IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Машстрой АД (4MO / MSTRY)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от znae6t
    Знам за желанието на ИХЛБЛ да затвори тези дружества, но ще трябва да се изръсят с много по-висока цена. Мисълта ми беше, че не разчитам на това, за да направя печалба, просто дружествата си имат потенциал, а ИХЛБЛ залага сериозно на тяхното развитие, даже предпочитам да не ги отписват.
    Съгласен съм че дружествата в групата са с добри финансови показатели, а и имат стабилен финансов гръб в лицето на ИХЛБЛ.
    Иначе за кредита освен на БАЛКЛ е отпуснат кредит и на балканвело за оборотни средства сумата на двата кредита е доста сериозна /малко под 1 000 000 EUR/, затова очаквам скоро да има раздвижване там и както ти каза савсем спокойно може да видим дабъл.

    Коментар


    • Що се отнася до БАЛКЛ, то е трън в очите на Домусчиеви, защото не могат да го разработят както трябва, дочувам, че търсят някакви варианти и ако успеят, дабъл по позицията е напълно възможен, но засега ще си стоим на тази цена, макар че и при сегашните показатели е доста подценено, докато не се видят някакви по-сериозни перспективи за развитие, не очаквам кой знае какво поскъпване. Между другото вземат не малък кредит, който се гарантира на Напредък, но не знам за какво е. Идеи?

      Коментар


      • Знам за желанието на ИХЛБЛ да затвори тези дружества, но ще трябва да се изръсят с много по-висока цена. Мисълта ми беше, че не разчитам на това, за да направя печалба, просто дружествата си имат потенциал, а ИХЛБЛ залага сериозно на тяхното развитие, даже предпочитам да не ги отписват.

        Коментар


        • На 29.03.2005 г. с публикациите във вестниците „Пари” и „Монтор” към останалите акционери на дружеството е отправено търгово предложение от „Заводи за металорежещи машини – България холдинг” АД гр. София за закупуване на техните акции. В качеството си на основен акционер притежаващ 75,67% от капитала на „Машстрой” АД, „ЗММ България холдинг” АД заявява, че иска да придобие 24,33% от капитала, при реализиране на търговото предложение. Търговото предложение ще бъде осъществено, чрез инвестиционен посредник „Авал Ин” АД, вписано в регистъра на КФН под №103-ИП/11.06.97 г. Търговото предложение може да бъде прието в срок от 45 /четиридесет и пет/ дни от дата на публикациите.

          Znae6t, според мен обратното изкупуване и търговото не са врели некипели това отгоре го смъкнах от отчета на MSTROY ако се върнеш назад във времето ще видиш 4е в края на миналата и началото на тази година имаше търгово за доста заводи от групата на ЗММ България холдинг, но както каза ти само рибките се вързаха. Въпреки 4е цената на ZMMSL и MSTROY нарасна доста през последните седмици все още виждам потенциал за растеж около 25-30% при зммсл и около 50% при MSTROY.
          Иначе при машиностроителните предприятия извън групата на ИХЛБЛ залагам на DRURA и BALKL, където смятам 4е процента на потенциалната пе4алба при тези цени е около 90-100%, а има и едно друго предимство 4е ликвидността е по-добра.
          Успех на всички

          Коментар


          • Имаше търгови предложения, но не за отписване, това че имаше рибки, които ги приеха е добро дошло за ИХЛБЛ. Какво повече да коментирам. Относно другия въпрос - ИХЛБЛ няма намерение да продава точно тези си активи ни най-малко, а напротив да ги развива.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от znae6t
              Не очаквай от мен да чуеш врели некипели, как ще има търгово или обратно изкупуване или т.н. на 30лв. примерно. Работата е в това, че дружеството е сравнимо със ЗММ Сливен, но по показатели е два пъти подценено, освен това се развива много добре през последните години, продукцията му е конкурентноспособна и има все повече поръчки. Така че не виждам причина да не настигне ЗММСЛ по показатели.
              Всезнайко,щом си толкова наясно с поръчките на Машстрой и ЗММ - Сливен, т.е. имаш инфо от първа ръка, спомняш ли си, че пролетта имаше едно обратно изкупуване на акции от двте предприятия на цена около 4 лв. а сега се гони висока пазарна капитализация.
              Очевидно се разполага с вътрешна информация.
              Да не би ЗММ Сливен да се готви за продан на някоя водеща
              европейска фирма ?

              Коментар


              • Не очаквай от мен да чуеш врели некипели, как ще има търгово или обратно изкупуване или т.н. на 30лв. примерно. Работата е в това, че дружеството е сравнимо със ЗММ Сливен, но по показатели е два пъти подценено, освен това се развива много добре през последните години, продукцията му е конкурентноспособна и има все повече поръчки. Така че не виждам причина да не настигне ЗММСЛ по показатели.

                Коментар


                • Като начало сравни показателите на зммсл и машстрой

                  Коментар


                  • Malko poveze INFO moze li ???

                    Коментар


                    • Ще кажа нещо, което не е в мой стил - това ще е новата ракета.

                      Коментар


                      • Е то какво да мислим, по нарисувана позиция скоро не бях виждал,нива от около 12-13 лв са си нормални.

                        Коментар


                        • Машстрой АД (4MO / MSTRY)

                          Не мислите ли, че с цената на MSTRY може да се получи същото като при ZMMSL? Все пак предпоставките за покачване като намерения на мажоритаря и финансови показатели са идентични.
                        Working...
                        X