Kupenite si mnogo nosni kurpi4ki- mnogo 6te pla4ete s tosi bokluk
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Марицатекс АД (4MJ / MRTEX)
Collapse
X
-
Каката, моите изчточници са от първа ръка, а не чул недочул. Не мисля да си мерим на кой му е най най по информацията. Смятам, че познавам много добре това и няколко други предприятия в текстилния бранш.
Не съм казал, че са в ликвидна криза, а само, че имат така наречените "Затруднения"!!! Което с по-прости думи означава: Липса на оборотни средства за суровини и материали.
По въпроса с новия цех мога само да ви кажа, че беше крайно време да го направят, тъй като така наречената предачница си купува преждите от чужбина ;-) Вие си правете изводите.
Не си мислете, че искам да свалям цената, защото не е така. Просто избягвам предприятията от този бранш. Моето мнение не се е променило и освен ако не видя ясни сигнали, че нещата с Китай ще си дойдат на мястото нямам намерение да участвам. Поне за сега :-)
И пак казвам: предприятието не е лошо, но за да стане добро има много вода да изтече, а освен това нещата не зависят само от тях (а от ЕС, САЩ, Китай и т.н.).
В интерес на истината има сигнали, че все пак много западни клиенти вече са се опарили в Китай и започват да се връщат в Европа.
Надявам се това да стане факт и да спечелите :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от СимонаАко всичко се развива както трябва след една година може и 30 лева да струват. Само че аз не вярвам да стане чак така - но половината на 30 е реалистично.
Не видя ли че нито СЛБ отиде на 50 лв., нито ИХЛБЛ е стигнал 10 кинта както ти мечтаеше. сега пък избушеняка марицатекс
китай така го е задушил че ще се разпродават на части, а вие си мислите че хиените от доверие ще делят с вас.
оох, горките!
Коментар
-
58% от Дружеството се държи от Доверие, а само преди седмица бе съобщено, че в експлоатация се пуска нов предачен цех. В цеха са инсталирани нови модерни машини, при които производството е почти напълно автоматизирано. Това значително ще повиши рентабилността на предприятието, съобщиха от холдинга
Коментар
Коментар