IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Комисионните им за акции от САЩ са 5лв на сделка това добре. Реших да ги пробвам като купя 4 акции на Realty Income Corporation и ми разцепиха поръчката на 3 отделни сделки за които си ме чакнаха по 5лв за всяка сделка общо 15лв. При Елана дори и да ми разцепят сделката пак плащах 6$ комисионна ами ако бях купил 100 акции можех да се набутам и 500лв комисионна нито има от къде да проверя как ще мине сделката нито има вариант да я огранича. За сега ще ползвам Елана които и те доста скубят в комисионни $6 докато техния партиньор Saxo намали комисионните за САЩ на само $1 но поне Елана смятат данъците и са в България за разлика от Interactive Brokers.

Коментар

• Дори в Топлофикация, мога да плащам с карта. В ПИБ не мога!!! Толкова за тази банка!

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

И да протестираме не зная дали ще ни вземат насериозно,на запад търгуват дори части от акция макар че това едва ли става за сметка на отсрещната страна по сделката.Но е факт че такива дразнители са ме отказвали от търговия понякога за седмици наред.Хубаво беше се оформила идея за асоциация на дребните инвеститори преди известно време,която можеше да ни защити интересите ама за съжаление и тя пропадна в канала.
        на запад имат някаква законова рамака и там за голяма част от нещата се следи доста стриктно, особено в часта пазарни манипулации, в много случай самият брокер ще те спре, като усети какво се случва и там липсата на ликвидност няма да ти е оправдание, даже в неликвиден инструмент много бързо ще светнеш
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

И да протестираме не зная дали ще ни вземат насериозно,на запад търгуват дори части от акция макар че това едва ли става за сметка на отсрещната страна по сделката.Но е факт че такива дразнители са ме отказвали от търговия понякога за седмици наред.Хубаво беше се оформила идея за асоциация на дребните инвеститори преди известно време,която можеше да ни защити интересите ама за съжаление и тя пропадна в канала.
          Проблемът е ликвидността на Пазара или по скоро на липсата на такъв. Иначе трудно би могло да се ограничи ... аз имам няколко емисии в портфейла остнали с по няколко акции, които са останали понеже ордърите на са изпълнили цялото желано количество. И така си стоят, не ми пречат, но в един момент ще трябва да ги разкарам. Другият вариант е, ако пак ми станат интересни да допълня до някакво по гололямо число.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
            Тези сделки с по една,две,три акции трябва да престане !
            Интереса на посредниците заради комисионите е ясен, но това е абсолютно безобразие !
            Вижте какво става пак днес от сутринта до преди малко :
            FIB / 5F4 ПИБ 4.100 1
            FIB / 5F4 ПИБ 4.160 1
            FIB / 5F4 ПИБ 4.140 2
            Last edited by спекуланта; 07.02.2025, 14:28.

Коментар

• Тези сделки с по една,две,три акции трябва да престанат !
              Интереса на посредниците заради комисионите е ясен, но това е абсолютно безобразие !
              Вижте какво става пак днес от сутринта до преди малко :
              FIB / 5F4 ПИБ 4.100 1
              FIB / 5F4 ПИБ 4.160 1
              FIB / 5F4 ПИБ 4.140 2
              Last edited by Zdravko74; 07.02.2025, 14:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Регламент (ЕС) № 596/2014 и ДЕЛЕГИРАН РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/522

Освен КФН и БФБ има грижата да следи за разните мушенгии и може да санкционира. ИП също трябва да сигнализират
                Здравей !

Регламентите и насоките на ЕС са хубаво нещо ,но ако не са претворени в закони и наредби в България си остават пожелателни,въпреки ,че КФН се кълнат ,че работят по тях.
                Разбира се не говоря за конкретния случай .

Понякога даже и при посочване на определено нарушение на закони и правила - то се подминава в зависимост за КОЙ става дума..

