IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЗПАД Булстрад (4BI / BSTR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "..Лидер в тази класация е Лев Инс.."
    Вие сте един долнопробен "ЛИЗАЧ"...
    не е препоръка за покупко-продажба

Коментар

• Три застрахователни компании увеличиха пазарния си дял в общото застраховане с над 1% през последните 12 месеца, сочат данни на Комисията за финансов надзор.

Лидер в тази класация е Лев Инс, чиито пазарен дял в края на септември вече е 10.83%, или с 2.63% повече от година по-рано. Втора и трета позиция са за ДЗИ Общо застраховане и Общинска застрахователна компания, добавили 1.22 и 1.03 на сто от пазара.

С по 0.90 на сто се увеличи пазарния дял на други две компании - Армеец и Интерамерикан България, докато при Български имоти нарастването е от 0.70%.

В златната среда са Виктория, Енергия и ХДИ, изпреварили БАЕЗ, Дженерали и Граве България.

С понижения за последните 12 месеца са общо 8 от действащите в страната застрахователя. Най-бързо се понижи пазарния дял на Уника (3.07%), докато понижението при Алианц България и Бул Инс е от 2.06 и 1.67 на сто.

Спадът за Булстрад Виена Иншурънс Груп е от 1.07 на сто.

В края на септември 2009 г. пазарният дял на петте най-големи компании на пазара възлиза на 60.78%, спрямо 60.79 на сто за година по-рано.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
        Благодаря за мнението. Виждам, че си оптимист относно дружеството. Щото някои предричат падане. Но все пак емисията от увеличението е изкупена на 56 лв и явно някой е броил сухо.
        аз съм вечен оптимист

там съм ти подчертал едно изречение което казва всичко , но ти едва ли си обърнал внимание

ако имаш някакъв въпрос за това дружество -> гледаш подчертаното изречение и в него намираш отговора...
        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
          Първоначално изпратено от gigow
          Първоначално изпратено от meche_cveti93
          Смятам ,че през първото тримесечие ще има качване на активите в портфейла на застрахователите...
          Няма голям обем свободни акции и тогава ще е много подценена ... вече.
          Не е препоръка.....
          Благодаря. Вярно, че позицията не е много ликвидна, ама ме притеснява факта, че на каквито цени купих май месец, на същите почти купих септември.
          на същите цени ще купиш и декември...

КФН вписа увеличението на ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп АД
          14 октомври 2009 - 14:24
          Комисията за финансов надзор е вписала емисията ценни книжа от увеличението на капитала на ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп АД, съобщиха от регулатора.
          Емисията е в размер на 173 763 обикновени акции с номинална стойност 10 лв. и емисионна стойност 56 лв. всяка и е в резултат от увеличаване капитала на дружеството от 19,74 млн. лв. на 21 477 630 лв.

Австрийската Vienna Insurance Group притежава 97% от капитала на компанията. ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД има 16,58% дял в общото застраховане, а премийния й приход за първата половина на 2009 бе в размер на 120,3 млн. лв.
          Благодаря за мнението. Виждам, че си оптимист относно дружеството. Щото някои предричат падане. Но все пак емисията от увеличението е изкупена на 56 лв и явно някой е броил сухо.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
            Първоначално изпратено от meche_cveti93
            Смятам ,че през първото тримесечие ще има качване на активите в портфейла на застрахователите...
            Не е препоръка.....
            Благодаря. Вярно, че позицията не е много ликвидна, ама ме притеснява факта, че на каквито цени купих май месец, на същите почти купих септември.
            на същите цени ще купиш и декември...

КФН вписа увеличението на ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп АД
            14 октомври 2009 - 14:24
            Комисията за финансов надзор е вписала емисията ценни книжа от увеличението на капитала на ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп АД, съобщиха от регулатора.
            Емисията е в размер на 173 763 обикновени акции с номинална стойност 10 лв. и емисионна стойност 56 лв. всяка и е в резултат от увеличаване капитала на дружеството от 19,74 млн. лв. на 21 477 630 лв.

Австрийската Vienna Insurance Group притежава 97% от капитала на компанията. ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД има 16,58% дял в общото застраховане, а премийния й приход за първата половина на 2009 бе в размер на 120,3 млн. лв.
            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
              Не е препоръка.....

