If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не е истина какви легенди се разхождат във форума. Говорят от името на Тева, LBO-ове правят.....
ЕР, акционерите в Софарма и мажоритарните, и миноритарните (сред които и аз) вервам не сме си и помисляли, че ще имаме щастието да ни изкупиш акциите под номинал, спри се малко бе, човек :-) Разбирам, че ако има нещо по-важно от твоето его, да ходи да се застреля, ама искам да живея още...
Не си разбрал! Не твоите, на Грамърси + на "който искал да излиза" (според г-н Донев). Твоите си ги дръж както си ги държал до тук от 9.00лв.
И не говоря от името на никой, а просто споменавам кой се интересува.
Не е истина какви легенди се разхождат във форума. Говорят от името на Тева, LBO-ове правят.....
ЕР, акционерите в Софарма и мажоритарните, и миноритарните (сред които и аз) вервам не сме си и помисляли, че ще имаме щастието да ни изкупиш акциите под номинал, спри се малко бе, човек :-) Разбирам, че ако има нещо по-важно от твоето его, да ходи да се застреля, ама искам да живея още...
Мерси куре. Дали могъщата фабрика няма да влезне в полезрението на на някой според теб?
Няколко прайвет екуйти фирми бяха заинтересовани и още са, но на добра цена.
Иначе от стратегическите инвеститори - Stada и Teva, но те сега могат да си купят активите на Актавис и да загубят интерес.
Не знам сега с това листване във Варшава какво ще стане с цената на акциите. Пък и г-н Донев е писал "който искал да излиза", което може да се разбира и като май може и да не са само Грамърси, а е възможно и някой от сегашните акционери да се възползва да продаде.
Чудя се дали да не събера пари и да изкупя дела на Грамърси под номинал. Така ще им направя stop-loss на инвестицията, а и те ще могат да си кешират акциите.
Мерси куре. Дали могъщата фабрика няма да влезне в полезрението на на някой според теб?
Няколко прайвет екуйти фирми бяха заинтересовани и още са, но на добра цена.
Иначе от стратегическите инвеститори - Stada и Teva, но те сега могат да си купят активите на Актавис и да загубят интерес.
Не знам сега с това листване във Варшава какво ще стане с цената на акциите. Пък и г-н Донев е писал "който искал да излиза", което може да се разбира и като май може и да не са само Грамърси, а е възможно и някой от сегашните акционери да се възползва да продаде.
Чудя се дали да не събера пари и да изкупя дела на Грамърси под номинал. Така ще им направя stop-loss на инвестицията, а и те ще могат да си кешират акциите.
Коментар
Anton Chigurh
Мерси куре. Дали могъщата фабрика няма да влезне в полезрението на на някой според теб? То шитовете около могъщата фабрика може би плашат инвеститорите най-много.
Nachema и Herbacos Bofarma на какви EV/EBITDA минаха някой знае ли?
Въобще сектора е много интересен от към M&A страна.
Да, за Herbacos информацията не е публична, но маржът им през 2008 е бил около 30% върху оборот от 12млн. евро. Рекордати са ги купили на база резултатите от 2009 (примерно 14млн. евро оборот и 4.2млн. евро ЕБИТДА) като са платили 19млн. евро за фирмата.
Коментар
Anton Chigurh
Nachema и Herbacos Bofarma на какви EV/EBITDA минаха някой знае ли?
Въобще сектора е много интересен от към M&A страна.
този път послъга доста за 1998г
съгласен съм с колегата, че е по-добре да не си на мястот на г-н Донев
моите уважения към теб, но тук явно не си в час, когато сте вземали този урок
Умрял съм да ви лъжа - първата ми сделка е от ноември 98-а - шитнах 6 броя от Поморийско злато.
За Софарма - това ми е мнението - с кое в него съгласни не сте?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
този път послъга доста за 1998г
съгласен съм с колегата, че е по-добре да не си на мястот на г-н Донев
моите уважения към теб, но тук явно не си в час, когато сте вземали този урок
Благодаря на г-н Донев за включването - но и аз като него не смятам че балканфармовите фабрики са толкова значими - едно че Софарма чрез досегашните си дъщерни компании има крайно богат асортимент от продукция, много по-богат от Актависовата групировка, второ - заради терорът който упражнява така наречената "държава" над компанията ни. Знаем, че производителите са принуждавани да продават на крайно ниски цени и че държавните болници явно се вживяват в ролята на мангали от Столипиново и не плащат лекарствата, които им се доставят...
На мястото на г-н Донев щях да се ориентирам 100% към износ - явно туканка нормален бизнес да се прави не може.
Сестров - на борсата съм от 1998 година - това че не съм присъствъл в този форум не означава нищо.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар