IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Отчетът ми харесва

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

не знам дали осъзнавате, че вече 15 години банките са в тотален рахат, а от 10 са в изключителна ситуация, каквата е веднъж в живота! И на фона на всичкото това, въпросната "банка", дето нито е първа, нито е инвестиционна, продължава да праска по 200-300 милиона обезки на година и да не дава дивидент! Ми даже буля славовица вече дава дивидент, останаха само трибуквието и тези, дето не дават - как да ти кажа, колко пък да е оптимистична ситуацията, особено когато този невероятен рахат посвърши, щото нали не се очаква, че вечно ще е все така?
      ​​​​​​
      Гуце, тука играта е друга. Сеа, въпросът е дали ще я напомпат като резултати, за да може да се оправдае високата цена, която искат. Отделно, там със сигурност има хора, които са против евентуална сделка, защото после нема кой да ги вземе някъде.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

не знам дали осъзнавате, че вече 15 години банките са в тотален рахат, а от 10 са в изключителна ситуация, каквата е веднъж в живота! И на фона на всичкото това, въпросната "банка", дето нито е първа, нито е инвестиционна, продължава да праска по 200-300 милиона обезки на година и да не дава дивидент! Ми даже буля славовица вече дава дивидент, останаха само трибуквието и тези, дето не дават - как да ти кажа, колко пък да е оптимистична ситуацията, особено когато този невероятен рахат посвърши, щото нали не се очаква, че вечно ще е все така?
        Не съм тук заради дивидента. Вече се удвои инвестицията ми - основния пакет държа, откакто държа и основния пакет в БРЕФ. И двете ги чаках дълго да потеглят, но след като влакът тръгна, има много път нагоре според мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

Същественото от отчета според мен, освен че всички основни показатели вървят нагоре:

"Към 31 декември 2024 г. брутната сума на просрочените вземания от клиенти, измерени като
          експозиции с просрочие над 90 дни, е 482,238 хил. лв. (31 декември 2023: 628,420 хил. лв.).
          С цел съпоставимост спрямо официалната дефиниция на съотношението измерващо
          необслужваните кредити и аванси (NPL ratio) на Европейския банков орган, Банката оповестява
          брутната балансова стойност на надзорната категория Кредити и аванси към 31 декември 2024 г.
          в размер на 10,995,149 хил. лв. (31 декември 2023 г.: 9,796,957 хил. лв.)."
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
            Брутално тримесечие Въпреки допълнителни отписвания/обезценки за 63 мил. лева в Q4, нетната печалба за годината надминава 124 мил. лева, при под 79 мил. към 30 септември...

За годината отписвания/обезценки са общо 264 мил. лева.
            Същественото от отчета според мен, освен че всички основни показатели вървят нагоре:

"Към 31 декември 2024 г. брутната сума на просрочените вземания от клиенти, измерени като
            експозиции с просрочие над 90 дни, е 482,238 хил. лв. (31 декември 2023: 628,420 хил. лв.).
            С цел съпоставимост спрямо официалната дефиниция на съотношението измерващо
            необслужваните кредити и аванси (NPL ratio) на Европейския банков орган, Банката оповестява
            брутната балансова стойност на надзорната категория Кредити и аванси към 31 декември 2024 г.
            в размер на 10,995,149 хил. лв. (31 декември 2023 г.: 9,796,957 хил. лв.)."

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Много добре осъзнават. Те са там, за да обслужват интересите на мажоритарните акционери. Просто са лицемери. За това им плащат.
              И лицемерите говорят глупости, като това, че е много доволен, че акциите са скочили след слухове за смяна на собствеността:-)

Коментар

• Брутално тримесечие Въпреки допълнителни отписвания/обезценки за 63 мил. лева в Q4, нетната печалба за годината надминава 124 мил. лева, при под 79 мил. към 30 септември...

За годината отписвания/обезценки са общо 264 мил. лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
                  Попадна ми някъде изказване на Н. Бакалов, че бил щастлив, моля ви се, че акциите на банката били най -ликвидни в премиум сегмента на борсата. Тоя не осъзнава, че акциите бяха ликвидни, защото инвеститорите искат сегашния мениджмънт, да се маха възможно най-бързо. Ми смешно си е да не осъзнаваш какво се случва и да живееш в заблуда!
                  Много добре осъзнават. Те са там, за да обслужват интересите на мажоритарните акционери. Просто са лицемери. За това им плащат.

Коментар

• Попадна ми някъде изказване на Н. Бакалов, че бил щастлив, моля ви се, че акциите на банката били най -ликвидни в премиум сегмента на борсата. Тоя не осъзнава, че акциите бяха ликвидни, защото инвеститорите искат сегашния мениджмънт, да се маха възможно най-бързо. Ми смешно си е да не осъзнаваш какво се случва и да живееш в заблуда!

Коментар

• Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
                      Важното е българските банки да започнат да дават дивиденти . Пазара сам ще реши докъде ще ги докара
                      Важното е банката да бъде продадена. Няма вече луди на тоя пазар да висят за 10 стинки дивидент на мижав процент доходност в компании със спорна репутация и мъртва ликвидност. Или да я продават, или да обявяват обратно изкупуване, да я делистват ако искат и да се приключва. Съмнявам се тук да има инвестиращи с очаквания за дивидент!

Коментар

• Важното е българските банки да започнат да дават дивиденти . Пазара сам ще реши докъде ще ги докара

Коментар

• Първоначално изпратено от johndaniels Разгледай мнение
                          както казва Батята, банката се готви да се продава, най-малкото гледам няколко офиса са закрити и се опитват да оптимизира. Дано е над 10 лв. и да ви е успешна 2025
                          Гладна кокошка просо сънува Всички банки закриват офиси и натискат при мобилното си банкиране.
                          Тенденция от няколко години насам и то не само у нас. Всъщност даже ПИБ-а направиха някакви нови дигитални зони/офиси.
                          I dream

Коментар

• Определено пибата правят опити за набиране на фиктивни клиенти. Още малко и реферъл бонус ще обявят.

Коментар

• както казва Батята, банката се готви да се продава, най-малкото гледам няколко офиса са закрити и се опитват да оптимизира. Дано е над 10 лв. и да ви е успешна 2025

Коментар

• От "горското" искат "преброяване на дивите зайци"

Коментар

Working...
                                X