IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Слънце Стара Загора БТ АД (SUN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• V NORMALNITE DURJAVI MALKITE AKCIONERI V TAKIVA SITUACII PREDOSTAVJAT PRAVA DA GI PREDSTAVLJAVAT NA BANKI ILI ADVOKATSKI KANTORI- SE6TATE LI SE ZA NJAKOI TAKUV V BG.JAVNO CELTA IM E TURGOVOTO DA E NA 5-6 LEVA

Коментар

• Днес окончателно ми писна от цялата одисея около това търгово. Новото ДВИ каза, че не знаела кога може да бъде отправено търгово. Щом дори не се говори (какво остава да се действа) за него то при всички случаи НЯМА да е скоро. Ще искат да го отложат за догодина, за да може да го пуснат на по- ниска цена от покупната от аукциона. Това ще стане през януари ако не се лъжа, така че НЯМАМЕ ВРЕМЕ.
      Аз предлагам мишоците дето сме да видим дали не можем да направим нещо по въпроса. Писах на КФН и те ми казаха, че след като са прекратили търговото сега всичко е в ръцете на новия мажоритар - НО НЕ БИЛО В НЕГОВ ИНТЕРЕС ДА БАВИ, ЗАЩОТО НЯМА ПРАВО ДА ГЛАСУВА НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ- това казаха от комисията.
      Да ама те си бавят, защото изобщо не им пука. Даже наистина дружеството започва работа от ТОЗИ МЕСЕЦ!!! Просто се подиграват с нас. Почват си работа (което е хубаво), решават си каквото искат новите собственици без да свикат ОС, без да си оправят търговото първо!!!!
      Аз предлагам да се видим кои сме дребните рибки и какво можем да направим. Свободните акции са към 100 хиляди и ако се съберем може да решим проблема докато е време. Можем да вземем решение без мажоритара - защото той просто не може да гласува. Така че предлагам всички, които имат акции в компанията да си кажат мнението тук какво мислят по въпроса и дали ще седим със скръстени ръце или ще направим нещо, докато все още можем.
      Приятен ден на всички съакционери и ще очаквам коментарите Ви. Ако щете пишете ЛС или давайте идеи и предложение директно във форума. Няма значение. Само да не гледаме безучастно всичко това.
      ~МЕЧО~

Коментар

• Нали ще имат увеличение,като съберат пари ще отправят и търговото

Коментар

• Е добре де. А търговото колко време още ще го влачат. Писах на КФН, но те очевидно нищо повече от нищото, което направиха, не могат да направят. Егати и мъката дето е тука вече цяла година.
          Свети Петър , ХИМ сигурно са го закъсали толкова та са опрели и до 700, 800 хиляди лева за търговото .... толкова ще приемат търговото.....
          Единият вариант е да продадеш на осем , девет лева ......
          Другият е да чакаш до търговото , което ще е най късно до следващото събрание...
          За мен съм си решил ..... сумата спечелена от продажбата на Слънце е доста повече ако загубя акциите си .....

Коментар

• Е добре де. А търговото колко време още ще го влачат. Писах на КФН, но те очевидно нищо повече от нищото, което направиха, не могат да направят. Егати и мъката дето е тука вече цяла година.
            ~МЕЧО~

Коментар

• 28. СЪБИТИЯ СЛЕД ДАТАТА НА БАЛАНСА

Възстановяване на производствената дейност на дружеството

Съгласно разработен Бизнес план за 2008 г. се очаква дружеството да възобнови производството и реализацията на цигари през месец Ноември 2008 г.
              Във връзка с изискванията на Наредбата за условията и реда за регистриране на цените на тютюневите изделия от местно производство и от внос,търговията с тютюневи изделия и контрола върху търговията, Дружеството е заявило нови цени за продажба на цигари на дребно на вътрешния пазар. Министерство на финансите е потвърдило тези цени с Удостоверение за регистрирана цена от 03.10.2008 г. - за 8 броя асортименти цигари .
              Заявени са пред ТМУ –гр.Пловдив необходимите количества акцизен бандерол.
              От отчета ...........

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти
                Ако това което се чува е вярно ....събранието може и да е по скоро.....Така ,че ще чакаме ....и без това 2009 г. ще е дъждовна .... а тук има надежда....
                E, какво е това, което се чува чак толкова? Да не би да имаме решение на тази безкрайна история в скоро време наистина.
                ~МЕЧО~

Коментар

• kaputov , КФН има юрист .... обади се и провери как стоят нещата ......
                  Новия собственик трябва все някога трябва да узакони действията си .... особено ако започне някаква дейност или вземе заем....Как виждаш нещата с 20 акции някой работник да избира ръководство..... Имах акции ... продадох ... и пак имам...

Коментар

• Монти,ясни са разпоредбите на Чл 149 ЗППЦК,ама долното беше в подкрепа на мнението на Оптик "когато става дума за тимаджийските интереси, разпоредбите ... подлежат на тълкуване"
                    Акционер съм,но от скоро(по време на ОСА не съм бил),та не знам дали съм заинтересовано лица,за да сезирам КФН,а може и да има някакво "тълкуване".По-важно е да има търгово по-скоро,а и цената да е около 20-така.

Коментар

• MOJE BI SI PRAV, AKO IMA6 AKCII SEZIRAI KOMISIJATA- NJAMA LO6O . MINORITAR SI TRJABVA DA TI PAZJAT PRAVATA I DA SPAZVAT ZAKONA..
                      Колеги , ако не се направи търгово мажоритара губи правата си да взима решения със своите акции.Решенията се взимат с останалите акции... 9% и нещо Ако това което се чува е вярно ....събранието може и да е по скоро.....Така ,че ще чакаме ....и без това 2009 г. ще е дъждовна .... а тук има надежда....

Коментар

• MOJE BI SI PRAV, AKO IMA6 AKCII SEZIRAI KOMISIJATA- NJAMA LO6O . MINORITAR SI TRJABVA DA TI PAZJAT PRAVATA I DA SPAZVAT ZAKONA..

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic
                          Първоначално изпратено от meche_cveti93
                          Финансовият надзор е взел решение да прекрати производството по разглеждане на търговото предложение за "Слънце Стара Загора табак" (3JO). То е отправено от "Бизнес център Изгрев" с посредничеството на Централна кооперативна банка. Производството е прекратено по искане на предложителя и като мотив за прекратяването му е посочено, че са използвани данни от счетоводните отчети към първото тримесечие. Според "Бизнес център Изгрев" по този начин може да се счита, че получените резултати от определянето на цената за предложението са неточни. След изготвянето на нова, реална оценка и коригиране на счетоводните данни ще бъде регистрирано ново предложение, поясняват от мажоритарния акционер в цигарената фабрика.
                          Добре Оптик прав си ..... на мен ми е първо търгово.... и каквото кажеш .... КФН има цял ферман за търговите ..... попрочети и ще видиш...
                          Лошо няма. И на тая улица ще изгрее слънце някой ден. И един съвет - когато става дума за тимаджийските интереси, разпоредбите ... подлежат на тълкуване. Пример - решението на ВАС за търга за пристанище Видин.
                          Днес гледах протокола пт ОСА на 31.07.Новият собственик Бизнес център Изгрев ЕООД е участвал в събранието-давал е предложени,гласувал е и т.н чрез пълномощник -Велислава Балтова,предложил е нов УС и ги е представил,изобщо ичаствал е напълно равноправно в ОСА,въпреки,че са изминали 15 дни от вписването в ЦД(16.07) на придобиването на 91.24% и необявеното в този срок Търгово предложение.А според ЗППЦК [code]Чл. 149. (1) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г.) Лице, което придобие пряко или чрез свързани лица повече от 50 на сто от гласовете в общото събрание на публично дружество, е длъжно в срок 14 дни от придобиването :1. (изм. - ДВ, бр. 8 от 2003 г., в сила от 01.03.2003 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2005 г.) да регистрира в комисията съгласно чл. 151 търгово предложение към останалите акционери с право на глас за закупуване на техните акции и/или за замяната им с акции, които ще бъдат издадени от предложителя за тази цел, или 2. да прехвърли необходимия брой акции, така че да притежава пряко или чрез свързани лица по-малко от 50 на сто от гласовете в общото събрание на дружеството.......(5) До публикуването на търговото предложение по реда на чл. 154, съответно до прехвърлянето на акциите, лицата по ал. 1 и 2 нямат право да упражняват правото си на глас в общото събрание.[/code] Според мен тук си има нарушение на закона,дори и търговото да е било обявено(излезна инфо само за отмяната на търговите за цигарените фабрики,но не и кога са предложени на КФН).

Коментар

• Лошо няма. И на тая улица ще изгрее слънце някой ден. И един съвет - когато става дума за тимаджийските интереси, разпоредбите ... подлежат на тълкуване. Пример - решението на ВАС за търга за пристанище Видин.
                            Optic , е с това вече ще се съглася..... законите са за кон .... и за лъв.....
                            Акциите , който не са продадени ..... са под 100 к .... дали си заслужава.... по скоро .... немарливост и бавене на търговото.........

Коментар

• Лошо няма. И на тая улица ще изгрее слънце някой ден. И един съвет - когато става дума за тимаджийските интереси, разпоредбите ... подлежат на тълкуване. Пример - решението на ВАС за търга за пристанище Видин.
                              Optic , е с това вече ще се съглася..... законите са за кон .... и за лъв.....
                              Акциите , който не са продадени ..... са под 100 к .... дали си заслужава.... по скоро .... немарливост и бавене на търговото.........

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                                Финансовият надзор е взел решение да прекрати производството по разглеждане на търговото предложение за "Слънце Стара Загора табак" (3JO). То е отправено от "Бизнес център Изгрев" с посредничеството на Централна кооперативна банка. Производството е прекратено по искане на предложителя и като мотив за прекратяването му е посочено, че са използвани данни от счетоводните отчети към първото тримесечие. Според "Бизнес център Изгрев" по този начин може да се счита, че получените резултати от определянето на цената за предложението са неточни. След изготвянето на нова, реална оценка и коригиране на счетоводните данни ще бъде регистрирано ново предложение, поясняват от мажоритарния акционер в цигарената фабрика.
                                Добре Оптик прав си ..... на мен ми е първо търгово.... и каквото кажеш .... КФН има цял ферман за търговите ..... попрочети и ще видиш...
                                Лошо няма. И на тая улица ще изгрее слънце някой ден. И един съвет - когато става дума за тимаджийските интереси, разпоредбите ... подлежат на тълкуване. Пример - решението на ВАС за търга за пристанище Видин.
                                "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

Working...
                                X