Коментар

• Какво очакваш през април? Защото продадох малко Каолинки и си допълних тази позиция на 41.6, ама много се страхувам да не съм се минал. То най големия ми страх винаги е не да загубя, ами да не се мина. Кво да правиш? Българин
                gigow,
                Застраховането реализира най много приходи в края на годината и първото тримесечие на новата .... и добри отчети .
                Дянков обещава излизане от кризата през юли ... значи застраховането малко по рано....
                Не е препоръка.....

Коментар

• [/quote]
                  .... тук ще се развихря към април ....2010 г.[/quote]

Какво очакваш през април? Защото продадох малко Каолинки и си допълних тази позиция на 41.6, ама много се страхувам да не съм се минал. То най големия ми страх винаги е не да загубя, ами да не се мина. Кво да правиш? Българин

Коментар

• Здравей Мече Цвете
                    Здравей Tradanza !
                    Сега съм прогнози на тема тютюни .... тук ще се развихря към април ....2010 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
                      Първоначално изпратено от Tradanza
                      Голяма мъка е тук
                      Нидей рива бе, тук си коригирва! Глей със 8 ле'а се качи от дъното! Ти няма да мирясаш, докато Пепи не ти продаде на 350 май?! ;-)
                      Иначе ако дойде прилива и Булстрадската лодка може към 55 ле'а да се покачи!
                      На пробита лодка прилива и малък :lol:

Сега очаквам Мече Цвете да се включи с някаква точна прогноза за края на ноември

Здравей Мече Цвете

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradanza
                        Голяма мъка е тук
                        Нидей рива бе, тук си коригирва! Глей със 8 ле'а се качи от дъното! Ти няма да мирясаш, докато Пепи не ти продаде на 350 май?! ;-)
                        Иначе ако дойде прилива и Булстрадската лодка може към 55 ле'а да се покачи!
                        BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Голяма мъка е тук

Коментар

• Булстрад Виена иншурънс груп АД

Тук ще направя сравнение между Булстрад и Евроинс, тъй като meche_cveti93 поиска да пиша за Булстрад
                            1-во Булстрад има животозастраховане и то не обикновено, а на компанията с над 100 г. история каквато е Винер щедтише, Евроинс няма, а както писах

у нас проникването на общото е 2,4% от БВП, спрямо 3% във Франция. При животозастраховането у нас проникването е 0,4% при 6,2% във Франция. Тоест 15,5 пъти ръст в едното, при само 25% ръст в другото.

2-ро Булстрад има майка, с компании в цяла Средна, Централна и Източна Европа, затова не е чудно, че каското ми в Булстрад или БГ имоти важи и за цяла европа, ако имам зелена карта в Булстрад или БГ имоти и то без да доплащам. Просто Винер щетише има инфраструктура навсякъде и им е евтино
                            3-то Булстрад е 1-ви по премиен приход, Евроинс доста по-назад
                            4-то Булстрад има майка, която може да му предложи по-ниска презастрахователна ставка, докато Евроинс трябва да е на як пазарен принцип
                            5-то В момента Булстрад е с по-ниски цени на гражданската. Това не означава че губи, просто може да има икономии от мащаба и по-евтино презастраховане... Не мисля, че публикуват информация, на база на която да преценя

Плюса на Евроинс е, че може да разчита на премиен приход от продажби на коли от дилърите на Еврохолд, но доколкото съм чел, делът на тези приходи е 10-12%, което не е съвсем решаващо

До преди години Евроинс даваше отстъпки на лекари, военни и подобни социални групи. После се отказа. Според мен това е признание, че са сгрешили.

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/pazari/compani...pridobivaniia/

Собственикът на "Булстрад" се оглежда за придобивания
                              "Все още съм убеден, че една инвестиция в Полша или Унгария, а може би и в България ще донесе по-голяма възвращаемост на компанията, отколкото във Великобритания или Холандия," казва той пред агенцията. "Надявах, че AIG ще реши да продава в Полша или Унгария", допълва още Гайер.

"Виена иншурънс груп" разполага с около 1.2 млрд. евро за придобивания и се фокусира основно в Източна Европа, където премиите растат с по-бързи темпове, пояснява той. По думите му без кризата на Източна Европа ще й трябват 20 години да догони Западна Европа по застраховки на глава от населението.
                              Е сега какво ще правиме.... Естрада ти как мислиш тази компания е от твойта компетенция.....

Коментар

• Права

Абе, къде е Пепи да каже, кво да ги прайм тез права?

Коментар

Working...
                                X