А колкото до конкретните малки сделки при ФИБ: много интересно - вижда се едната страна в сведението на ЦД, а другата вероятно е колегата ,който се оплака.във форума,
                Last edited by vale1; 07.02.2025, 14:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Еми точно защото не съм първолак, знам че КФН може да го изгърби яко. Днес защо не прави сделки, а?
                  Аз съм имал такъв случай, на цъкач насреща и след третата сделка казах на моя брокер, че ще пиша сигнал до КФН за манипулация.. те звъннаха на неговия брокер да му кажат и онзи се кротна набързо. Юристите им бяха потвърдили, че КФН напълно основателно може да приеме тези сделки за манипулация.. разходите по тях са твърде големи и ги правят икономически нелогични!
                  Батя, нима твърдиш, че всички сделки на борсата следва да са икономически логични?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Еми точно защото не съм първолак, знам че КФН може да го изгърби яко. Днес защо не прави сделки, а?
                    Аз съм имал такъв случай, на цъкач насреща и след третата сделка казах на моя брокер, че ще пиша сигнал до КФН за манипулация.. те звъннаха на неговия брокер да му кажат и онзи се кротна набързо. Юристите им бяха потвърдили, че КФН напълно основателно може да приеме тези сделки за манипулация.. разходите по тях са твърде големи и ги правят икономически нелогични!
                    Радвам се ,че си успял да се оправиш с обаждане по телефона.

Но не всеки може така ,а опита ми с КФН не е много положителен при подаване на сигнали.
                    0т 10-на сигнала подадени извън търгови и принудителни.изкупувания само при 2 от тях има ефект - единия път при грубо погазване на ЗДСИЦ първо беше наложено поредупреждение ,а в последствие след нов сигнал беше наложена и глоба. При втория случаи при нарушаване наредбите на КФН -наказанието на дружеството беше .че го свалиха от публичния регистър и им изписаха веждите .

Ето на днешния откриващ аукцион имаше 7-8 оферти (повечето от които станаха и сделки) за по 2-3 акции с дружества и то от индексите .
                    Всичко се наглася според желанията на някои - едни гонят брой сделки ,а други капитализация .
                    А със сделки с по 2 акции пазарната капитализация на Топливо АД вече няколко пъти се променя с почти 50 %.!!!

За съжаление на БФБ е така и после се чудим защо няма инвеститори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

А, де де, щото ми беше свързана със сметката на ПФБК, оказа се излишна. В ПФБК , мога да си оперирам и с друга сметка. Поне 10 пъти ползвах паркинга на ПИБ, като техен клиент, докато бях при брокерите в ПФБК.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Защо не си закриваш сметки, които не ползваш? Всички банки начисляват такси без значение дали ползваш сметката или не.
                        А, де де, щото ми беше свързана със сметката на ПФБК, оказа се излишна. В ПФБК , мога да си оперирам и с друга сметка.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

само се чудя защо продължаваш да ни занимаваш с мизерията...
                          чети си договорите преди да подписваш - има смисъл.

от ред и половина става ясно, че 7.50 на месец за сметка ти е много и че нямаш 90кинта кеш в джоба, а ти се свиди да изтеглиш от банкомата пред банката 90лв от другата банка... мъка
                          А, как ти се струва банка през 21-век, да не приема картови плащания? Или за теб е нормално, портфейла да пращи от хартия и да викаш, АЗ СЪМ БУЛГАР, БУЛГАР...

Коментар

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение
                            Таргета са хората, клиенти на банката, които биха разцъкали някоя и друга акция за спорта и от любопитство. С малки суми и просто, защото го виждат като опция в приложението. Като се има предвид и традиционната мнителност на българина към инвестиции, особено през чуждестранни брокери, си мисля, че това би имало доста положителен финансов резултат.
                            И това трябва да радва?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

само се чудя защо продължаваш да ни занимаваш с мизерията...
                              чети си договорите преди да подписваш - има смисъл.

от ред и половина става ясно, че 7.50 на месец за сметка ти е много и че нямаш 90кинта кеш в джоба, а ти се свиди да изтеглиш от банкомата пред банката 90лв от другата банка... мъка
                              Не е 7,50, някъде към 3,80 е, от лятото на 23-та година ми е сметката.
                              Шефът на Хайнекен е пътувал с трамвай, ама как да го знаеш, като всичко ти е дарено...
                              Last edited by Bailor; 06.02.2025, 21:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Регламент (ЕС) № 596/2014 и ДЕЛЕГИРАН РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/522

Освен КФН и БФБ има грижата да следи за разните мушенгии и може да санкционира. ИП също трябва да сигнализират
                                Абе то при нас институции да искаш, пък накрая едни 60 млн. изтеглени на каса и никой нищо не разбра !

п.п. Цитираните суми не са от тази банка де !

Коментар

Working...
                                X