IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фаворит Холд - (FAVH / AFH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • в тоя форум голямо затишие след разразилите се "манипулативни" бури. сякаш на е страх дума да обелим да не земе некой да каже, че сме в нарушение

    Коментар


    • Г-н Аримано, знаете ли напоследък тука се навъдиха едни господа с по 5-6 мнения, които дават диагнози ("болни мозъци"), дават класификации ("селски тарикати") и раздават правосъдие ("айде бегай оттука").
      И понеже знаеш колко точно са резервите тук, само теоретично да запитам преоценки дали са невъзможни и дали това би се отразило на резервите? Дали стойността на активите отразява реално тяхната стойност към момента?
      Това е само теоретично нали разбираш, не се опитвам да ти препоръчвам, каквото и да е, още повече покупка или продажба на акции.
      Не че каквато и да е преоценка ще направи АФХ по-привлекателен в моите очи при такъв мениджмънт, който след години мълчание излезе и се изцепи какво няма да прави.
      А какво ли смятат да правят - сигурно това е първата им стъпка към прозрачно корпоративно управление. Дано. :-) :-)


      Първоначално изпратено от Arimano
      Калинчо, калинчо, дори и като beluga, пак продължаваш да говориш пълни глупости. Ти не разбра ли че AFH нямат резерви за смислен сплит, т.е. този сплит е бил само в болния ти мозък. Понеже е невъзможен ти си писал за него само с идеята да лъжеш и качваш цената, но глупаците свършиха. На мене си ми ясен, не мога да ги дишам такива селски тарикати като тебе. Купи си нещо и започва да пише глупости. Айде бегай оттука ......
      изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

      Коментар


      • Калинчо, калинчо, дори и като beluga, пак продължаваш да говориш пълни глупости. Ти не разбра ли че AFH нямат резерви за смислен сплит, т.е. този сплит е бил само в болния ти мозък. Понеже е невъзможен ти си писал за него само с идеята да лъжеш и качваш цената, но глупаците свършиха. На мене си ми ясен, не мога да ги дишам такива селски тарикати като тебе. Купи си нещо и започва да пише глупости. Айде бегай оттука ......

        Коментар


        • Абе, Фаворити! Толкова еФтина реклама...Пълни дупки...
          :-(
          п.с - май те са за КаФеНето...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от kalin
            Тук се правят нещата тихо. Виж им отчета. Имат си ИП 161,към30 % от него. Върти им парите при тоя бичи тренд в България ,Бранислав,02-981- 34 -69.Требе да го издухат ,ако за 2007 не им е снесъл 150-200%.Колко друг фондове си имат ИП? Капитал,колкото щеш.Врътки..Натиска как може цената.Догодина сплита е неизбежен ,съпоставим с CENHL. Така е редно.
            И на това му казват манипулация или слух? Абе тия нормални ли са бе? Пича си пише, че с тези резерви и впредвид какво направиха други дружества, и тук очаква да има подобен сценарий. А отделно тия смешни циркаджии и прости селяци от Фаворит нямат мозък и за 5 ст. но явно има кой да им казва кво да правят. Те вместо да работят седят и си четат форума и се занимават с глупости. Жалко, че у нас няма компании с фрий флоут от 100%, където като притежаваш 10-15% от акциите си основен акционер. За справка вижте в САЩ. Но разбира се тук сме в БГ. И селяците са си типично български. Аз тази акция не бих я пипнал заради такива смешни фигури като тоя Ризов ли е къв е. леле как се дразня. Калине, ако почнат да те дърпат бате, взимай един адвокат и им скъсай гъза на КФН и на Фаворит. Защото всички знаят, че КФН са мишки и само на малки играчи се дървят. Жалко, че занимават хората с такива глупости, вместо да следят за манипулации и източвания на дружества, за които примери бол. ужас просто

            Коментар


            • Още много въпроси би трябвало да се зададат на мениджмънта както и на мажоритаря ( които по документи не е никакъв мажоритар)

              Така че не случайно са притеснени , че си имат тема във форума

              Коментар


              • ...

