхвата на примерния списък на факти и обстоятелства, подлежащи на разкриване съгласно Приложение №4 към чл.12, ал.1, т.1 от Наредба №2 на КФН На 29 януари 2025 година, Агрия Груп Холдинг АД, в качеството на едноличен собственик на капитала на „Бора Енерджи“ЕООД е приело решение дъщерното дружество „Бора Енерджи“ЕООД да придобие собствеността върху 20 000 броя обикновени поименни налични акции с право на глас с номинална стойност 1 (един) лев всяка от капитала на „Енерджи Солар Технолоджис”АД с ЕИК 206589858, развиващо дейност в областта на производството на енергия от възобновяеми източници, посредством оползотворяване на слънчева енергия чрез инвестиции в соларни паркове. Инвестициите в енергийни проекти от възобновяеми източници са в обхвата на направленията от дейността на Агрия Груп Холдинг АД, като част от бизнес модела на холдинга. Придобиването на правото на собственост върху акциите се извършва по предвидения в законодателството и Устава на „Енерджи Солар Технолоджис”АД ред чрез джиро на временните удостоверения, обективиращи акциите и вписване в книгата на акционерите в срок до в 31.03.2025 г. Характерът на подобни инвестиции е в изпълнение на инвестиционната стратегия на компанията за активно участие в сектор енергетика и по-специално в направление ВЕИ (възобновяеми енергийни източници). Инвестициите са в унисон с глобалните тенденции за енергийна трансформация, ориентирани са към политиката на корпоративна социална отговорност и утвърждават ангажимента на холдинга към екологична и енергийна устойчивост. За Агрия Груп Холдинг АД:.......................... Емил Райков – изп.директор
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеПредполагам, че консолидираната печалба ще е над 25 млн., може и до 30 да стигне. Нали?
Имаше на склад към 30.09 над 60 мил слънчоглед и 20 мил сурово олио ;-)
Коментар
Коментар