IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Марицатекс АД (4MJ / MRTEX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Както бе отбелязано : Основни клиенти на директния износ са ИКЕА - Швеция и Кирхлехнер-текстил - Германия, а на вътрешния пазар - Ритон-П АД - Панагюрище, Крис АД - Пазарджик, Сокола АД - Пещера и др.

Може голяма част от постъпленията да са от продажби на ДМА, но тези от вас, които следят дружеството сигурно са наясно, че това са ненужни активи. Тъй че тренда мисля е ясен...

Коментар

• Първоначално изпратено от xpucmo
      добре знаете,че отчетите са нагласени....

Щом едно дружество си "наглася" отчетите, каква ми е гаранцията като дребен акционер, че накрая аз няма да бъда "нагласен" и измамен. Затова при съмнение, че отчетите му са неточни, аз просто не си купувам акции на дружеството.

Коментар

• добре знаете,че отчетите са нагласени....

Коментар

• Не познавам детайлно дейността на предприятието и никога не съм притежавал акции, нито съм имал намерение да купувам, но останах заинтригуван от коментарите и му прегледах отчетите набързо. Според мен отчетите от 2003 година до сега стават все по-лоши. В последния забелязвам две продължаващи тенденции:
          1. Свива разходи за заплати със 15 %, което означава съкращтения
          2. Продължава да продава активи, това май се превръща в основна дейност още от 2004 година
          Не знам какво е това ново обурудване което са закупили през 2003 и началото на 2004 година (1 410 000 лева ), но явно не им върши много работа защото приходите от продажби на продукция от 9 200 000 лева през 2003 г. са паднали на 5 300 000 през 2005 г. Явно новите машини само спестяват място, защото и съотношението продукция/разход за материали от 1.69/1 през 2003 г. става 1.30/1 през 2006 г., тоест продукцията става много по-материалоемка.
          Има два варианта за тази компания според мен:
          - да продължи да работи, този вариант не е много добър за акционерите защото предприятието работи на загуба и постепенно ще си изяде активите
          - да го ликвидират и акционерите да си приберат ликвидационния дял, при този вариант мисля, че може да се намаже нещо.
          Това е само бърз преглед върху отчетите и може да съм изпуснал нещо важно. Така, че успех.

Коментар

• Мислех да не казвам нищо по темата, ама като гледам бисерите дето се сипят, немога да се спра. Някой беше много прав - това е кремиковци в текстила. Преди две години започна модернизация, сега становете са "Зулцер" - швейцарски, предачното и то е елитно, бочджийното е перфектно, но се оказа, че със същата производителност машини заемат 5 пъти по-малко място и разходват пет пъти по- малко енергия от съветските модел 1967г. В момента модернизаират апретурата и тя ще стане една от трите най-добри в България. До голяма степен модернизацията се финансира от продажбите на сгради, които не са потребни, но какво лошо в това. За сегашния момент и цената на акциите, немога да кажа нищо, но смятам, че финансовата 2007 може да е най-добрата от 20г. насам. Почакайте края на 2007г. и пак ще коментираме.

Коментар

• Ами и за ликвидационна квота да го приемем, са продали с печалба от 3.30 лева една десета от активите си. Никак не е зле и то при положение, че данък печалба ще им намалее догодина, а тази почти няма да платят заради загубите от минали години. Мисля че ще видим 203 поредни дни на максимум.

Коментар

• Ква печалба бе,ти чете ли отчета.Хората разпродават активи и цената май е доста под пазарната.Интересно кой ли е купувачът?като знаем мажоритарят как е склонен да заменя кон за кокошка,не очквам нещо добро за в бъдеще.

Коментар

• Първоначално изпратено от Симона
                  Браво, печалбата за деветмесечието е над 1.5 млн. лева или по 3.30 на акция. Нещо не ми се връзва цена от 4.60 - явно в понеделник ще затягаме коланите!

http://www.investor.bg/?id=43050
                  Голяма печалба- няма що! Ако не се смятат продадените ДМА са си стабилно на загуба.

Коментар

• Браво, печалбата за деветмесечието е над 1.5 млн. лева или по 3.30 на акция. Нещо не ми се връзва цена от 4.60 - явно в понеделник ще затягаме коланите!

http://www.investor.bg/?id=43050

Коментар

• Първоначално изпратено от driller
                      Еееех те новините ако се носеха по въздуха ......
                      Кажи ги де сондьоре тези новини!

Коментар

• Май свърши горивото!

Коментар

• Prodaite dokato ima kupuva4i nad 4 leva.

Коментар

• Еееех те новините ако се носеха по въздуха ......

Коментар

• Az sym ot plovdiv,i da vi kaja 4estno neznam na kvo se nadqvate za MTEX,6te e cqlo 4udo ako tazi akciq stigne na nivo 8lv.Vse pak uspeh dano vi provyrvi
                              Лешояда е търпелива птица

Коментар

• Водата в Пловдив поскъпва почти двойно

17:01, 20.10.2005

Дълговете към ВиК – Пловдив са около 10 милиона лева общо

Цената на водата в Пловдив ще бъде вдигната почти двойно след Нова година. Поскъпването е заради това, че пловдивчани вече ще трябва да плащат и такса пречистване, каквато досега нямаше. По предварителни разчети тя ще бъде между 8 и 10 стотинки.

Освен това такса канал, която сега е 5 стотинки и е на загуба, ще бъде увеличена с 3-4 стотинки. Населението на Пловдивска област в момента плаща 60 стотинки за кубик вода, а с ДДС и такса канал абонатите плащат 78 стотинки, което, според управителя на ВиК инж. Красимир Цветков, е най-ниската цена в страната. След поскъпването се очаква кубикът да струва около 1,05 лв. Цветков бе категоричен, че поскъпването няма да е преди Нова година. Преди това Министерство на регионалното развитие и благоустройството трябва да изготви методиката за ценообразуването на водата. После ВиК ще изготви предложение и ще го внесе в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Цветков посочи, че новата цена на водата ще бъде под 4 процента от общите разходи на едно домакинство.

Дълговете към ВиК – Пловдив са около 10 милиона лева общо, като частните абонати дължат 8 милиона лв. През последните няколко месеца са заведени 1000 дела, по които има издадени 440 изпълнителни листове.
                                Следващата седмица съдия-изпълнител ще опише имуществото на 30 абонати, които от 2000 г. са натрупали дългове от 450 до 700 лева. На хората в затруднено положение се предлага разсрочено погасяване на задълженията, но трябва да внесат първоначално 30 процента от борча. Проблемът е в това, че не можем да спираме водата на цели блокове, а положението в "Столипиново" е много деликатно, тъй като такава мярка би довела до избухване на епидемия, каза инж. Красимир Цветков. Срещу 54 юридически лица са заведени съдебни дела и те са в напреднала фаза, а 18 от фирмите вече са платили изцяло или частично задълженията си. От 2006 г. обаче фирма, която не плаща в продължение на 3 месеца водата, директно отива на съд. За гражданите срокът е 6 месеца. Срещу болниците, които дължат пари на дружеството, не са заведени съдебни дела.
                                ....
                                От стопанските субекти най-голяма сума – по 36 000 лева, дължат предприятията "Марицатекс" и "Пулпудева". Следва БДЖ със борч от 29 000 лева. /Източник: БГНЕС

РАКЕТАТА НЯМА ПАРИ ДА СИ ПЛАТИ ВОДАТА, АЗ НА НЕЯ НЕ БИХ СЕ КАЧИЛ!

Коментар

Working...
                                X