                Коментар


                • Arimano,Arimano! Първата ми сделчица беше към Коледа,2006,но наблюдавам нещата от 10 години по- рано. Та преживях възхода на януари и "кроко- корекцията след това и излязох на плюс 10-15% първото тримесечие.Печели се ,чета тук и от по- опитни и при падащ пазар.Някой го може,някой не.Сега е по- друго-"който играе-пичели,който не играе-не пичели".По важно е другото.Премести мислено която и да е българска фабричка в предградието на който и да е европеиски град и попитай за цената.Раздели на броя на акциите. Какво ти се получи?
                  Тогава би трябвало да генерираш въпроса:
                  "Господа мажоритари и управители на дружествата!Управлявате активи за XXX милиона..Защо нямате печалба или защо тя е 0.00X %?"
                  Нататък процедурата е ясна.Какво се случи закономерно на мениджърите на ENRON?
                  P.S Не препоръчам покупко-продажби на акции,още по-малко това да се чете от прокурори,ревизори,следователи и топ-полицаи.
                  Препоръчам светлина или смяна на ръководството на следващо ОСА.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Arimano
                    Калине, колкото и да се оправдаваш и "аргументираш" си вече твърде уязвим. И не случайно ще бъдеш поканен на КаФеНе.
                    Прегледах темата назад във времето и мисля, че не е нормално на 04.09.2007 г. да пишеш "Догодина сплита е неизбежен ,съпоставим с CENHL" - не само посочваш период, но и визираш размер, както и продължаваш на 01.10.2007 г. - "Прекръстете темата на "Сплит 2008". Това са си откровени слухове. И ти си ги пускал тенденциозно и с ясни намерения. Пазарът обаче отдавна не се движи от такива простотии и това доказва, че си тук от едва няколко години или няколко месеца. Това го доказва и мисленето ти за хиляди проценти, защото да не забряваме, че нашият пазар е вече повреден - такова нещо по света няма. Да ти видим мислите на падаш пазар или може би ти за такъв не предполагаш, че може да съществува?
                    Има огромна разлика между мнение, слух и манипулация! Слухът и манипулацията е опит да се представи лично мнение, като факт, но случая просто не е такъв!!!!
                    Ако се забрани изказването на лично мнение трябва да се затворят всички анализаторски отдели на банките, защото анализаторите въз основа на анализ на съществуващата информация правят субективно предвиждане на бъдещето на дадената компания...

                    Абсолютно съм съгласен, че мениджмънта на холдинга трябва да се учи още доста на корпоративна култура!

                    Коментар


                    • Боже , Боже , Franky колко си прав

                      Коментар


                      • I az nqmam akcii tuk, no durza da spodelq, che po otnoshenieto na management kum investitorite stigam do izvoda che sa tupi selqni i debili!!!

                        Ne e preporuka!

                        Коментар


                        • Мислех да си замълча по темата за тъй наречената "манипулация", още повече не притежавайки акции от АФХ, но просто се чудя как може да има такъв мениджмънт, който пази тотално мълчание по отношение на дейността на дружеството, какви намерения има, какви резултати очаква да постигне (поне за годината господа мениджъри) - изведнъж излиза и се изцепва какво НЯМА ДА ПРАВИ - няма да прави сплит.
                          А какво ще правите господа мениджъри от АФХ !??
                          Ако позволите мога да ви препоръчам какво да направите - запознайте се с Кодекса за корпоративното управление!
                          Намира се на сайта на БФБ.
                          И по специално раздел 4, т.13

                          Не е трудно да провеждате прозрачна корпоративна политика - просто опитайте.
                          Още повече 21 век за едно публично дружество е задължителна!

                          Личното ми мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на акции, както може да се е сторило на някой от мениджмънта на АФХ докато тайничко чете форума на Инвестор.бг.
                          изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Super Стар
                            Калине , не се нерви бе момче - просто в тази държава СОЦА В МИСЛЕНЕТО не си е отишъл и скоро няма да си отиде Скоро очквам да се въведе процедура при която ще трябва да подаваме молби до КФН, БФБ, МАЖОРИТАРИТЕ, що пък не и до ПАПАТА за разрешение да купим или продадем акции или да се изкажем във форума. Освен това очаквам форума да почне да събира такса за цензуриране на мненията ни ( в съответствие с напътствията дадени от по горе изброените институции и лица ) . Изобщо кво си мислите вие младите тя тая работа не е за всеки , къде се бъркате тука , аааа... ма ха .
                            Super Стар,поздрави,само зарад теб. Аз тебе те уважавам.Колеги сме в OTZK.Успях там да хвана двете промоциики на 65 докато се чудех как да вляза, но се прекарах с няколко милиминки .
                            Винаги ме е възмущавало овчедушието на Българина "картонче"стото мисленене на бившите,техните деца и внуци.Още повече факта,че ни смятат за "аборигени" в собствената ни държава.Не отмина ли модата "мутреене"?

                            РИ-ЗОВ,СВЕТ-ЛИ-НА! РИ-ЗОВ, О-СТАВ-КА!

                            Коментар


                            • ....
                              Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

                              Коментар


                              • Хайде останете си със здраве тук,колеги, и успехи.Не ми се пише повече.

                                Коментар

                                Working...
                                X